Minik Pidecikler

17:00 Dilek'le Mutfakta 2 Comments

Minik Pidecikler
Ramazan sofralarından kalma bir tat var bu tarifte, bildiğimiz kıymalı pide işte. Mayalı hamurla yapılan, bol kıymalı minik pidecikler ve yanında demli çayın eşlik ettiği güzel ve leziz bir tat.

Malzemeler:
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı toz maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 adet yumurta
alabildiği kadar un
İçi için:
400 gr. kıyma
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
2 adet yeşil biber
2 adet domates
tuz, karabiber, maydanoz
Yapılışı:
Öncelikle kıymalı içimizi hazırlayalım. Bir tavaya soğanı yemeklik doğrayın ve bir yemek kaşığı zeytinyağında kavurun. Daha sonra kıymayı ekleyin ve biraz daha kavurun. Biberleri ve domatesleri küçük bir şekilde doğrayıp kıymaya ilave edin ve biraz daha kavurup, tuz, karabiber ve kıyılmış maydanozu da ekleyip ocağın altını kapatın. Harcı soğumaya bırakın.
Hamuru yoğurmak için bir yoğurma kabını alın ve un hariç tüm malzemeleri sırayla koyun. Yalnız yumurtanın bir tanesinin sarısını pidenin üzerine sürmek için ayırın. Malzemeleri karıştırın ve daha sonra elenmiş unu yavaş yavaş ilave edin. Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru 15 dk. dinlendirdikten sonra, avucunuzun büyüklüğünde bezeler kopartıp yuvarlayın. Her bir bezeyi elinizle pasta tabağı büyüklüğünde açın ve üzerini sıvı yağla hafif yağlayın. Daha sonra ortalarına kıymalı harçtan yeterince koyup, pide şeklinde kapatın. Yağlanmış fırın tepsisine dizip, üstlerine ayırdığınız yumurta sarısından sürün. 200 derece ısıda fırına verin ve altı üstü kızarana kadar yaklaşık 50 dk. pişirin. Fırından çıktıktan sonra sıcakken çayla ya da ayranla servis yapın.Herkese afiyet olsun.


Minik Pidecikler

                                      SEVGİYLE PİŞEN YEMEKLERDEN
                                                                          DİLEK'LE MUTFAKTA

BENZER TARİFLER

2 yorum:

  1. kaç haftadır niyete giriyorum pide yapmaya ......canım,keşke uzanıpta alabilsem,çok güzel görünüyorlar,ellerine sağılık.

    YanıtlaSil
  2. sorma yaaa...bazen insanın canı istiyor fakat yapamıyor..sevgiler

    YanıtlaSil