Fırında Kaşar Peynirli Mantar

21:31 Dilek'le Mutfakta 4 Comments

Fırında Kaşar Peynirli Mantar
Çok çabuk ve leziz bir yemek, üstelik hazmı da kolay. Mantarı sevmeyen yoktur herhalde. Mantar sotenin dışında bir de bu haliyle yemelisiniz, eminim çok seveceksiniz. Haydi soframa buyrun..

4 yorum:

Karnıyarık Yemeği

20:49 Dilek'le Mutfakta 0 Comments

Karnıyarık Yemeği
Patlıcanın en şık hali diyebilirim. Patlıcanların göbeğine yayılan kıymalı harçla, bu mükemmel lezzeti tatmak harika bir şey. Genç kız iken benden yaşça büyük bir arkadaşımdan bakarak öğrendiğim bir tarif. Kesinlikle fırında pişiririm, bir kaç kez görmüştüm tencerede pişiren çünkü.Ben yaptım, szi de buyrun soframa..Afiyet olsun canlarım..Sevgiyle pişti inanın.

0 yorum:

Zeytinyağlı Taze Barbunya Yemeği ( Barbunya Plakisi )

19:18 Dilek'le Mutfakta 2 Comments

Zeytinyağlı Taze Barbunya Yemeği
Mutfağımızın eşsiz lezzetlerinden olan fasulye gillerden barbunya fasulyesi benim ve annemin evinde en çok pişirilen ve sevilen yemeklerdendir. Okuldan eve döndüğümde annemin yaptığı barbunya yemeği bana inanılmaz enerji verirdi. Bütün zihinsel ve bedensel yorgunluğumu alırdı sanki. Bu lezzeti sofralarınızdan eksik etmeyin ve zeytinyağlı tüketmeye özen gösterin. Her yaz barbunyaları kabuklarından ayıklar ve derin dondurucuda saklarım. Kışın mis mis yeriz. 

2 yorum:

Kızımın benden ilham alarak Anneler Günü için yazdığı yazı

11:18 Dilek'le Mutfakta 4 Comments

http://www.magazinizmir.com/yazarlar/aylin-sansal/anne

"Anne" kavramı ne kadar anlatılır bilinmez ama Anneler Günü yaklaşırken, yüreğimizde yer alan "Anne" sevgisini anlatmak istedim..




Hayatta belki en çok değer verdiğimiz kişidir annelerimiz.. Her şeyin çözümü vardır onlarda. Onların kucaklarında, sıcak kollarında.
Hissettirdikleri çevrenizdeki bütün insanlardan daha farklıdır, daha içtendir ve daha temizdir..
En korktuğumuz anda belki istem dışı olarak “Anne” diye sesleniriz o duysa da, duymasa da... Belki o en hüzünlü anımızda ağlarken “Anne” diye içlenir, o yorgun elleriyle silsin isteriz gözyaşımızı...
Sarılması kafidir rahatlamak, huzur bulmak için...
Özlemek annede farklıdır mesela. Sevgili gibi, eş gibi, arkadaş gibi özlenmez asla. O özlendiği zaman, tutamazsınız gözyaşlarınızı. O özlendiğinde asla kalbinizin çırpınışlarına hükmedemezsiniz.
Nasıl bir gücü vardır bilmem ama her soruna bir çözüm getirirler. Dertlere nasıl olurda çare olurlar hemen, hala anlayamam mesela...
Tek dosttur bazen ve tek sevgilidir aslında. Vazgeçilmeyen biridir o. Ömrünüz boyunca herkesi unutabilirsiniz belki ama anneyi asla çıkaramazsınız yüreğinizden. Çıkaracak kadar güçlü de olamazsınız hiç bir zaman.
Onsuz daha korunmasız kalırsınız hayata ve insanlara duvarlar örmeye başlarsınız fark etmeden. Bazen sert bir insan olduğunuzu düşünür yakınırsınız kendinizden. Ne çaredir ki hiç bir zaman annenizin yanında olduğunuz kadar masum kalamazsınız...
Saflıktır anneye duyulan sevgi. İçine kötü hiç bir şey karışamayacak kadar da korunaklıdır. Nitekim hiç bir zaman nefret edemezsiniz anneden. Tanrı ondan nefret edebilecek kadar duygu yüklememiştir yüreğinize.
Anne, dünya üzerinde bana göre her şeyi temsil eden tek canlıdır. Sevmekten vazgeçilmeyen ve her gün sevgisini katlayan bir yapısı vardır. Onu kırmak kolaydır ama affettirmek daha kolaydır her zaman. Sizi kayıtsız, çıkarsız sevebilen tek insandır o.
Yalnız bırakmayın onu ve verebileceğiniz tüm imkanları önüne serin... Belki de buna değebilecek tek kişidir hayatınızda.
 

4 yorum:

Milföy Hamurunda Tavuk Sote

00:24 Dilek'le Mutfakta 2 Comments

Milföy Hamurunda Tavuk Sote
Biraz değişik bir sote yapmak istedim. Tabi ki bu benim fikrim değildi. Televizyonda bir yemek programında öyle aklımda kalanlardan ve bir gün yapacaklarım arasında olanlardandı. Nihayet yaptım ve burada paylaşmak istiyorum. Biz çok beğendik, bakalım sizler beğenecek misiniz..

2 yorum:

Pofuduk Poğaça

18:03 Dilek'le Mutfakta 7 Comments

Pofuduk Poğaça
Beni tanıyanlar, soframı bilenler bilirler. Pofuduk denince aklıllarına ben gelirim. Pofuduk ismini de ben yakıştırdım bu poğaçaya. Çocuklar küçükken bir arkadaşımdan aldığım tarifti bu ve o günden sonra çok sık yapar oldum. Kızlara okula giderken beslenme çantalarına koyardım, çok seviyorlardı. Cumartesi günü akşamdan yaptım ve sabah pazar kahvaltısında kızlar şöyle bir bayram etsinler diye. Yapınca da yeniyor, es geçemiyoruz. Ama hafta içi ekmeği keseceğiz artık, ya da eritmemiz lazım. Üç çeşit yaptım içlerini. Lorlu, tahinli ve haşhaşlı..Gelelim tarifine arkadaşlar..

7 yorum:

Fırında Köfteli Patlıcan Kebap

21:28 Dilek'le Mutfakta 0 Comments

Fırında Köfteli Patlıcan Kebap
Bu yemeği yapalı hayli oldu, fotosunu saklamıştım ve şimdi sizlerle paylaşıyorum nihayet.Bizim burada bir kasap var ve köfteyi çok güzel yapıyor. Yapmaya üşendim ve ondan aldım. Bir de sucuk koy üstüne dedi kasap efendi, bende onu dinledim ve çok güzel oldu. Çok az tereyağı kullandım, köftenin yağı yetti.

0 yorum:

Yoğurtlu Kereviz

16:53 Dilek'le Mutfakta 0 Comments

Yoğurtlu Kereviz
En son olarak yoğurtlu kereviz yaptım bugün. Tabi ben ve Ceren yiyeceğiz. İkimiz de zayıflamaya çalışıyoruz ve bu tür şeyler yiyoruz. Öyle iştahlıyız ki salatayla karnımızı doldurmamız lazım. 5 ay sonra düğün var, elbiselere sığmamız lazım. Lazım da lazım...

0 yorum:

Semizotu Salatası

16:19 Dilek'le Mutfakta 0 Comments

Semizotu Salatası
Bugün salatalardan gidiyorum. Salatasız bir sofra düşünemem. Aslında her şeyi çiğ yemek bence daha güzel ve sağlıklı. Semiz otunun faydalarını bilirsiniz mutlaka. Öncelikle omega 3 içerdiğinden dolayı biz yaştakilere önerilir. Kabızlık çekenlere, hasta ve yaşlılara, diyabette olanlara, beyin yorgunluğuna, kanın temizlenmesine yardımcı, sinirlere iyi geliyor. Daha bir çok faydası olan ve içinde bir çok vitamin ve mineraller barındıran bu özel sebzeyi mutlaka yemeliyiz. Özellikle çiğ yemek lazım. Ben saplarını da atmıyorum ve böyle bilgisayarın başına geçince kıtır kıtır yiyorum. Annem yemeğini yapardı pirinçli, o da güzel oluyor fakat salatası bence daha leziz.Haydi semiz semiz otlanalım.

0 yorum:

Deniz Börülcesi Salatası

15:53 Dilek'le Mutfakta 0 Comments

Deniz Börülcesi Salatası
İzmir'e taşınmadan önce hiç yemediğim bir bitki olan deniz börülcesini pek sevdim. Her pazara gittiğimde alırım. Sanki denizin tuzunu almış, ekşimtrak bir tadı var. Yapması biraz zahmetli ama değer. Çok güzel bir rakı mezesi olur, rakı içmeyenlere de güzel ve değişik bir salata. Egeye özgü bir lezzet ve tam bana göre diyebilirim. Bu arada guatr hastalığına iyi geliyormuş.

0 yorum:

Kıymalı Pırasa Dolması Tarifi

00:41 Dilek'le Mutfakta 4 Comments

Pırasa Dolması 
Yemek bloğu arkadaşlarımdan görüp de yaptığım bir tarif bu. http://www.pembekekik.com/ dan ve http://www.refikaninmutfagi.com/ dan fikir alarak yaptığım bu yemeği bir tek ben yedim. Neden derseniz evdekiler pırasayı zeytinyağlı severlermiş. Bende kızdım tabi, pırasa pırasadır kardeşim, nasıl pişerse pişsin. Üstelik kıymalı yani..Ben çok severek yedim. Sadece pırasaları sararken biraz zorlandım o kadar.

4 yorum:

Pirinçli Ispanak Yemeği

12:39 Dilek'le Mutfakta 2 Comments

Pirinçli Ispanak Yemeği
Kışın sona erdiği ve baharı karşıladığımız bu günlerde, sık yaptığım bir ev yemeği olan pirinçli ıspanak yemeğiyle burdayım. Ben, öyle çok çok değişik yemeklere değil de damak tadıma uyan yemeklere ilgi gösteriyorum. Yemek siteleri olan arkadaşlarımı izliyorum ve görüyorum, çok değişik yemekler yapıyorlar. Doğrusu çok beğendiklerim de oluyor, beğenmediklerim de. Denemek lazım diye düşünüyorum ve bilmediğim bir çok tarif elbette var ama yemek nasıl yapılır ve lezzet katılır çok iyi biliyorum. Yıllarca bir orduyu doyurdum diyebilirim...Ispanaklı kek mesela, harika bir lezzet. Bir gün yapacağım ama bakalım ne zaman. Bu aralar bloğumu güncellemek te ihmalkarlık yapıyorum. Dua edin bana..çok işim var çok..kızım evlenecek. İşler çok inanın.Sevgiyle kalın ve afiyetle..

2 yorum:

Çilekli Muzlu İrmik Tatlısı

11:06 Dilek'le Mutfakta 9 Comments

Çilekli Muzlu İrmik Tatlısı
Bloğumla fazla ilgilenemediğimin farkındayım. Hem biraz hastayım, hem tadım yok..Yapmam gerekenler çoğaldı ve gözümde büyüyor. Bunları düşünürken akşam yaptığım tatlıyı paylaşmak istiyorum. Tatlı krizine girdim resmen. Çilek almıştım fakat pek tat yok, kuru kuru gitmiyor. Çileği tatlandırayım ben de dedim. İrmikle yapılan tatlılara bayılırım ve kolay olduğundan sık yaparım. Ve çilek benim meyvem, bir de aralarına muz da serptim daha leziz oldu. Değişik bir tarif değil, herkesin yaptığı tarzda bir tatlı bu. Hatta annelerimizden kalan tarifiyle.Bu tarifi şu an sabah yazıyorum ve inanın bir dilim kahvaltı yerine bu tatlıdan yedim. Tabiki bu kötü bir davranış oldu benim açımdan. Çünkü biraz kilo aldım ve yaz geliyor...Yememem lazım arkadaşlar, durdurun beni.

9 yorum:

Simfer Yarışma İçin Yayınladığım Çorba Tarifleri

14:31 Dilek'le Mutfakta 2 Comments

SİMFER, Anneler Gününe Özel Ödüllü Yemek Tarifi Yarışmamızın 1. Hafta Çorba kategorisi için yayınladığım iki çorba tarifimi tıklarsanız ve facede, twiterda paylaşırsanız sevinirim arkadaşlar..
http://blog.simfer.com.tr/simfer-yarisma/grip-corbasi-meyaneli-tavuk-corbasi-songul-toksoy

http://blog.simfer.com.tr/simfer-yarisma/pancarli-kereviz-corbasi-vitamin-bombasi-songul-toksoy



2 yorum:

Sahanda Soğanlı Yumurta

21:15 Dilek'le Mutfakta 2 Comments

Sahanda Soğanlı Yumurta
Sabah kalktığımda yaptığım kahvaltılık ya da doyurmalık olarak adlandırabileceğim, yapımı çok kolay ve sağlıklı bir tarif vereceğim size..Tarif yine analarımızdan..

2 yorum:

Kısır Tarifi

18:46 Dilek'le Mutfakta 5 Comments

Kısır Tarifi
Benim vazgeçemediklerim den biri daha..
Kısırı ablam çok güzel yapardı ben küçükken, dolayısıyla bende o yaparken bakardım nasıl yapılıyor diye. Sanırım kısırı sevmeyen az kişi vardır, ben az rastladım doğrusu. Tarifim benim bildiğim gibi, tek değişiklik, nar ekşisi kullanıyor olmam. Eskiden soframızda salatalara koymazdık, yok bilmiyorum ben. Ama şimdi çok kullanırım. Haydi şimdi benim yaptığım kısırımı bir görün arkadaşlar...

5 yorum:

fatosca tadlar: KIRMIZI KÖZ BİBERLİ YUMURTA KEYFİ

13:01 Dilek'le Mutfakta 1 Comments

fatosca tadlar: KIRMIZI KÖZ BİBERLİ YUMURTA KEYFİ..
elinize sağlık..

1 yorum:

Patlıcan Tava

23:41 Dilek'le Mutfakta 8 Comments

Patlıcan Tava
Patlıcan, biber ve domates..bu üçlüyü bir arada çok basit ve hemen yemek haline dönüştürün, karnınızı doyurun. Gerçekten çok çabuk ve pratik bir yemek oluyor. 

8 yorum:

Patates Salatası

23:06 Dilek'le Mutfakta 6 Comments

Patates Salatası 
Bloğumda olmazsa olma bu salata, yazmam lazım. Bildiğimiz şekilde yapılan, klasik patates salatası tarifi ve içine başka şeyler uydurmaya gerek yok bence.

6 yorum:

Meyveli Mozaik Pasta Tarifi

00:53 Dilek'le Mutfakta 6 Comments

Meyveli Mozaik Pasta
Televizyonda özel bir kanalda "MELEK" programında bir yakışıklı şef var, işte bugün orda bir mozaik pasta yaptı, hemen denemek istedim. Şekersiz ama meyveli mozaik pasta tarifini yaparken bir canım çekti ki sormayın. Şeker kullanmadığım için arada tatlı istiyor canım. Bir de bu tarif de şeker yok ve meyveler var. Ama evde elma ve portakal var sadece, markete de gidemem. Ben ne var sa onla yaptım. Ayıptır söylemesi kuru kayısı vardı, onları kullandım. Ben size tam tarifini vereceğim, siz öyle yapın.

6 yorum:

Fırında Köfteli Patates Püresi

17:29 Dilek'le Mutfakta 4 Comments

Fırında Köfteli Patates Püresi
Köfteyle patatesin ne kadar yakıştığını, birlikte yenince ne kadar leziz olduğunu söyleyebilirim. Kızartmadan fırında püreli yapmak ise sağlık açısından daha yararlı. Artık sağlıklı yemekler yapmak zorundayız. Bu tarifi bir yerlerde yemiştim ama uzun zaman oldu hatırlayamıyorum. Aslında her annenin yaptığı bir tarif ve ben sadece kızlarım ilerde görsünler diye yayınlıyorum. 

4 yorum:

Minik Pidecikler

17:00 Dilek'le Mutfakta 2 Comments

Minik Pidecikler
Ramazan sofralarından kalma bir tat var bu tarifte, bildiğimiz kıymalı pide işte. Mayalı hamurla yapılan, bol kıymalı minik pidecikler ve yanında demli çayın eşlik ettiği güzel ve leziz bir tat.

2 yorum:

Şekerpare Tarifi

23:35 Dilek'le Mutfakta 6 Comments

Şekerpare
Yıllardır yaptığım en güzel tatlılardan biridir. Evde yaptığım zaman herkesin yüzü güler. Bu akşam komşumun canı istemiş, e bizim de istemiş tabi, şip şak yapalım dedim. Yapımı çok kolay olan bu güzel tatlının tarifini okumak için tıklayınız. 

6 yorum:

Patlıcan Sarmalı Fırında Pirinç Pilavı

20:03 Dilek'le Mutfakta 4 Comments

Patlıcan Sarmalı Fırında Pirinç Pilavı
Patlıcanı çok sevdiğimi yazmıştım daha önce. Pazarda yeni çıkmış bostan patlıcanı, ben de aldım hemen. Patlıcanlı pilavı çok seviyorum ve küp küp doğrayıp yapardım ama bu sefer uzun kesip kızarttım ve servis tabağına dizip pilavın üstüne kapadım. Daha tatmadım, kızlarımı bekliyorum, bakalım nasıl olmuş. Bence her halükarda güzel olmuştur. 

4 yorum:

Deryayla Lezzetler'in 6.Yaşı ve Bahar Çekilişi

13:11 Dilek'le Mutfakta 5 Comments


Deryayla Lezzetler'in 6.Yaşı ve Bahar Çekilişi

Tüm takipçi,dost ve kardeşlerime kucak dolusu sımsıcak sevgilerimi gönderiyor sağlık ve güzelliklerle  dolu şeker tadında günler diliyorum.Bu güne özel yaptığım pastamızın tarifi bir sonraki postta:)))
Evet hep beraber,sizlerin beğenisi ile 6.yaşımıza giriyoruz.
1142        yayın
1120035 ziyaretçi
29016     yorum 
Bu zaman zarfında beni hiç yanlız bırakmayan siz sevgili dostlarıma şükranlarımı sunuyorum.
İnşallah Rabbim ömür verirse  uzun seneler hep birlikte oluruz.
Bu sene 6.yaşımız nedeniyle bir Bahar Çekilişi düzenlemek istiyorum.Şartları yerine getiren bir talihlimiz bu güzel hediyelerin sahibi olacaktır.
 1-Kendi yaptığım kapı süsü
2-Kendi yaptığım 6 adet peçete halkası
3-Kendi yaptığım 3 adet dekor amaçlı sabun
4-Masa örtüsü
5-Şekerlik
6-Lif

Çekilişimde bu kez bloğu olmayan takipçilerimede şans tanıyorum:)))
Çekilişimiz 01-30 Nisan 2013 tarihleri arasında düzenlenecektir.Çekiliş 5 Mayıs'ta yapılıp bloğumdan duyurulacaktır.
Bir asil,bir yedek talihli belirleyeceğim.Asil talihli kazananı ilan ettikten sonra bir gün içinde bana dönmezse hak yedek talihliye geçecektir. 
ÇEKİLİŞ ŞARTLARI....

1-Bloğumun izleyicisi olmanız gerekiyor,
2-Bloğumun Facebook sayfasını beğenmeniz gerekiyor,
3-Bloğu olanlar yukarıda bulunan resimle çekilişi duyuran bir yazıyı bloğunuzda yayınlamanız gerekiyor,
4-Bloğunuz yoksa Facebook veya Twitter hesabınızdan duyurmanız ve linklerini bu yazının altına yorum olarak bırakmanız gerekiyor,
5-Linkleri bu yazının altına yorum olarak bırakıyorsunuz tabii size ulaşabileceğim mail adresiyle
birlikte,
6-Kampanya,tanıtım ve çekiliş blogları katılamazlar,
İşte bu kadar...Hepinize bol şanslar....
Bol katılım bekliyorum:))))
SON KATILIM 30 NİSAN 2013

5 yorum: