Yeşil Elmalı Portakallı Zeytinyağlı Kereviz Yemeği
06-12-2014Yeşil Elmalı Portakallı Zeytinyağlı Kereviz Yemeği |
Malzemeler:
1 adet iri kereviz
1 adet havuç
1 adet yeşil ekşi elma
yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
dereotu ve kereviz yaprakları
1 adet limon suyu
1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
Yapılışı:
Kerevizlerin kabuklarını soyup yıkayın ve limon sürüp dilimleyin, pişireceğiniz tencereye dizin. Havucu temizleyip yıkayın ve dilimleyip kerevizlerin aralarına serpin. Elmanın kabuğunu soymadan yıkayın ve dilimleyip tencereye ekleyin. Taze sıkılmış portakal suyu ve limon suyu, zeytinyağı, tuz, şeker ekledikten sonra kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. Ilındırıp buzdolabına kaldırın ve servis edeceğiniz zaman üzerini kereviz yaprakları, dereotuyla süsleyin. Harika bir zeytinyağlı tarif, mutlaka deneyin.
Yeşil Elmalı Portakallı Zeytinyağlı Kereviz Yemeği |
Yeşil Elmalı Portakallı Zeytinyağlı Kereviz Yemeği |
Yeşil Elmalı Portakallı Zeytinyağlı Kereviz Yemeği |
Yeşil Elmalı Portakallı Zeytinyağlı Kereviz Yemeği |
Dilek'le Mutfakta
0 yorum: