Şeftali Soslu Kek Tarifi
31-10-2014Şeftali Soslu Kek Tarifi |
Malzemeler:
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Sosu için:
1 kase şeftali reçeli
2 su bardağı su
2 yemek kaşığı mısır nişastası
üzeri için 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
Yapılışı:
Fırını önceden ısıtın ve kek i çırpcağınız kabı hazırlayın. Yumurtaları şekerle çırpın, daha sonra diğer sıvı malzemeleri katıp mikser yardımıyla 4-5 dakika çırpın. Sonrasında un ve kabartma tozu, vanilya ekleyip tekrar mikserle çırpın. Akıcı bir kıvam aldığında kek kalıbınızı yağlayıp un serpin ve karışımı orantılı bir şekilde kalıba aktarın. Önceden ısınmış 170 derece fırında 35- 40 dakika pişirin.
Kek pişerken sosu hazırlayın. Kayısı reçelini yarım çay bardağı suyla sulandırıp rondodan geçirin. Sos tenceresine alıp içerisine 2 su bardağı su ve 2 yemek kaşığı nişasta ekleyip kaynatın. Kaynayana kadar karıştırın ve ne çok sulu ne de çok katı bir kıvama gelmesini sağlayın. 2 yemek kaşığı nişasta ölçüsü tam kıvamında geliyor.
Sosu bir kenara alın ve hafif ılındırın. çok sıcak olmadan fırından alıp ılındırdığınız kekin üzerine dökün. Üzerini hindistan ceviziyle süsleyin. Keki buzdolabında 2-3 saat beklettikten sonra servis yapın. Afiyetle sevdiklerinizle beraber yiyin.
Şeftali Soslu Kek Tarifi |
Şeftali Soslu Kek Tarifi |
Şeftali Soslu Kek Tarifi |
Şeftali Soslu Kek Tarifi |
Şeftali Soslu Kek Tarifi |
Dilek'le Mutfakta
Çok güzelll... iyi fikir sağolunuz Dilek hanımcım.... benim de geçen seneden kalan reçellerim var... değerlendireceğim böyle... sevgiler(Selma'nın Organik Mutfağı)
YanıtlaSilBak şimdi çok sevindim Selmacım, değerlendirme önerim kabul bulmuş oldu..Her şeyi değerlendirmekten yanayım ben de..Teşekkür ederim tekrar canım, sevgiyle kal..
Sil