Fırında Mantarlı Hindi Sote

23:28 Dilek'le Mutfakta 0 Comments

30-05-2014

Fırında Mantarlı Hindi Sote
Hindi etiyle yapılan bu enfes yemeği çok sevgili arkadaşım Fatoş dün akşam benim için yaptı. Yemeğin lezzeti, görünümü çok güzeldi ve ben de bu güzel tarifi sizlerle paylaşmak istiyorum. 

0 yorum:

Etli Bezelye Yemeği

20:56 Dilek'le Mutfakta 0 Comments

30-05-2014

Etli Bezelye Yemeği
Klasik ev yemeklerinden etli bezelye tarifiyle bloğumdayım. Hemen hemen her evde pişen bezelye yemeği bana göre Türk damak tadına çok yakışan lezzetiyle ön sıralardadır. Yazdan hatta şimdiden bezelyeleri alıp buzluğa koyma vakti geldi. Ben taze taze pişirdim, harika oldu. Bilmeyenler için tarifim aşağıda..

0 yorum:

Tas Kebabı

17:14 Dilek'le Mutfakta 2 Comments

29-05-2014

Tas Kebabı
Bu akşam menüde Tas Kebabı var. Buzlukta az bir şey etim vardı. Ne zamandır canım istiyordu ve yaptım çok şükür. Hele bir de güveç tenceresinde pişirirseniz harika olur, yedikçe yiyesiniz gelir..Bana göre en lezzetli yemeklerden. Yanında mısırlı pilav ve patates kızartmasıyla karnımız doydu, hem de sağlıklı. Sağlıklı yemekler yapmaya özen gösteriyorum. Bu menüde sadece patates kızartması zararlı gibi gözükse de her zaman dediğim gibi az yenildiği zaman fazla zararı olacağını düşünmüyorum. 

2 yorum:

Yoğurtlu Pirinç Salatası

22:52 Dilek'le Mutfakta 0 Comments

28-05-2014

Yoğurtlu Pirinç Salatası
Dolmadan artan içi atmaya kıyamadım ve yoğurtlayıp salata yaptım. Nasıl olmuş ama..Bence harika olmuş..

0 yorum:

Peynirli Çörek

20:23 Dilek'le Mutfakta 4 Comments

28-05-2014


Peynirli Çörek
Geçen pazar yaptığım peynirli çörekler bloğumda.. mis gibi kokusuyla. Siz de pazar sabahları için bu lezzeti üşenmeyin ve yapın, sevdiklerinizi mutlu edin. Aslında bu benim yaptığım en klasik çörek, poğaça hamuru. Bazen insanın canı istiyor ve özellikle pazar günleri..

4 yorum:

Pudingli Çilek Soslu Kek

19:34 Dilek'le Mutfakta 0 Comments

26-05-2014


Pudingli Çilek Soslu Kek
Harika çilek soslu kek'imle herkese merhabalar..Bu aralar çilek de çilek...her yer çilek oldu evde..Habire çilekli bir şeyler yapıyorum. Tam mevsiminde bol bol tüketmemiz gereken çilek meyvesi ile bir çok tarifi deneyelim, yapalım, yiyelim.

0 yorum:

Un Helvası

21:32 Dilek'le Mutfakta 0 Comments

25-05-2014

Hayırlı Kandiller..

Un Helvası 

Un Helvası 

Miraç Kandiliniz Mübarek Olsun. Kandiller benim için çok özeldir. Kandil akşamları dua edip Allahla yakınlaşmak ruhuma iyi geliyor. Bu özel gün dolayısıyla hemen 3-4 kişilik un helvası kavurdum. Kavururken de dua ettim. Allah kabul etsin. Tarifi sevgili arkadaşım sevinç Ayhan Demirbilek'ten aldım. Kendisi yemek ustasıdır ve onu çok seviyorum. Ölçüler birebir tam olmalı, tam tadında ve kıvamında oluyor. Kişi sayısını artırdıkça ölçüleri de artırabilirsiniz. Benim yaptığım 3-4 kişilik. Herkse afiyet olsun, kandil akşamınız hayırlara vesile olsun. Daha fazla acı yaşatmasın Allahım, Soma'da ölen işçilerimize tekrar Allah'tan rahmet, yakınlarına da sabırlar diliyorum. 

0 yorum:

Malta ( yeni Dünya ) Erikli Muhallebi

22:33 Dilek'le Mutfakta 2 Comments

24-05-2014

Malta Erikli Muhallebi
Malta Erikli Muhallebi
Malta eriğinin reçeli oluyorsa muhallebisi de olur. Doğrusunu isterseniz ilk defa yaptım. Aslında pepeçurada kullandığımız üzüm yerine malta eriği de kullanabiliriz. Ben orjinal muhallebi tarifimle malta eriklerini pişirip ezdim ve sütle muhallebisini yaptım. Çok da güzel oldu. Yemesi mayhoş ve ferahlık veren harika bir tatlı oldu. Sizlerinde yapmanızı öneririm arkadaşlar..Pişman olmayacaksınız.

2 yorum:

Malta Eriği ( Yeni Dünya ) Reçeli

19:35 Dilek'le Mutfakta 2 Comments

24-05-2014


Malta Eriği ( Yeni Dünya ) Reçeli
Malta Eriği ( Yeni Dünya ) Reçeli

Malta Eriği ( Yeni Dünya ) Reçeli
Yediğinizde ağzınızda ferahlatıcı bir etki bırakan tropikal bir meyve olan yeni dünya ya da diğer adıyla malta eriği ülkemizde bolca yetişiyor. Ben hamileyken en çok erikle yeni dünya meyvesine aş ererdim. Sanırım hala aş eriyorum..)

2 yorum:

Çilekli Milkshake

16:26 Dilek'le Mutfakta 6 Comments

23-05-2014


Çilekli Milkshake
Yaz aylarına girdiğimiz bu günlerde içecek olarak tüketeceğiniz harika bir tarif..Çilekli Milkshake..İçmeye doyamadım, bundan böyle daha çok yapacağım. Çilekleri püre yapıp buzluğa attım. Canım isteyince şip şak yapabileyim diye..size de öneririm.

6 yorum:

Karadut Reçeli

16:08 Dilek'le Mutfakta 2 Comments


23-05-2014

Aylin bu reçel sana..


Karadut Reçeli
En sevdiğim meyvelerden dut..ve karadut..Mükemmel ötesi bir tat, mutluluk verici bir şey bu..Ya da ben yemekle çok alakadarım galiba..Napıyım, seviyorum yemek yemeyi ve de yapmayı..Ama dikkat ediyorum yediklerime merak etmeyin. Kışın aldığım kiloları vermem lazım..

2 yorum:

Fırında Hindi Fleto

00:10 Dilek'le Mutfakta 2 Comments

23-05-2014
Fırında Hindi Fleto
Hindi etinden şnitzel usulü fırınlanmış fleto tarifim..yanına yeşil biberleri közledim ve sirkeli sarımsaklı sosla tatlandırdım. 

2 yorum:

Çilek Soslu Yaş Pasta

18:26 Dilek'le Mutfakta 0 Comments

22-05-2014


Çilek Soslu Yaş Pasta
Pasta yapmakta pek usta olduğum söylenemez ama bu pasta çok güzel görünüyor değil mi.)

0 yorum:

Dürüm Döner

18:17 Dilek'le Mutfakta 4 Comments

21-05-2014


Dürüm Döner
Bu dürüm döner kızım Aylin için yapıldı. Kendisi çocukluğundan beri "etli ekmek" dediği bu lezzetten hiç vazgeçmedi ve sanırım hiç vazgeçmeyecek..Hazır almaktansa evde kendiniz çok kolay ve çabucak hazırlayabilirsiniz. Hamuru ben kendim yoğurdum ve mayalanması için tabi ki bekledim. Siz dilerseniz fırından mayalı hamur alıp bu işi daha hızlandırabilirsiniz. 

4 yorum:

Girit Kabağı Salatası

21:40 Dilek'le Mutfakta 4 Comments

17-05-2014


Girit Kabağı Salatası
Bu salata tek kelimeyle harika oldu. Mutlaka deneyin derim. O güzel minik Girit kabaklarının salata olarak bu kadar güzel olabileceğini düşünmemiştim. 

4 yorum:

Girit Kabağı Dolması

21:23 Dilek'le Mutfakta 4 Comments

17-05-2014


Girit Kabağı Dolması
Kabağı sebze olarak çok severim ve yediğim zaman verdiği hafiflik bana keyif veriyor. Girit kabağını deneyenler tadının normal kabaktan daha farklı olduğunu bilirler. Hem görünüşü hem lezzetiyle Girit kabağını menünüze ekleyin. Ben hem zeytinyağlı dolmasını hem de salatasını yaptım. İnanılmaz lezzetli oldu, bakalım siz de beğenecek misiniz.

4 yorum:

Türk Kadınlar Birliği Karşıyaka Şubesi Tiyatro Etkinliği

17:23 Dilek'le Mutfakta 2 Comments

19-05-2014

Türk Kadınlar Birliği Karşıyaka Şubesi Tiyatro Etkinliği
Dün gece (18-05-2014) Türk Kadınlar Birliği Karşıyaka Şubesinin kendi üyelerinin Ahmet Priştina Kültür Merkezi'nde sahnelediği çok başarılı bir tiyatro oyununa gittim. Benim gözümle Türk Kadınlar Birliği Karşıyaka Şubesinin amatör kadın oyuncularından muhteşem ve profesyonelleri aratmayacak performansta bir oyundu. Tebrik ediyorum çok başarılıydı. Oyuncuların ilk defa tiyatro yapmalarına rağmen muhteşem bir oyun sergiledikleri bu oyuna gitme sebebim, hem yardımda bulunmak, hem de oyunda oynayan bir arkadaşımı seyretmekti. Oyunun geliri tamamen yardıma muhtaç okul öğrencilerine verilecek.

2 yorum:

Asıl felaket kapıda

23:52 Dilek'le Mutfakta 0 Comments

Asıl felaket kapıda

0 yorum:

Fırında Mezgit Fleto

23:49 Dilek'le Mutfakta 0 Comments

11-05-2014

Fırında Mezgit Fleto
Cuma günü pişirdiğim mezgit fletoların fotoğrafını çekmiştim ama henüz yazamamıştım arkadaşlar. Bu gün bir yemek bloğu arkadaşımın tarifinde gördüm ve keşke bileydim erik soslu yapardım diye hayıflandım. Değişik tarifleri seviyorum.

0 yorum:

Minik Supangle Pasta

21:00 Dilek'le Mutfakta 4 Comments

11-05-2014

Minik Supangle Pasta
Tahinli kurabiyelerimden artanların üzerine supangle yapıp döktüm, minik pastacık fotoğraftaki gibi enfes oldu..

Minik Supangle Pasta

4 yorum:

Çilek Reçeli

19:40 Dilek'le Mutfakta 0 Comments

11-05-2014

Çilek Reçeli
Çilek mevsiminde güzel, çilek reçeli sevmeyen var mı..Eşsiz kokusu ve aromasıyla kahvaltı sofralarımızın kırmızı gülü..Çilek reçeli yaparken çileklerin diri ve kokulu olmasına özen gösterin. Yapımı çok kolay kızlar, haydi reçel yapmaya başlayalım..

0 yorum:

Anneyim Ben..İyiki de Anneyim

02:46 Dilek'le Mutfakta 0 Comments

11-04-2014

Tüm Değerli Annelerin Anneler Günü Kutlu Olsun ..Anneleri hayatta olmayan ya da evlatları hayatta olmayanlara da Allah sabırlar versin. Annelerin şiddete maruz kaldığı, ölümlerin hızla arttığı dünyada, hak ettikleri insani değerleri geri kazanımı ve artık kadının bir adı olmasının şart olduğu yaşanılası , kadınsı, kadın kokan bir dünya istiyoruz..

Ben dünyayı değiştiremedim ama temsili olarak öyle hissediyorum. 

0 yorum:

Annemi Çok Seviyorum..

00:14 Dilek'le Mutfakta 4 Comments

10-05-2014

Anneler Günü demek ne demek..Annelerin bir günü mü olur..Bu sadece temsili kutlanan bir şey bana göre. Annelere sevgimizi her daim göstermeliyiz, onların gönlünü hoş etmeliyiz. Anne sözü dinleyenlerden olun nolur...

4 yorum:

Tavuklu Enginar Sote

18:47 Dilek'le Mutfakta 2 Comments

10-05-2014

Tavuklu Enginar Sote
Enginar mevsimi geldi geçiyor..Bu yıl çok yaptığım söylenemez..Ama nihayet büyük kızıma sevdirdim. Geçenlerde kendisi yapmış, eşiyle beraber yemişler, ohh afiyet olsun. Kuzu etiyle yemeğini yapmış, çok da güzel olmuş. Ben bugün evde ne var sa onlarla kendimce yapayım dedim. Zira enginarları alalı 5 gün oldu, çürüyüp gideceklerdi bugünde yapmasaydım. Yemeğim çok güzel oldu, tadı yerindeydi. Denemek isterseniz tarifime bir göz atın arkadaşlar. 

2 yorum:

Yalancı Suşi

19:41 Dilek'le Mutfakta 8 Comments

06-05-2014

Yalancı Suşi
Suşi bir Japon Mutfağı yemeğidir. Haşlanmış şekerli pirinç, pirinç sirkesi ile içine veya üzerine balık ve diğer deniz ürünleriyle ya da sebze konularak yapılan Japon yemeği ülkemizde de bir hayli ilgi gördü. Ben çiğ balık sevmediğim için yemem. Zaten suşi balığın mayalanmadan hazırlanıp tüketilmesi özelliğiyle ünlüdür. 

Biz Türkler suşiye rakip bir çok alternatif yaratmakta gayet başarılıyız. Bir arkadaşımın tarifiyle pazı yapraklarından yapılan bu tarif yalancı suşi olmakla beraber aslını aratmayan ve hatta aslından daha lezzetli bir tarif bence..Deneyin, görün..Biz yine denedik, yedik ve on numara verdik. tabi ki mutluyuz..)

8 yorum:

Akdeniz Pilavı

23:52 Dilek'le Mutfakta 4 Comments

03-05-2014

Akdeniz Pilavı
Yıllardır yaptığım pilavın adı Akdeniz pilavıymış..)..En sevdiğim tarif bu..mısırlı, bezelyeli, havuçlu..

4 yorum:

Sakızlı Muhallebi

22:49 Dilek'le Mutfakta 2 Comments

03-05-2014

Sakızlı Muhallebi
Akşam dinlenirken keyifle soğuk soğuk yenilen sakızlı muhallebi tarifim..Sakızın kokusu muhallebiye ayrı bir tat veriyor, denemenizi tavsiye ederim.. 

2 yorum:

Haşhaşlı Pudingli Turta

23:51 Dilek'le Mutfakta 2 Comments

01-05-2014

Haşhaşlı Pudingli Turta
Pudingli Turta yaptım, yedim, mutluyum. Pazarda köylülerden aldığım yağlı haşhaş çok değişikti. Tarifte pudinge haşhaş konuluyor ama benim haşhaş gerçekten çok değişikti.Değişik bir tat verdi pudinge..Tarif Pakmaya yemek kitabından..Denedim ve beğendim..Umarım siz de dener ve beğenirsiniz..

2 yorum:

Püre Yatağında Et Sote ( Macar Gulaş )

23:00 Dilek'le Mutfakta 0 Comments

01-05-2014

Püre Yatağında Et Sote ( Macar Gulaş )
Ana yemek menüsünden misafirlerin için yapabileceğiniz harika bir yemek..Biraz masraflı ama olsun..Sevdikleriniz için değer...

0 yorum:

Terbiyeli Köfte

22:27 Dilek'le Mutfakta 0 Comments

01-05-2014
Terbiyeli Köfte
Diğer adıyla ekşili köfte ya da sulu köfte..Her evde bilinen çok lezzetli bir yemek şüphesiz. Bizim damat çok sever bu yemeği.. Ben de onun için yaptım..Damat Beğendi yemeği oldu..)

0 yorum:

Sebzeli Erişte Pilavı

21:41 Dilek'le Mutfakta 2 Comments

01-05-2014

Sebzeli Erişte Pilavı
Erişteyle çok lezzetli sebzeli bir pilav yaptım. Tarifimi sizlerle paylaşmaya değer gördüm arkadaşlar. Erişteyi köylülerden alırsanız daha lezzetli oluyor. Ya da kendiniz yapabilirsiniz. Benim erişteler buranın bir köyünden gelmişti. Sonunu bu güzel pilav için tükettim. Herkese afiyet olsun..

2 yorum: