Meyhane Pilavı ( Tavuklu bulgur pilavı ) Tarifi

20:41 Dilek'le Mutfakta 0 Comments

Meyhane Pilavı 
Sofralarımızın yine vazgeçilmezlerinden olan bulgur pilavını çok güzel yaptığımı söylerler. Bol soğanlı, biberli ve tavuk etli olunca tadına doyum olmuyor. Yanında da ayran çok güzel duruyor. 

0 yorum:

Patates Püreli Köfte Tarifi

22:51 Dilek'le Mutfakta 0 Comments

Püreli Köfte Tarifi

Patates püresiyle köftenin fırında birleştiği enfes bir görünümü denemeye hazır olun. Bildiğim yemekleri bloğumda sizlerle paylaşmaya devam ediyorum. Burası benim sofram, benim mutfağım. Benim için evimde yemek yemek ve pişirmek son derece önemlidir. Sağlıklı lezzetleri denemek, sevdiklerimle paylaşmak da öyle. 

0 yorum:

İşkembe Çorbası Tarifi

21:24 Dilek'le Mutfakta 0 Comments

29-01-2013



İşkembe Çorbası
Uzun zamandır yapmadığım bu güzel çorbanın tarifini kayınvalidemden öğrenmiştim. Eskiden işkembe çorbasını,  kurban bayramlarında kesilen kurbanların işkembesinden yapardık. Onu temizlemek bir hayli zahmetliydi. Ben hiç temizlemedim ama temizlenirken gördüğüm için biliyorum. Ayrıca çok ağır kokardı. Fakat şimdi marketlerde satılan, hazır temizlenmiş işkembelerde bu koku yok. İşkembenin yararı var mı, yok mu bilemem ama sakatat ürünü olmasından dolayı fazla yenmemesi gerektiğini düşünüyorum. Ben inanılmaz seviyorum bu tadı, hele gece yarısı içildiğinde..Çocuklarıma asla içiremediğim için çok üzülüyorum doğrusu.
Gelelim tarifine:

0 yorum:

Patates Püresi Nasıl Yapılır

21:34 Dilek'le Mutfakta 0 Comments

Patates Püresi
Et yemeklerinin yanında sunabileceğimiz yardımcı yemeklerimiz dendir. Bu akşam yapıp resimlediğim için yayınlamadan olmaz. Servis kabının kenarından biraz almış kızım ben fotoyu çekmeden, o yüzden fotoğrafım yakışıklı olmadı.

0 yorum:

Pancarlı Kereviz Çorbası ( Vitamin Bombası )

21:05 Dilek'le Mutfakta 1 Comments

26-01-2013
Pancarlı Kereviz Çorbası ( Vitamin Bombası )
Bu vitamin bombası çorbadan, tam iki kase ekmeksiz yedim. Pek güzel olacağını sanmıyordum ama yanıldım.  Gerçekten çok değişik bir tadı var. Üstelik çorbayı içerken sanki doping alıyormuş hissi uyanıyor. Bu aralar yemek sitelerine bakıyorum ve bir kereviz çorbası akımı almış başını gidiyor. Televizyondaki yemek programlarında da öyle. Zayıflamaya yardımcı, az yağlı çorbalar pek revaçta. Ben ilk defa kereviz çorbası yapayım dedim ve mutfağa girdim. Kerevizle birlikte dolapta kırmızı pancar da varmış. Her alışverişe gittiğimde kırmızı pancar alırım. Kırmızı pancarın da çorbası oluyormuş ama ben kerevizle pancarı karıştırıp öyle yapayım diye düşündüm. İçine bir sürü malzeme koyup blenderda öğüttüm. Biraz da un koyunca rengiyle ve tadıyla enfes bir çorba yapmış oldum. Ben çok beğendim, umarım sizlerde beğenirsiniz.

1 yorum:

Meyhane Usulü Tarator Soslu patlıcan, Biber Közleme

19:15 Dilek'le Mutfakta 0 Comments



Tarator Soslu Közleme
Patlıcan, kırmızı biber,etli yeşil biber karışımıyla hazırladığım bu tarif, tadıyla damaklarınızda kalacak. Hazırladıktan sonra, kapalı bir kapta, buzdolabında bir hafta saklanabilir. Hafta sonu sofralarınızda bir alternatif olarak sunabileceğiniz bu tarifi sayfamda paylaşmalıyım.

0 yorum:

Tarator Soslu Közde Kırmızı Biber

01:25 Dilek'le Mutfakta 0 Comments



Tarator Soslu Közde Kırmızı Biber
Bu mezelerin hepsini bir gün içerisinde yaptığımı söyleyeyim. Kırmızı biber, o dayanılmaz seksi görüntüsü ve  değişik tadıyla misafir sofralarımızın baş tacıdır. Sirkeli sarımsaklı ve limonlu mayhoş tadını çok seviyorum. Bu mucize sebzeyi sıkça tüketmeyi ihmal etmeyin. Yazdan dondurucunuza atmayı da ihmal etmeyin sakın. 

0 yorum:

Mercimek Çorbası

00:52 Dilek'le Mutfakta 0 Comments



Mercimek Çorbası
Türk Mutfağının temel çorbalarından biri olan mercimek çorbasının tarifini yazacağım bu akşam. Bu çorbayı bence herkes güzel yapamıyor. Ben bu çorbayı yapmayı yıllar önce çok tecrübeli bir ablamdan öğrenmiştim. Tabi o zamanlar  blender yoktu ve süzgeçten geçirirdik. İyi ki bu blenderler çıktı da bizlere kolaylık oldu. 
Bu gece misafirim vardı. Çorbamdan o da içti ve tabi ki çok beğendi. Olmazsa olmazlardan olan mercimek çorbamın tarifini bloğumda paylaşmadan olmaz. 
Not: Mercimek çorbasına bazen brokoli kattığım da olur. Hem daha lezzetli hem de vitaminli oluyor. Patates koyanlar da var ama ben sevmiyorum.

0 yorum:

Köstebek Pasta Nasıl Yapılır ?

00:14 Dilek'le Mutfakta 0 Comments

Köstebek Pasta
Bu akşam Aylin'in canı pasta istemiş. "Annecim beraber yapalım nolur" dedi. Bol kalorili olan bu pastayı yedim ve aldım kiloları,nasıl eriteceğim bilmem. Yapımı gayet basit ve eğlenceli olan bu pastanın tarifini sizlerle paylaşıyorum. Yaparken kızımla çok eğlendik doğrusu.

0 yorum:

Tarator soslu patlıcan

22:15 Dilek'le Mutfakta 0 Comments


Tarator soslu patlıcan

Arkadaşlarıma verdiğim bir yemekte yaptığım mezeleri fotoğrafladım. Bunların arasından tarator soslu patlıcanın tarifini yazmak istiyorum. Bu tarifi sevgili dostum Bahir'den aldım. Kendisi tam bir aşçı. Hele mezeler konusunda uzman sayılır. Patlıcanın her türlü yemeği, salatası benim 
vazgeçemediklerimdendir. 

0 yorum:

Fırında Söğüş Patates

21:17 Dilek'le Mutfakta 0 Comments

Fırında Söğüş Patates
Et yemeklerinin yanında muhteşem görüntüsü ve tadıyla yer alabilecek bir tarifi denedim ve sizlerle paylaşıyorum tabiki. Bu tarifi kızım http://www.devletsah.com/ sitesinde görmüş ve ille de deneyelim dedi. Bizde yaptık, gerçekten de görünüşüyle ve tadıyla harika oldu. Patatesin soframızdaki yeri tartışılmaz. Patatesle yapılan bir çok yemek var. Benim küçük kızım patates delisi diyebilirim. Bu tarifi her türlü et yemeğinin yanında sunabilirsiniz.

0 yorum:

Tavuklu Mantı ( Sosyete Mantısı )

01:15 Dilek'le Mutfakta 0 Comments

Tavuklu Mantı ( Sosyete Mantısı )
Bu tarif biraz tembel işi, fakat lezeetiyle yemeye ve yapmaya değer diye düşünüyorum. Bu aralar hep tavuktan gidiyorum menüde. Bakalım ne zaman bıkacağım. Aslında canım hamsili ekmek istiyor. Bir türlü yapamadım.Şimdi ben sandığınız gibi o kadar obur biri değilim. Sadece yemek yapmayı ve paylaşmayı seviyorum.Tabi yemek yemeyi de seviyorum ama dozunda yediğime,çok nadir abarttığıma inanıyorum. Evde mutfakta ne varsa onlardan bir şeyler yaratmak, değerlendirmek de hoşuıma gider. Usta bir aşçı değilim ama yaptıklarımın çoğu yenir. Komik oldu ama idare edin artık. Kendimce bir hobi işte, belki eksik olan bir şeylerin tamamlanması..vs vs
Sosyete mantısı tavukla olur. Kelebek makarnadan olanını da yapacağım bir gün. Bu tarif hazır yufkayla yapılıyor. 

0 yorum:

Yalancı İşkembe Çorbası

00:35 Dilek'le Mutfakta 0 Comments


Yalancı İşkembe Çorbası
Her şeyin bir taklidi veya çakması vardır. Bu çorba da işkembenin yalancısıymış. Bu tarifi de seneler önce öğrenmiştim. Ben işkembe çorbasını çok severim ama çocuklarıma sevdiremedim doğrusu.İşte tam o zamanda bu tarifi görmüştüm ve çocuklarıma yalancı işkembe çorbasını yedirmiştim. Pek de hoşlarına gitti, afiyetle yediler. 
Bu akşam menümde bu çorba vardı. İşkembe yerine tavuk eti kullandığım bu çorbayı yapan çok var elbette. Bilmeyenler için, bir de benim tarifimi denemenizi öneririm.  Bol sarımsaklı ve limonlu tavuk suyuna enfes ve soğuk algınlığına pozitif etkisi olan çorbamızın tarifine gelince:

0 yorum:

Fırında Çipura Balığı Tarifi

11:30 Dilek'le Mutfakta 2 Comments

15-01-2013
Fırında Çipura Balığı Tarifi 
Bu özel tarifi çok sevdiğim bir arkadaşımdan aldım ve denedim. Hiç bu kadar lezzetli balık yememiştim doğrusu. Hem hafif hem lezzetli bir tarif. Balık yemek benim yemek kültürümün en bilindik ve en popüler gerçeğidir. Karadenizli olduğum için balıkla içiçe büyüdük, beslendik. Sabah kahvaltı da bile yiyebilirim.

Bu tarifi pişirdim ve çok lezzetli bulduğum için sizlerle paylaşmak istedim. 


2 yorum:

FIRINDA TAVUK

19:59 Dilek'le Mutfakta 0 Comments

FIRINDA TAVUK
Şimdi bu tarifi kızım Ceren,  http://www.devletsah.com/buharda-ve-firinda-pisen-tavuk  adlı siteden görmüş ve geçen hafta sonu eve tavuk alıp gelmiş " Anne ben değişik bir tavuk yapacağım" dedi ve girdi mutfağa. Benim de işime geldi tabi..Bayılırım hazır sofraya oturmaya.
Daha evvelki "fırında tavuk" tarifimden farklı. İçinde patates yok ve çeşitli baharatlarla pişiyor. Bakalım Ceren nasıl pişirmiş bu güzel yemeği..


0 yorum:

Fırında Patatesli Tavuk Tarifi

18:10 Dilek'le Mutfakta 0 Comments

Fırında Patatesli Tavuk Tarifi
Fırında yapılan yemekler daha lezzetli geliyor bana. Soframda yine çok sık yaptığım yemeklerden ve kurtarıcılardan olan bu tavuk yemeğini sizlerle paylaşmak istiyorum. İster bütün , isterseniz but olarak alacağınız tavukla yapabilirsiniz. Fırın poşetleri çok pratik ve tavuğun güzel pişmesinde çok yardımcı bir araç.Ben her zaman bu fırın poşetlerini kullanırım. Gelelim nasıl yapıldığına:

0 yorum:

Şehriye Çorbası Nasıl Yapılır

17:31 Dilek'le Mutfakta 0 Comments

Şehriye Çorbası
Şehriye çorbası , en basit ve yemeğimizin olmadığı zamanlarda hemen yapabileceğimiz bir çorbadır. Daha evvel havuçlusunu yapmıştım ama bu klasik olanı.Tabi kendimce bir şeyler ilave ediyorum her zaman. Bu tarif de arşivim de bulunsun istiyorum. Bu kış günlerinde çorbasız bir 
sofra olmaz arkadaşlar.


0 yorum:

Kıymalı Karnabahar Yemeği Tarifi

17:01 Dilek'le Mutfakta 0 Comments


Kıymalı Karnabahar Yemeği 

Karnabahar sebzesini küçükken hiç sevmezdim. Bunun nedeni , bir gün komşumuzun mutfağında karnabar pişerken yaydığı kokuydu. O kokudan tiksinmiştim. Fakat yıllar sonra yine bir gezmede , çok sevdiğim bir akrabamızın yaptığı şekliyle ve tadıyla vazgeçemediğim tatlardan oldu. Şimdi her tarifi ayrı bir güzel ve leziz bence. Bugün kıymalı yemeğini yaptım ve sizlere sunuyorum.

0 yorum:

Zeytinyağlı Yaprak Sarması

19:56 Dilek'le Mutfakta 0 Comments




En güzel yaptığım yemeklerden biri de yaprak sarmasıdır. Bunu ben demiyorum yiyenler diyor. Yapraklar yumuşak ve ince olursa, dolmanın içine de hakkını verdiyseniz ve de incecik kalem gibi sardıysanız güzel olmaması için bir neden yok. Sarma işlemi biraz sıkıcı ve uzun gelse de yemesi eğlenceli ve leziz.Türk mutfağının vazgeçilmez yemeğidir yaprak sarması.Kim akıl etmiş bilmiyorum.. sen al yaprağı pirinçle doldur, pişir ve ye.Bayramlarda olsun, özel misafir ikramlarında sofralarda yerini alan en özel yemeğimizdir. 
Bloğumda bu özel yemeği sizler için yaptım ve yayınladım. Umarım beğenirsiniz.


 

0 yorum:

Etli Kara Lahana Dolması

18:56 Dilek'le Mutfakta 0 Comments

Etli Kara Lahana Dolması
Bir Karadenizli olarak çok sık yediğimiz sebzelerin tacıdır karalahana.Onsuz bir hafta geçmez ve mutlaka her hafta pişer bu yemeğin her türlüsü soframızda. Bloğumda henüz karalahana çorbasını ve yemeğinin yapılışını yayınlamadım ama bugün dolmasıyla başlayabiliriz. Karalahananın cilt,diş ve kemik yapılarının dokusundaki sağlamlığını artırdığını biliyorum ve bunun ispatını kendimde de görebiliyorum.Güzel ve sağlam kemikli insanlarız vesselam.

0 yorum:

Tırtıl Kurabiyesi

18:24 Dilek'le Mutfakta 0 Comments

Tırtıl Kurabiyesi
Ben bu kurabiyenin adını "Kıl Kurabiyesi" koydum.Neden derseniz , tarifini çok titiz olan bir arkadaşımdan aldım.Tadını çok beğendiğim için sizlerle paylaşmak istedim.Yapımı biraz zahmetli olan bu kurabiye denemeye değer bence.Çok özel bir lezzeti ve görünümü oldu.


0 yorum: