Şeftali Soslu Kek Tarifi

15:43 Dilek'le Mutfakta 2 Comments

31-10-2014


Şeftali Soslu Kek Tarifi
Canımız kek ister de yapmaz mıyız..Şeftali soslu bu nefis keki yapmak hiç zor değil, bildiğimiz ölçülerde yapılan fakat tadını üzerindeki şeftali sosuyla lezzetlendiren güzel bir tarif..Geçen yıldan kalma bir kase kadar şeftali reçelini biraz sulandırıp nişastayla pişirince çok güzel nefis bir sos çıktı ortaya. Eğer kıyıda köşede kalmış reçlelleriniz var sa böyle değerlendirebilirsiniz. İnanın keke harika bir tat veriyor. 


Malzemeler:

3 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker

1/2 su bardağı sıvıyağ

1 su bardağı süt

3 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Sosu için:

1 kase şeftali reçeli

2 su bardağı su

2 yemek kaşığı mısır nişastası

üzeri için 2 yemek kaşığı hindistan cevizi

Yapılışı:

Fırını önceden ısıtın ve kek i çırpcağınız kabı hazırlayın. Yumurtaları şekerle çırpın, daha sonra diğer sıvı malzemeleri katıp mikser yardımıyla 4-5 dakika çırpın. Sonrasında un ve kabartma tozu, vanilya ekleyip tekrar mikserle çırpın. Akıcı bir kıvam aldığında kek kalıbınızı yağlayıp un serpin ve karışımı orantılı bir şekilde kalıba aktarın. Önceden ısınmış 170 derece fırında 35- 40 dakika pişirin. 

Kek pişerken sosu hazırlayın. Kayısı reçelini yarım çay bardağı suyla sulandırıp rondodan geçirin. Sos tenceresine alıp içerisine 2 su bardağı su ve 2 yemek kaşığı nişasta ekleyip kaynatın. Kaynayana kadar karıştırın ve ne çok sulu ne de çok katı bir kıvama gelmesini sağlayın. 2 yemek kaşığı nişasta ölçüsü tam kıvamında geliyor. 

Sosu bir kenara alın ve hafif ılındırın. çok sıcak olmadan fırından alıp ılındırdığınız kekin üzerine dökün. Üzerini hindistan ceviziyle süsleyin. Keki buzdolabında 2-3 saat beklettikten sonra servis yapın. Afiyetle sevdiklerinizle beraber yiyin. 


Şeftali Soslu Kek Tarifi

Şeftali Soslu Kek Tarifi

Şeftali Soslu Kek Tarifi

Şeftali Soslu Kek Tarifi

Şeftali Soslu Kek Tarifi
                                Sevgiyle Pişen Yemeklerden

                                             Dilek'le Mutfakta

BENZER TARİFLER

2 yorum:

  1. Çok güzelll... iyi fikir sağolunuz Dilek hanımcım.... benim de geçen seneden kalan reçellerim var... değerlendireceğim böyle... sevgiler(Selma'nın Organik Mutfağı)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bak şimdi çok sevindim Selmacım, değerlendirme önerim kabul bulmuş oldu..Her şeyi değerlendirmekten yanayım ben de..Teşekkür ederim tekrar canım, sevgiyle kal..

      Sil