29 Kasım 2012 Perşembe

Kabaklı pasta

Kabak tatlısından sonra bir de kabak pastası yapalım.Adapazarı'da otururken öğrendiğim bir pasta bu. Kabağın ezile büzüle cevizle buluşması ve üzerine yağan kremayla bütünleşen , beynimize mutluluk hormonları enjekte eden harika bir tatlının tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum.


Malzemeler:
2 bardak toz şekerle haşlanmış yarım kilo kabak
1 paket petibör bisküvi
1 su bardağı ceviz
1 paket vanilya
1 çay kaşığı toz tarçın

Kabak harcının yapılışı:
Haşlanmış kabakları blendırda eziyoruz. İçine elimizle ufaladığımız bisküvileri , dövülmüş cevizleri,tarçını ve  vanilyayı ekleyerek tahta kaşıkla karıştırıyoruz. 
Kabaklı Pasta
Bu işlem bittikten sonra kremanın yapılışına geçelim.

Kreması için malzemeler:
1 kilo süt
3 yemek kaşığı un
2yemek kaşığı mısır nişastası
4 yemek kaşığı toz şeker
1 kaşık tereyağı
vanilya
1 paket kremşanti

Yapılışı:
Tüm malzemeyi bir tencereye koyup kaynayana kadar karıştırıyoruz.Kaynadıktan sonra 3 dk daha karıştırıyoruz ve ocağın altını kapatıyoruz.Diğer yandan kremşantiyi bir su bardağı sütle karıştırıp muhallebinin içine döküyoruz. Muhallebiyle şantiyi bütünleştiriyoruz.
Kabaklı Pasta
Kabaklı Pasta
Sıra geldi kakaolu kremayı yapmaya:
3 bardak süt
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı toz şeker
Malzemeleri bir tencereye koyup pişiriyoruz.Kaynadıktan sonra kabuklanmasın diye karıştırıyoruz.
Kabaklı Pasta
Pastamızı borcama dizme işlemi sırayla şöyle :
Önce ıslatılmış borcama muhallebiyi döküyoruz.
Kabaklı Pasta
Sonra üzerine kabaklı harcı yayıyoruz.Üzerine artan bisküvileri diziyoruz.
Kabaklı Pasta
Son katına da kakaolu harcı yayıyoruz ve üzerine dövülmüş cevizleri serpiyoruz.
Kabaklı Pasta
Pastamızı ılındıktan sonra buzdolabında 4 veya 5 saat bekletiyoruz. Servis tabağına alıp afiyetle yiyoruz.
Kabaklı Pasta
                                       SEVGİLER                              Dilek'le Mutfakta

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

En İyi Tarif Blogları