Ekşimiş yoğurttan Çökelek Yapımı

00:50 Dilek'le Mutfakta 1 Comments

30-04-2014

Ekşimiş yoğurttan Çökelek Yapımı
Dolabınızda kalan ekşimiş yoğurtlarınızı atmayın, çökelek yapın benim gibi. Elde ettiğiniz çökelek ten mis gibi börekler yapabilirsiniz. Yapması çok kolay ve kendiniz yaptığınız için katkısız ve doğal..

1 yorum:

Hindi Sote

20:13 Dilek'le Mutfakta 0 Comments

29-04-2014

Hindi Sote
Tavuk etinden daha sağlıklı, bana göre daha leziz hindi etiyle sote yapmaya ne dersiniz..Yanında güzel bir pirinç pilavıyla akşam menüsü hazır..

0 yorum:

Patates Kavurması

21:10 Dilek'le Mutfakta 4 Comments

28-04-2014

Patates Kavurması
Patates kavurması kurtarıcı acil yemeklerden..

4 yorum:

Çilek Soslu Keşkül

20:32 Dilek'le Mutfakta 2 Comments

28-04-2014

Çilek Soslu Keşkül
Yaz aylarının vazgeçemediğim sütlü tatlılarından keşkülü soğuk soğuk yemeye bayılıyorum. Şekeri az koyup yarım yağlı süt kullanınca kalorisini de bir miktar azaltmış oluyorum güya kendimce..En sevdiğin sütlü tatlı ne diye sorarsanız keşkül derdim. Bir de üzerine çilekli sos koyduk mu..nefis bir tatlı yapmış olacaksınız. Keşkülü evimde çok sık pişiriyorum. Çocuklarım çok seviyor, "dondurma gibi olmuş anne" diyorlar. Bilmeyenler var sa hemen yapsın, bu harika lezzeti tatsın. 

2 yorum:

Patatesli Gubate Böreği

21:56 Dilek'le Mutfakta 2 Comments

27-04-2014

Patatesli Gubate Böreği
Kayseri yöresine ait nefis bir börek yaptım bugün. Televizyonda bir yemek programında izlemiştim ve bir kenara not aldığım tarifi yapmak bugüne kısmet oldu. Evimi gençler bastı bu akşam ve afiyetle yediler. Kızım, damadım ve arkadaşları, küçük kızım evimize neşe kattılar. 

Kayseri'nin meşhur böreği Gubate aslında bir çerkez böreğidir, diğer adı da Haluj olarak bilinir. Mayalı hamur hamurdan yapılan, yumuşacık nefis bir börek. Doğrusu bende bu şekliyle ilk defa yaptım. Buna benzer mayalı hamurdan pofuduk poğaça, ya da kat kat börekler yapmıştım, fakat tahinle ilk defa denedim. 

Şimdi tarife bir bakalım nasılmış bu Gubate..

2 yorum:

Adapazarı Islama Köfte

21:14 Dilek'le Mutfakta 6 Comments

25-04-2014

Adapazarı Islama Köfte
Islama et döner den sonra tarifin asıl baş rol yiyeceği köftelisine gelelim. Zaman kaybetmeden ıslama köfteleri pişirdim ve muhteşem görüntüsüyle karşınızda Adapazarı Islama Köfte..Aslında gidip de yerinde yemek lazım bu lezzeti..Eğer Sakarya'ya yolunuz düşerse Köfteci İsmail'e uğramayı unutmayın. Sakarya'lı dostlarıma selamlar, sevgiler yolluyorum buradan..

6 yorum:

Sarı Kız Pilavı

18:36 Dilek'le Mutfakta 2 Comments

25-04-2014

Sarı Kız Pilavı
Değişik pilavları seviyorum, bir de tadı damağıma uygunsa..Soğanla kayısı, üzüm, tarçın ve zerdeçalın pirinçle karışıp pişmesinden çıkan değişik ve çok leziz bir pilav yedik bu akşam..daha doğrusu yedim..Daha akşam olmadı..evdekiler gelince yiyecekler..bakalım beğenecekler mi..Benim küçük kızım Aylin için olsun bu pilav..Şarkı isteği gibi oldu ama neyse..)

2 yorum:

Tahin Dolgulu ve Susamlı Bisküviler

17:43 Dilek'le Mutfakta 0 Comments

25-04-2014

Tahin Dolgulu ve Susamlı Bisküviler
Misafirleriniz için güzel bir tarif var..Bu bisküvilere bayılacaksınız..İki bisküvi arasına tahin dolgulu bir içle, kenarlarından kavrulmuş susam sarkan doyurucu ve değişik bir bisküvi yapmaya hazır mıyız..)

0 yorum:

Dekoratif Sabunlar

22:01 Dilek'le Mutfakta 0 Comments






 Bu birbirinden güzel sabunları bir arkadaşım sipariş üzerine yapıyor..Ben bayıldım bunlara..İsteyen olursa bana ulaşsın..

0 yorum:

Ekler Pasta

21:38 Dilek'le Mutfakta 0 Comments

24-04-2014

Ekler Pasta 
Ekler Pastayı da acele acele yaptım..Misafirlerim bayıldı..Tarifim ekler pasta tıkla..

                                          Sevgiyle Pişen Yemeklerden

                                                              Dilek'le Mutfakta

0 yorum:

Fasulye Turşusu Kavurması

21:08 Dilek'le Mutfakta 0 Comments

24-04-2014

Fasulye Turşusu Kavurması
İşte bu babamın en sevdiği yemek..Sabah kahvaltı da bile yer..Mısır ekmeğiyle suyuna banıp yemek var ya..inanılmaz güzel...Mutlaka deneyin..

0 yorum:

Mısır Ekmeği

20:45 Dilek'le Mutfakta 2 Comments

24-02014

Mısır Ekmeği
Kara lahana yapınca yanında mısır ekmeği gider..Biz mısır ekmeğini yoğurda doğrayıp yeriz, çok güzel oluyor, deneyin derim. Annem daha güzel yapıyor bu ekmeği ama benimki de fena sayılmaz. Trabzon'dan gelen mısır unuyla yaptım, neden se tadında lezzet var..Tarifime bir bakın ve deneyin..sevgiler herkese..

2 yorum:

Kara Lahana Dolması

20:19 Dilek'le Mutfakta 4 Comments

24-04-2014

Kara Lahana Dolması
Kara Lahana Dolması


Biz Karadenizlilerin baş tacı Kara Lahana..Hele ki dolması..Sitemde her yapışımda yayınlıyorum..Her fotoğraf lezetli..Dün sanki bir şölen vardı evde..hem kıymalı hem zeytinyağlı kara lahana sarması..aralarına üzüm yaprağı sarması da kattım. İnanın üşenmedim , gece 24.00 'e kadar oturdum sardım. Baya yorulmuşum ama bugüne hazır yemek oldu tabi..Yanında da mısır ekmeği, fasulye turşusu, dünden kalan karalahana yemeği..off daha ne olsun..evet evet bir de yoğurt..yoğurtsuz olmaz. Nerede o yayla yoğurdu..şöyle kaymak kıvamında..olsa da yesek..

4 yorum:

Islama Yaprak Döner

20:15 Dilek'le Mutfakta 2 Comments

21-04-2014

Islama Yaprak Döner
 Sakarya'nın ( Adapazarı ) meşhur ıslama köftesini yemeyen var sa bu tarife baksın..Köfte yerine et döneri kullandım ben. Değişiklik olsun , fark olsun.

2 yorum:

YÖRESEL ÜRÜNLER, EL SANATLARI ve KÜLTÜREL TANITIM FESTİVALİ – 19-27 NİSAN 2014

18:50 Dilek'le Mutfakta 1 Comments

21-04-2014



İzmir Fuarı Yöresel Ürünler
Yöresel Ürünler, El Sanatları ve Kültürel Tanıtım Festivali- 19-27 Nisan 2014 İzmir Uluslararası Fuar Alanı 5 No'lu Hol yanı Açık alanda..görücüye çıktı ve ben bu pazar oradaydım..Çok Eğlendim, çok keyif aldım..

Gençiz Fuarcılık ve Organizasyon Şirketinin düzenlediği festivalde Anadolu'nun kültürel zenginliğini birebir yaşıyorsunuz. 

Bu Pazar günü 19. İzmir Kitap Fuarı'na gitmişken Yöresel Ürünler, El Sanatları ve Kültürel Tanıtım Festivali'ni de gezme fırsatını değerlendirdim. Doğrusu çok keyifliydi. Zaten yemek üzerine olan ürünleri incelemeyi çok seviyorum, mutlaka görmem lazım dedim. Daha evvelki yıl da gitmiştim fakat yine görmekten  büyük keyif aldım. Her standı gezemedim ama yine gideceğim hafta içinde bir gün bitmeden..


İzmir Fuarı Yöresel Ürünler

1 yorum:

Acılı Antep Ezme

18:44 Dilek'le Mutfakta 4 Comments

19-04-2014

Acılı Antep Ezme
Acılı Ezmeyi sevmeyen yoktur herhalde..Daha evvel de bloğumda yayınlamıştım. Bugün yaptığım bu şahane ezmeyi fotoğrafladım ve yayınlamadan duramadım. Siz sadece fotoğraflarına bakın yeter..) Acılı Antep Ezmesi Tarifime burayı tıklayarak erişebilirsiniz. Harika bir meze, yardımcı salata ve daha fazlası...

4 yorum:

Ankara Pilavı

18:10 Dilek'le Mutfakta 0 Comments

19-04-2014

Ankara Pilavı
Evde pirinç olmadığı zaman canınız pilav istediyse alın size şahane bir pilav tarifi. Arpa şehriye ile yapılan bu pilav Ankara'ya has bir pilavdır. Tabi biz kadınlar şehriye pilavını elbette biliyoruz ama ben doğrusunu isterseniz hep sade yapardım. Bu tarif değişik oldu ve daha leziz bana göre. Yapıp yiyince siz de anlayacak ve bana hak vereceksiniz. Bu arada pilavı 4 yemek kaşığından fazla yemeyin..fazlası kilo yapar ona göre..)

0 yorum:

Salçalı Kahvaltılık Lor

20:46 Dilek'le Mutfakta 2 Comments

18-04-2014

Salçalı Kahvaltılık Lor
Sabah kahvaltılarınızda değişik bir tat arıyorsanız işte bu tam size göre..Loru yavan yemek yerine böyle lezzet patlaması yaratabilirsiniz. Tarifi çok basit ama bol malzemeli...

2 yorum:

Kıymalı Karnabahar Yemeği

20:00 Dilek'le Mutfakta 0 Comments

18-04-2014

Kıymalı Karnabahar Yemeği
Karnabahar mevsimi geçmek üzere..son son yapıp yiyelim dedik. Bizim evde en sevdiğimiz tarifi bu.. Karnabaharı küçükken hiç sevmezdim, kokusu midemi bulandırırdı. Bu tarifi çok eskiden bir akrabamda yemiştim ve o zaman sevmeye başladım. Kızlarıma da sevdirdim. Pamuk gibi yumuşacık, misss kokulu, bol maydanoz ve naneli..Tavsiye ediyorum şiddetle..)

0 yorum:

Abant Kebabı

19:03 Dilek'le Mutfakta 2 Comments

18-04-2014

Abant Kebabı
Yine patlıcan yine patlıcan...Yapmaya da yemeye de doyamam..Kuzu etli bu tarif harika, lokum tadında..kısaca nefis bir yemek. Haydi buyrun soframıza..Kızımla beraber yaptık, yedik, mutluyuz..


Malzemeler:

6 adet bostan patlıcanı

300 gr. kuzu eti 

200 gr. mantar

1 adet kuru soğan

2 adet domates

4 adet yeşil sivri biber

1 yemek kaşığı karışık salça

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 kase kaşar peyniri rendesi

tuz, karabiber, kişniş, kekik

Yapılışı:

Patlıcanları uzunlamasına ortadan kesip içlerini hafifçe oyun. Tuzlu suda bekletip acısının çıkmasını sağlayın. İçlerini de tuzlu suda bekletin. Daha sonra süzüp kurulayıp az sıvı yağla hafifçe arkalı önlü kızartın ve fırın tepsisine dizin. Patlıcan içlerini de ufak ufak kesip aynı yağda kızartın ve kızarttıktan sonra kağıt havlu da süzülmeye bırakın. 

Derince bir tavaya kuşbaşı doğranmış kuzu etlerini yıkayıp koyun. İki yemek kaşığı yağla beraber kavurun. Yemeklik doğradığınız soğanı ilave edip kavurmaya devam edin. Yıkanmış mantarları minicik doğrayıp tavaya ekleyin. Sırayla küçük doğranmış sivri biberleri, kabuğu soyulmuş domatesleri de ekledikten sonra salçayı koyun ve 10 dk. kavurun. Kuzu eti çabuk piştiği için fazla kavurmanıza gerek yoktur. Tuz ve baharatları da ekledikten sonra kızarttığınız patlıcan içlerini etlere ilave edip karıştırın. Fırın tepsisindeki patlıcanların içlerini bu etli harçla doldurun. Üstlerine bol kaşar rendesi serpip 200 derece fırına verip kızarana kadar pişirin. Tepsinin dibine 1 bardak su koymayı unutmayın. 

Abant Kebabı
Abant Kebabı

Abant Kebabı

Kebap piştikten sonra servis tabağına alın ve afiyetle yiyin. Yanında pirinç pilavı ve salata en güzel arkadaş olacaktır. Sevgiyle Kalın....

Abant Kebabı
Abant Kebabı

Abant Kebabı

Abant Kebabı

Abant Kebabı
                                  Sevgiyle Pişen Yemeklerden

                                                      Dilek'le Mutfakta

2 yorum:

Muhallebili Tel Kadayıf

00:59 Dilek'le Mutfakta 4 Comments

18-04-2014

Muhallebili Tel Kadayıf
Tavsiye Meleği olmuşum haberim yok..CHEFika MELEKLERLE LEZZETİN YENİ SIRRINI AÇIKLIYOR. Teremyağ'ın yeni lezzet sırrı Teremyağ Gurme Kaymaklı ile hazırlanan tariflerden birini denedim ve çok güzel oldu. Doğrusu Teremyağ Gurme Kaymaklı'nın tadı muhteşem, yaptığınız her yemeğe ayrı bir lezzet katıyor. Muhallebili kadayıfı daha önce de yapmıştım fakat bu seferki bambaşka oldu. Kadayıfın süt ve kaymak kokusuyla etrafa yaydığı koku inanılmaz güzeldi. 

Teremyağ Gurmeyi deneyimleme fırsatı verdiği için Tavsiye Evi ve Teremyağ'açok teşekkür ediyorum ve bu muhteşem lezzeti sizlerle paylaşıyorum.

Tavsiye Evi

4 yorum:

Gelincik Reçeli

19:09 Dilek'le Mutfakta 10 Comments

16-04-2014



Gelincik Reçeli
Denediğim ama hiç beğenmediğim tarifleri de paylaşırım ben.. Yaptığım onca emeğe acısam mı bilemedim.. Baya bir emek verdim ama neyse..Biraz da kendi kendime gülüyorum şu an..

10 yorum:

Sandal Sefası

17:40 Dilek'le Mutfakta 2 Comments

15-04-2014

Sandal Sefası
Sandal Sefası
Sandala binip sefa yaptık bugün..) Bir kabak yemeği olan bu tarif inanılmaz lezzetli ve hafif. Ben bugün kıymalısını yaptım. Peynirle olanı da çok güzel oluyor. Çok özel, çok hafif ve çok nefis..Haydi yapalım..

2 yorum:

Peynir Tatlısı

22:59 Dilek'le Mutfakta 0 Comments

14-04-2014
Peynir Tatlısı
Bugün tatlı ne yapıyım diye düşünürken aramalarım sonucu bu tatlıyı buldum. Tarifi basit ve hafif geldi doğrusu..Lor peyniriyle olması tatlıya lezzet veriyor, siz de deneyin derim..

0 yorum:

Tavuk Şinitzel

22:08 Dilek'le Mutfakta 2 Comments

14-04-2014

Tavuk Şinitzel
Çocukların en sevdiği tavuk yemeklerinden..
Tavuğun beyaz etinin yumurta ve galeta unuyla birleşip tatlanması..Yanında patates püresi, pilav ya da siz neyi tercih ederseniz..

2 yorum:

Bakla Dizmesi

20:32 Dilek'le Mutfakta 0 Comments

13-04-2014

Bakla Dizmesi
Bakla yemeğinin zeytinyağlısını seviyorum. Bu tarifi sevgili Nursevincelezzetler yazarı Nursevin hanımdan aldım. Pişirdim, yedim ve çok beğendim. Ben domates koymazdım fakat bu tarifte domates var. Bence  tadı mükemmel oldu. Bakla sevenler için biraz değişik olabilir, hatta sevmeyenler için de sevmeye başlangıç olabilir. Tarifi denemenizi öneririm..

0 yorum:

Pirinç Salatası

20:20 Dilek'le Mutfakta 7 Comments

11-04-2014


Pirinç Salatası
Bu akşamki menümde yine artan pilavdan kalan pirinç salatası vardı..Dayanamadım fotoğrafladım..Şu güzelliğe bakar mısınız..Gel de yeme..İçine dilediğiniz her şeyi koyabilirsiniz..evde ne varsa artık..haşlanmış mısır da yakışır..

7 yorum:

Kuru Patlıcan ve Kuru Biber Dolması

19:46 Dilek'le Mutfakta 0 Comments

11-04-2014

Kuru Patlıcan ve Kuru Biber Dolması
Kurutulmuş sebzeler köylerimizde çokça yapılan bir besin saklama metodu, tabi zamanla bu iş ticarete dönüşmüş ve artık çoğu yerde kurutulmuş sebze satılıyor. Doğrusunu isterseniz ben nemli memleketlerde yaşadığım için ne alırdım, ne de görürdüm..ya da alıp da yapayım diye bir düşüncem olmadı. Ne zamana kadar...? Taaa ki kız kardeşimde yiyene kadar..

0 yorum:

Etli Patlıcan Kebabı

18:43 Dilek'le Mutfakta 0 Comments

09-04-2014

Etli Patlıcan Kebabı
Patlıcanı sevmeyen azdır herhalde. Patlıcan yemekleri de bir hayli fazla. Hele patlıcanla etin buluşması muhteşem oluyor. Patlıcanın kızarmış hali sağlık için biraz zararlı olsa da ben çok seviyorum. Ekmeği banıp banıp yiyin arkadaşlar..ben hepinize kilo aldıracağım galiba..

0 yorum:

Alaca Çorbası

17:38 Dilek'le Mutfakta 2 Comments

09-04-2014

Alaca Çorbası
Gaziantep'in meşhur çorbasını yaptım ve nefis bir çorba oldu. Geçenlerde televizyonda izlemiştim ve tarifini not etmiştim. Nihayet bugün yapmak nasip oldu. İnanılmaz doyurucu ve lezzetli..yani tek başına bir yemek aslında..yanında salatayla beraber günün menüsünü oluştutabilirsiniz. Şimdiden herkese afiyet olsun.

2 yorum:

Kalburabastı ( Kalburabasma ) Tatlısı

20:02 Dilek'le Mutfakta 12 Comments

08-04-2014

Kalburabastı 
Türk Mutfağından tadı mükemmel bir tatlı..Kalburabastı yada Ege'de bilinen adıyla Kalburabasma tatlısı meğerse İzmir yöresine ait bir tatlıymış. Oysa ben bu tatlıyı çok eskiden beri bilirim ve daha evvel Marmara'da oturduğum için oralarda da pek meşhur olduğunu gördüm. Demek ki pek bir meşhur tatlıymış bu..

12 yorum:

Pilav üstü Tavuk Döner

20:52 Dilek'le Mutfakta 4 Comments

07-04-2014



Pilav üstü Tavuk Döner
Bu akşamki menümüzden bir tabak..Pilav üstü tavuk döner.

4 yorum:

Tavuklu Salata

20:19 Dilek'le Mutfakta 0 Comments

07-04-2014

Tavuklu Salata
Pilav üstü tavuk yapmıştım ve tavuk etlerinden artmıştı. Etleri değerlendirmenin en güzel yolu bol yeşillikle harmanlayıp salata yapmak oldu. Doğrusu pek de güzel oldu. Eskiden günlerde baş salatamızdı. Koca bir kase yaptım ve işten gelmişim, çok açım..kimseyi beklemedim ve oturdum hepsini yedim. Ama ekmek ya da başka hiç bir şey yemedim. Bugünkü limitim doldu..)

0 yorum:

Pekmezli Pelte

19:00 Dilek'le Mutfakta 0 Comments

07-04-2014


Pekmezli Pelte
Pelteyi çocukluğumda annem yapmazdı, dolayısıyla da ben bilmezdim..Keşfedince tutkunu oldum diyebilirim. İlk olarak portakal peltesiyle tanıştık..Sakarya'daki komşum öğretmişti, baktım çok basit ve süt değil de suyla yapılıyor..Kolay ve leziz geldi bana.

0 yorum:

Rulo Köfte

22:28 Dilek'le Mutfakta 4 Comments

06-04-2014

Rulo Köfte
Rulo Köfteyi denemeyen var sa yapsın. Ama benim gibi dilimlerken dağıtmayın. Biraz acele ettim dilimlerken ve dağıldı. Köfte sevenler için çok lezzetli bir tarif. Köftenin dip sosu değişik olanları var, ben domates ve biberli yaptım. Kaşarlısı, mantarlısı  da yapılır, nasıl isterseniz dip olarak öyle yapın.

4 yorum:

Kırmızı Biberli ve Etsulu Kuskus Pilavı

21:06 Dilek'le Mutfakta 0 Comments

06-04-2014


Kırmızı Biberli ve Etsulu Kuskus Pilavı
Bu tarifi hiç denememiştim. Ama gerçekten çok beğendim ve tuttum, mutlaka siz de deneyin.

0 yorum: