Çilek Soslu Keşkül
20:32
Dilek'le Mutfakta
2 Comments
28-04-201420:32 Dilek'le Mutfakta 2 Comments
Çilek Soslu Keşkül |
Patatesli Gubate Böreği
21:56
Dilek'le Mutfakta
2 Comments
27-04-201421:56 Dilek'le Mutfakta 2 Comments
Patatesli Gubate Böreği |
Kayseri'nin meşhur böreği Gubate aslında bir çerkez böreğidir, diğer adı da Haluj olarak bilinir. Mayalı hamur hamurdan yapılan, yumuşacık nefis bir börek. Doğrusu bende bu şekliyle ilk defa yaptım. Buna benzer mayalı hamurdan pofuduk poğaça, ya da kat kat börekler yapmıştım, fakat tahinle ilk defa denedim.
Şimdi tarife bir bakalım nasılmış bu Gubate..
Adapazarı Islama Köfte
21:14
Dilek'le Mutfakta
6 Comments
25-04-201421:14 Dilek'le Mutfakta 6 Comments
Adapazarı Islama Köfte |
Sarı Kız Pilavı
18:36
Dilek'le Mutfakta
2 Comments
25-04-201418:36 Dilek'le Mutfakta 2 Comments
Sarı Kız Pilavı |
Tahin Dolgulu ve Susamlı Bisküviler
17:43
Dilek'le Mutfakta
0 Comments
25-04-201417:43 Dilek'le Mutfakta 0 Comments
Tahin Dolgulu ve Susamlı Bisküviler |
Ekler Pasta
21:38
Dilek'le Mutfakta
0 Comments
24-04-201421:38 Dilek'le Mutfakta 0 Comments
Ekler Pasta |
Sevgiyle Pişen Yemeklerden
Dilek'le Mutfakta
Mısır Ekmeği
20:45
Dilek'le Mutfakta
2 Comments
24-0201420:45 Dilek'le Mutfakta 2 Comments
Mısır Ekmeği |
Kara Lahana Dolması
20:19
Dilek'le Mutfakta
4 Comments
24-04-201420:19 Dilek'le Mutfakta 4 Comments
Kara Lahana Dolması |
Kara Lahana Dolması |
Biz Karadenizlilerin baş tacı Kara Lahana..Hele ki dolması..Sitemde her yapışımda yayınlıyorum..Her fotoğraf lezetli..Dün sanki bir şölen vardı evde..hem kıymalı hem zeytinyağlı kara lahana sarması..aralarına üzüm yaprağı sarması da kattım. İnanın üşenmedim , gece 24.00 'e kadar oturdum sardım. Baya yorulmuşum ama bugüne hazır yemek oldu tabi..Yanında da mısır ekmeği, fasulye turşusu, dünden kalan karalahana yemeği..off daha ne olsun..evet evet bir de yoğurt..yoğurtsuz olmaz. Nerede o yayla yoğurdu..şöyle kaymak kıvamında..olsa da yesek..
YÖRESEL ÜRÜNLER, EL SANATLARI ve KÜLTÜREL TANITIM FESTİVALİ – 19-27 NİSAN 2014
18:50
Dilek'le Mutfakta
1 Comments
21-04-201418:50 Dilek'le Mutfakta 1 Comments
İzmir Fuarı Yöresel Ürünler |
Gençiz Fuarcılık ve Organizasyon Şirketinin düzenlediği festivalde Anadolu'nun kültürel zenginliğini birebir yaşıyorsunuz.
Bu Pazar günü 19. İzmir Kitap Fuarı'na gitmişken Yöresel Ürünler, El Sanatları ve Kültürel Tanıtım Festivali'ni de gezme fırsatını değerlendirdim. Doğrusu çok keyifliydi. Zaten yemek üzerine olan ürünleri incelemeyi çok seviyorum, mutlaka görmem lazım dedim. Daha evvelki yıl da gitmiştim fakat yine görmekten büyük keyif aldım. Her standı gezemedim ama yine gideceğim hafta içinde bir gün bitmeden..
Acılı Antep Ezme
18:44
Dilek'le Mutfakta
4 Comments
19-04-201418:44 Dilek'le Mutfakta 4 Comments
Acılı Antep Ezme |
Ankara Pilavı
18:10
Dilek'le Mutfakta
0 Comments
19-04-201418:10 Dilek'le Mutfakta 0 Comments
Ankara Pilavı |
Kıymalı Karnabahar Yemeği
20:00
Dilek'le Mutfakta
0 Comments
18-04-201420:00 Dilek'le Mutfakta 0 Comments
Kıymalı Karnabahar Yemeği |
Abant Kebabı
19:03
Dilek'le Mutfakta
2 Comments
18-04-201419:03 Dilek'le Mutfakta 2 Comments
Abant Kebabı |
Malzemeler:
6 adet bostan patlıcanı
300 gr. kuzu eti
200 gr. mantar
1 adet kuru soğan
2 adet domates
4 adet yeşil sivri biber
1 yemek kaşığı karışık salça
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 kase kaşar peyniri rendesi
tuz, karabiber, kişniş, kekik
Yapılışı:
Patlıcanları uzunlamasına ortadan kesip içlerini hafifçe oyun. Tuzlu suda bekletip acısının çıkmasını sağlayın. İçlerini de tuzlu suda bekletin. Daha sonra süzüp kurulayıp az sıvı yağla hafifçe arkalı önlü kızartın ve fırın tepsisine dizin. Patlıcan içlerini de ufak ufak kesip aynı yağda kızartın ve kızarttıktan sonra kağıt havlu da süzülmeye bırakın.
Derince bir tavaya kuşbaşı doğranmış kuzu etlerini yıkayıp koyun. İki yemek kaşığı yağla beraber kavurun. Yemeklik doğradığınız soğanı ilave edip kavurmaya devam edin. Yıkanmış mantarları minicik doğrayıp tavaya ekleyin. Sırayla küçük doğranmış sivri biberleri, kabuğu soyulmuş domatesleri de ekledikten sonra salçayı koyun ve 10 dk. kavurun. Kuzu eti çabuk piştiği için fazla kavurmanıza gerek yoktur. Tuz ve baharatları da ekledikten sonra kızarttığınız patlıcan içlerini etlere ilave edip karıştırın. Fırın tepsisindeki patlıcanların içlerini bu etli harçla doldurun. Üstlerine bol kaşar rendesi serpip 200 derece fırına verip kızarana kadar pişirin. Tepsinin dibine 1 bardak su koymayı unutmayın.
Abant Kebabı |
Abant Kebabı |
Abant Kebabı |
Kebap piştikten sonra servis tabağına alın ve afiyetle yiyin. Yanında pirinç pilavı ve salata en güzel arkadaş olacaktır. Sevgiyle Kalın....
Abant Kebabı |
Abant Kebabı |
Abant Kebabı |
Abant Kebabı |
Abant Kebabı |
Dilek'le Mutfakta
Muhallebili Tel Kadayıf
00:59
Dilek'le Mutfakta
4 Comments
18-04-201400:59 Dilek'le Mutfakta 4 Comments
Muhallebili Tel Kadayıf |
Teremyağ Gurmeyi deneyimleme fırsatı verdiği için Tavsiye Evi ve Teremyağ'açok teşekkür ediyorum ve bu muhteşem lezzeti sizlerle paylaşıyorum.
Tavsiye Evi |
Bakla Dizmesi
20:32
Dilek'le Mutfakta
0 Comments
13-04-201420:32 Dilek'le Mutfakta 0 Comments
Bakla Dizmesi |
Pirinç Salatası
20:20
Dilek'le Mutfakta
7 Comments
11-04-201420:20 Dilek'le Mutfakta 7 Comments
Pirinç Salatası |
Kuru Patlıcan ve Kuru Biber Dolması
19:46
Dilek'le Mutfakta
0 Comments
11-04-201419:46 Dilek'le Mutfakta 0 Comments
Kuru Patlıcan ve Kuru Biber Dolması |
Etli Patlıcan Kebabı
18:43
Dilek'le Mutfakta
0 Comments
09-04-201418:43 Dilek'le Mutfakta 0 Comments
Etli Patlıcan Kebabı |
Alaca Çorbası
17:38
Dilek'le Mutfakta
2 Comments
09-04-201417:38 Dilek'le Mutfakta 2 Comments
Alaca Çorbası |
Kalburabastı ( Kalburabasma ) Tatlısı
20:02
Dilek'le Mutfakta
12 Comments
08-04-201420:02 Dilek'le Mutfakta 12 Comments
Kalburabastı |
Tavuklu Salata
20:19
Dilek'le Mutfakta
0 Comments
07-04-201420:19 Dilek'le Mutfakta 0 Comments
Tavuklu Salata |
Pekmezli Pelte
19:00
Dilek'le Mutfakta
0 Comments
07-04-201419:00 Dilek'le Mutfakta 0 Comments
Pekmezli Pelte |
Rulo Köfte
22:28
Dilek'le Mutfakta
4 Comments
06-04-201422:28 Dilek'le Mutfakta 4 Comments
Rulo Köfte |
Merhaba ,Bloguma Hosgeldiniz
- Merhaba ben Dilek,Reçeller kraliçesiyim bu böyle biline….
1 yorum: