Kavurmalı Erişte Makarna Tarifi

22:05 Dilek'le Mutfakta 2 Comments


Kavurmalı Erişte Makarna Tarifi
Bu akşamki yemeğimin yanına yakışan makarna tarifim aşağıda. Makarnaları bizzat anneciğim yapmıştır.

2 yorum:

Kıymalı Ispanak Yemeği

21:18 Dilek'le Mutfakta 3 Comments



Kıymalı Ispanak Yemeği
Sebze yemeklerinin içinde en sevdiklerimden olan ıspanak yemeği, ister zeytinyağlı ister kıymalı, pirinçli yapılıp sofralarımızda bulundurmak gerek. Bu akşam ki yemeğimiz kıymalı ıspanak ve kavurma erişte makarna, yanında yeşil salata ve yoğurt.

3 yorum:

Zebra Kek Tarifi

02:27 Dilek'le Mutfakta 2 Comments


Zebra Kek Tarifi


Kek yapmayı çok seviyorum. Çok vaktim olsa değişik değişik yapacağım ama maalesef vaktim olmuyor. Bu keki de aceleyle yapmıştım. Hemen tarifine bakalım.

2 yorum:

Patates Pastası

01:43 Dilek'le Mutfakta 0 Comments



Patates Pastası


Kızımın misafirleri için yaptığım patates pastasını fotoğraflamıştım, bloğumda bulunsun istiyorum.

0 yorum:

Kırmızı Pancar Kavurması

20:58 Dilek'le Mutfakta 0 Comments

Kırmızı pancar inanılmaz lezzetli bir sebze, aynı zamanda antioksidan içeren, kansere karşı çok etkili ve bir çok hastalığın tedavisinde kullanılıyor. 

Kırmızı Pancar Kavurması

0 yorum:

Grip Çorbası

16:40 Dilek'le Mutfakta 4 Comments



Grip Çorbası 

4 yorum:

Yoğurtlu Karnabahariye Salatası

21:52 Dilek'le Mutfakta 2 Comments

                                                   Yoğurtlu Karnabahariye Salatası

Yoğurtlu Karnabahariye Salatası

2 yorum:

Sebze Sote Tarifi

15:29 Dilek'le Mutfakta 0 Comments

Sebze Sote Tarifi


Sebzeleri doğrayıp birbirine karıştırıp pişirmeyi çok seviyorum. Evde ne varsa bütün sebzeleri dilediğiniz şekilde doğrayın, baharat ve zeytinyağıyla tatlandırıp et yemeklerinizin yanında servis yapın.. çok sağlıklı oluyor inanın. 

0 yorum:

Bunu Blogumda Paylaşabilirim. Hürriyet Benim.

12:48 Dilek'le Mutfakta 0 Comments

Hürriyet; gündeme dair cesur bir projeyle karşımızda. TBWA\ISTANBUL'un hazırladığı proje kısa zamanda oldukça ses getirdi. Din, dil, ırk, cinsiyet ayırt etmeden bireysel özgürlükleri konu alan projenin amacı Türkiye'nin dört bir yanından insanların hürriyetlerini dile getirmeleri ve seslerini duyurmaları...
Bu proje katılımcıların kendi hürriyetlerini anlatmaları için tasarlandı, katılımcılar videolarını oluştururken ilham versin diye de bir film hazırlandı.

Hürriyet, herkesi kendi hürriyet cümlelerini yazmaya ve hürriyet şarkılarını yaratmaya davet etti. Kullanıcılar içinde kendi fotoğraflarının da olduğu hürriyet filmleri yaratabiliyor ve bu filmleri sosyal medyada dilediğince paylaşabiliyor. Ayrıca seçtikleri mesaj ve fotoğraflarından oluşan bannerı hurriyet.com.tr sayfalarında yayınlanıyor. Kısaca proje tamamıyle interaktif bir proje olarak kurgulandı. www.hurriyetbenim.com üzerinden ilham verici videoyu seyredebilir, kendi video ve bannerınızı yaratabilirsiniz.

"Hürriyet Benim" filmi, daha TV’ye çıkmadan viral olarak sosyal medyada gösterildi ve çok kısa sürede yayılarak; sosyal medyada konuşulmaya ve paylaşılmaya başlandı. Kullanıcıların katkılarıyla yapılan klipleri Twitter'dan #hürriyetbenim hashtag'iyle takip edebilirsiniz.

Ben de kendi videomu oluşturdum ve benim için hürriyetin ne demek olduğunu anlattım. İzlemek için;

http://hurriyetbenim.hurriyet.com.tr/video.aspx?k=45MBKE5VOER

Bir boomads advertorial içeriğidir.

0 yorum:

Arnavut Ciğeri Tarifi

00:50 Dilek'le Mutfakta 2 Comments

Arnavut Ciğeri Tarifi
Dün gece canım çok Arnavut ciğeri istedi ve bugün bu isteğimi gerçekleştirdim. Bir hayli çok yedim, midemde hala yoğrulma işlemi sürüyor. Ciddi ciddi kendimi frenlemeliyim yemek konusunda. Yapayım ama az yiyim ya da hiç yemiyim, yedireyim. Tabakta soğanı ve domatesiyle çekmeyi unutmuşum, öyle acıkmıştım ki...bir baktım tabak bitmiş. Tarifim çok özel, buyrun deneyin arkadaşlar.

2 yorum:

Çikolatalı Sufle Tarifi

17:41 Dilek'le Mutfakta 0 Comments

Çikolatalı Sufle Tarifi
Çikolata sevenlerin ağzını şapırdatarak yiyeceği bir tarifle yine sizlerleyim. Aslında sufleyi yapan kızım Ceren. Dün ona gittik ve beraber bir sürü yemekler yaptık. Sufleyi kızım yaptı ve ben de fotoğraflayıp bloğumda paylaşmak istedim.

0 yorum:

Ayva Tatlısı Yapımı

13:51 Dilek'le Mutfakta 2 Comments

Ayva Tatlısı Yapımı
Ayvanın tam yeme mevsimi şimdi. Her türlü değerlendirmek lazım bu mucize meyveyi.

2 yorum:

Zeytinyağlı Beyaz Lahana Dolması Tarifi

22:05 Dilek'le Mutfakta 4 Comments


Zeytinyağlı Beyaz Lahana Dolması Tarifi



Zeytinyağlı Beyaz Lahana Dolması Tarifi
Çok ama çok sevdiğim bir yemek ve bir sebzedir lahana. Karadenizli olduğumdan dolayı lahanayı çok tüketen biri olarak aslında en çok kara lahana tüketiriz. Ama beyazı, karası , moru hepsi kabulümdür.

4 yorum:

Patatesli Poğaça Tarifi

20:21 Dilek'le Mutfakta 0 Comments

Patatesli Poğaça Tarifi
Kızlarım ilkokula giderken beslenme çantalarına her gün bir şeyler yapar koyardım. Beslenmelerine çok önem verirdim. Bu durumdan hala kurtulamadım sanırım. Küçük kızım 22 yaşına girmesine rağmen hala  " anne bana poğaça yap, kek yap " der. Bu sefer işe götürmek ve orada yemek için istiyor. Ben de zevkle yapıyorum tabi. Annelik ölene dek süren bir meslek gibi, hiç bitmiyor. Oysa bende arada şımartılmak istiyorum kızlarım tarafından....Kızlarımı çok seviyorum.

0 yorum:

Kahvaltılık Biberli Lor

21:12 Dilek'le Mutfakta 2 Comments

Kahvaltılık Biberli Lor
Kahvaltı etmeyi sevmeyen yoktur. Çalışan insanlar kahvaltı keyfini ancak haftasonları yapabiliyorlar. Bizim Türk mutfağımızda kahvaltı menümüz oldukça zengindir. Hele ki biz Karadenizliler kahvaltıda hamsi bile yeriz. Bu hafta sonu biberli lor yaptım. Loru kahvaltıda çok kullanırım ben. Tereyağıyla yaptığım bir tarifim de var, onu da yayınlayacağım. Lor peynirini çok sağlıklı buluyorum ve yöresine göre bir çok çeşidi var. Trabzon'un loru başka, İzmir'in loru başka bana göre. Hepsi de birbirinden güzel farklı peynir çeşitlemeriyle kahvaltılar, börekler bir de hünerli ellerde şekillenince harika tatlar yakalayabiliyoruz.

2 yorum: