Karnabahar Salatası

17:31 Dilek'le Mutfakta 0 Comments

Karnabahar Salatası


Sayısız faydaları ve  besleyici bir sebze olan karnabahar vücuda güç verir. Zihinsel ve bedensel yorgunluğu giderir. Sinirleri kuvvetlendirir. Beynin çalışmasını destekler. Cinsel gücü ve isteği arttırır. Şeker hastalığında ve romatizmada faydalıdır. Kolesterolü düşürür. Kalp hastalıklarında şikayetleri azaltır. Bağırsakların düzenli çalışmasını sağlayarak vücuttaki zararlı maddelerin uzaklaştırılmasına yardımcı olur. Kabızlığı giderir ve idrar söktürür. Dalak rahatsızlıklarına iyi gelir.Öyleyse bu besin deposu sebzeyi çokça tüketmeliyiz. Ben en çok salatasını seviyorum.Çok basit ve lezzetli bir tadı olan karnabahar salatası şöyle yapılır:

0 yorum:

Ev Baklavası Tarifi

02:40 Dilek'le Mutfakta 2 Comments


Ev Baklavası Tarifi

Bugün bayramın 3. gününün ilk saatleri. Benim akşam 22.00 dan sonra baklava yapasım tuttu. Daha doğrusu küçük kızımın ısrarlarına dayanamadım, onu mutlu etmek için annemden öğrendiğim ev baklavasını  açtım, pişirdim ve sizlerle de paylaşmak istedim. Ben pek sevmem baklava ama sevenler çok öyle değil mi ?

Biraz zahmetli tabi yapımı, hatta hazır baklava yufkası da var artık. Fakat ben kendi ellerimle açtım.. Böylesi daha makbul bence.

2 yorum:

Sultan Köftesi Nasıl Yapılır

21:12 Dilek'le Mutfakta 4 Comments


                                                             
                                                                                            Sultan Köftesi                


Dayanamadım yine bir tarifi sizlerle paylaşmak istiyorum.
Aslında bu tarif Urfa yöresine ait ama benim ve ailemin damak tadına çok uygun olduğu için çok yapardım.Uzun zaman oldu yapmadım ve baya özlemişiz. Çünkü kocaman borcam dolu köfteler bitti.

4 yorum:

Mıhlama Diğer Adıyla Kuymak Nasıl Yapılır

15:10 Dilek'le Mutfakta 0 Comments

Dileğin Mıhlaması


Mıhlama (kuymak )

Bu sabah kalktığımda canım şiddetle kuymak yemek istedi. Hiç üşenmedim, girdim mutfağa pişirdim ve bu güzelliği sizlerle paylaşmak istedim.Basit ama biz Karadenizlilerin vazgeçemediği bir lezzet bu. Hatta Karadenizli olmayanlarında çok beğendiği bir yemektir bu.Bilen bilir burda bu yemeğe tadını veren peynirinin orjinal Trabzon peyniri ve tereyağından olması yemeğin tadını esas kılar. Off hele piştikten sonra tavanın üzerinde eriyen o tereyağına ekmeğini banmak var ya muhteşem !
Dilekle Mutfakta ve Kuymak nasıl yapılıyormuş bir görelim:


0 yorum:

Kurabiye Nasıl Yapılır

19:01 Dilek'le Mutfakta 0 Comments

"aaaaaaaa kurabiyeye kar yağmış anne !"
Her kurabiye yapışımda öyle derdi büyük kızım. Bu akşama ona sürpriz yapıp bu kurabiyeyi pişirdim. Aslında kilo vermeye çalışıyor, ama olsun, az yesin dimi ama.
Gelelim tarifine:

0 yorum:

Kazandibi tarifi

12:29 Dilek'le Mutfakta 0 Comments

Yıllardır hepimizin zevkle yaptığı, tadına doyamadığımız sütlü bir tatlı olan kazandibi tarifini bir de benim tabağımdan yemeye ne dersiniz ?

0 yorum: