Şeker Bayramınız Kutlu Olsun

21:35 Dilek'le Mutfakta 6 Comments

27-07-2014


Huzur bulmayı..



Dünyaya bakıştaki farklılık...


yakamoz ve gülebilen biri..


en güzelinden..
olmazsa olmazı şeker..

Bir Ramazan ayını da geçirdik, bu gece uğurluyoruz. Elveda ey şehri ramazan elveda..Hakkını veremedik, güzelliklerine eremedik, seni iyi ağırlayamadık. Şimdi hakkımız değil bayramı yaşamak..Dünyada masumların öldüğü, anaların feryatlarıyla çınlayan katliamları film izler gibi izledik. Kimse dur diyemedi, kimse ötesine gidemedi..Oralarda ve daha pek çok yerde yaşanan acıları görmezden mi geleceğiz. Bayram üstü ışid bozuntuları 25 Türk'ü kurşuna dizmişler. Bunlar nasıl müslüman diye soruyorum yüce Allahıma..Neden bu canilere izin veriyor..ya da masum insanların ölmesi mi gerekiyor...


Yarın bayram sevincini yaşayamayacak onca insan varken benim içim huzurlu olamaz.. Sadece bu değil..ülkemde onca yolsuzluk hırsızlık vakalarının üzeri kapatılmaya çalışıyor ve halkın büyük bir kesiminin istemediği bir yönetim şekli dayatılmaya çalışılıyor. Ülkem iyi yönetilmiyor, herkeste bir geçim telaşı, borçlanma psikolojisiyle birlikte yanlış seçimler yapılmasına neden oldu ve hala bu devam ediyor. Ben sonumuzu kanlı görüyorum. Soma faciası da unutulmadı..Şimdi babasız çocuklar bayramı buruk geçirecekler..Ve veee daha unutmadığımız pek çok şey var..Biz unutmadık, unutmayacağız ve asla unutmayız.

Güya şeker bayramınızı kutlayacaktım. İnsanlarda huzur ve akıl bırakmadılar ki..Allah topunun cezasını versin. Açmazsam televizyonu, interneti..dünyada neler oluyor merak etmeden sevdiklerimle bir bayram geçirmek istiyorum. Aklım ve beynim duyduklarımı unutsun, her şey güllük gülistanlık olsun. Huzur, kardeşlik ve gönüllerin bir olduğu güzel bir bayram diliyorum. Herkesin Ramazan Bayramı Kutlu olsun..Hak edenlerin hak ettikleri refaha erişmesi dileğimdir..

                                                                                                                                                                                   Dilek Toksoy

6 yorum:

Şeftali ve Armutlu Milkshake

00:53 Dilek'le Mutfakta 3 Comments

27-07-2014

Şeftali ve Armutlu Milkshake
Bu yaz en çok yaptığım içecek Milkshake oldu. Sütü çok sevdiğimden olmalı bu tada bayılıyorum. Aslında tam çocuklar için bu tarif,hem meyve, hem süt hem de dondurma bir arada..üstelik hazır değil ev yapımı. Çocukları olanlar mutlaka yapsınlar her gün, çok seveceklerinden eminim. 

3 yorum:

Patlıcan Mantolama Kebap

22:45 Dilek'le Mutfakta 0 Comments

23-07-2014
Patlıcan Mantolama Kebap
Acele acele yaptığım patlıcan yemeklerinden harika ve değişik bir lezzet sunuyorum sizlere..Bilmeyenler var sa denesin. Ben de bir yemek programında görmüştüm ve yapılacaklar listeme eklemiştim. Sanırım kıyma seçimimde bir hata yaptım, daha az yağlı kıyma olmalıydı, çünkü pişince yağları eriyor ve altında kalan patlıcan görünüyor. Oysa görünmemesi lazım, siz kıymayı alırken az yağlı olasına dikkat edin ve benim sunumum gibi çirkin olmasın. Tadına diyecek yok elbette, harika bir lezzet. Gelelim tarifimize..

0 yorum:

Güllaç Tatlısı

21:48 Dilek'le Mutfakta 0 Comments

22-07-2014


Güllaç Tatlısı
Ramazan geldi ve ne yazık ki gidiyor..Bayrama az kaldı.Bilmiyorum herkeste bayram telaşı var mı ama bana soracak olursanız bende pek yok. Neden derseniz annemin babamın yanına gidemiyorum çünkü, tek tesellim kızlarım yanımda. Sağlıkla, sevgiyle bayrama erelim de gerisini fazla dert etmeyelim en iyisi. Ramazanda güllaçsız olmaz diyenlerdenseniz son son bir kez daha yapın bu güzel ve hafif tatlıyı. Yapması çok kolay ve kafanıza göre süsleyin ya da sadece cevizle yapın. Ben üzerine ne bulduysam koydum meyve olarak, çünkü meyveli seviyorum. Asıl olan tabiki güllaç yufkasının sütle buluşması...

0 yorum:

Patatesli, Peynirli Hazır Yufkadan Gül Böreği

00:39 Dilek'le Mutfakta 6 Comments

22-07-2014


Patatesli, Peynirli Hazır Yufkadan Gül Böreği
Kurtarıcı yemeklerden yufka ile yapılan gül böreğini yapmayan hanım yoktur. Önceki gün yapmıştım, fotoğraflar pek güzel olmuş paylaşmak istedim..

6 yorum:

Sütlü Kabak Çorbası

23:40 Dilek'le Mutfakta 2 Comments

21-07-2014

Sütlü Kabak Çorbası
Ramazan sofralarınızda çok leziz ve hafif bir çorbaya ne dersiniz..Kabak çorbasıyla hafifleyin, bu güzel çorbayı mutlaka bir kere deneyin..Tarifin içinde mısır unu kullandım, farklı bir tat yakaladım, deneyip tatmanızı şiddetle öneriyorum. Sevgilerimle..

2 yorum:

Vişne Kompostosu

22:55 Dilek'le Mutfakta 2 Comments

20-07-2014

Vişne Kompostosu
Yazın en hararetli günlerini yaşadığımız şu günlerde yaz meyvelerinden bol bol ev yapımı meyve suları yapıp içmeliyiz. En doğalından en lezzetlisinden..Vişne kompostosu içimizi ferahlatan tadıyla harika bir seçenek..Haydi yapımı çok kolay olan bu içeceği yapalım ve yaz boyu bol bol tüketelim. Buzluğa istiflemeyi de unutmayalım.

2 yorum:

Vişne Reçeli

22:30 Dilek'le Mutfakta 0 Comments

20-07-2014

Vişne Reçeli
Vişneler artık oldu ve reçel yapma zamanı geldi. Geçen yıl yapamamıştım, bu yıl yapmak nasip oldu çok şükür. Aslında bir yanım hüzünlü ve biz bu yiyecekleri yerken diğer yanda acı içinde olanlar, masum yere ölenler var. Pek de keyifli değilim, gerçekten üzülüyorum ve fazla izlememeye çalışıyorum. Elimden bir şey gelmiyorki..

0 yorum:

Dondurmalı Peynirli İrmik Helvası

01:06 Dilek'le Mutfakta 0 Comments

19-07-2014

Dondurmalı Peynirli İrmik Helvası
İrmik helvasını tuzsuz peynir ve dondurmayla denediniz mi..Eğer denemediyseniz mutlaka deneyin, harika oluyor..Kalori miktarı bir hayli çok fakat bir kuble yemekte bir sakınca görmüyorum. 

0 yorum:

Kabak Lazanya

00:06 Dilek'le Mutfakta 3 Comments

13-07-2014

Kabak Lazanya
Kabak tadında lazanya yemeye ne dersiniz..Ben garantisini veriyorum, mutlaka yapıp deneyin. Tarifi bende çok yakın arkadaşım Fatoş'tan aldım. Sağolsun bana değişik bulduğu tarifleri yazar ve mutlaka yaptığım tarif başarılı olur. Uzun zamandır lazanya yapmıyordum. Bloğumda tarifi yok zaten. Fakat kabaklı lazanya hamurlu olana göre daha hafif ve leziz geldi bana. Kabakları kızartmadan unlayıp fırınlanıyor ve gerisi lazanya tarifinin aynısı. Ramazanda ana yemek olarak misafirlere sunabileceğiniz harika bir yemek tarifi veriyorum size..ee daha ne olsun. Bir sürü işimin arasında sizi de düşünüp şurada zaman harcıyorum, kıymetimi bilin...)) Vallahi üç haftalık ütü yaptım bu sıcakta, fena yoruldum..Herkese sevgi dolu, bol kazançlı bir hafta diliyorum. 

3 yorum:

Fırında Sebzeli Kaşarlı Alabalık

20:58 Dilek'le Mutfakta 8 Comments

08-07-2014


Fırında Sebzeli Kaşarlı Alabalık
Deniz balığı ilk tercihim olsa da tatlı su balıklarından da tek tercihim kesinlikle Alabalık. Sakarya'da yaşadığım yıllarda bolca tükettiğimiz bir balıktı. Sakarya'nın muhteşem doğasında yetişen alabalıkların tadına doyum olmaz. Hakikisinden yiyeceksiniz yediniz mi..Dağlarda doğal su kaynaklarının olduğu yerlerde yetişen alabalıklardan, o mis gibi temiz havasında, mütevazi lokantalarda, huzurla yiyeceksiniz. Daha çok kızartmasını yaptığım ama bir lokantada yediğim fırınlama tarifini de denemiş ve çok beğenmiştim. Alabalık seviyorsanız mutlaka bir de bu tarifi deneyin derim. Herkese afiyet olsun. 

8 yorum:

Unlu Kabak Kızartması

22:48 Dilek'le Mutfakta 3 Comments

07-07-2014


Unlu Kabak Kızartması
Unlu Patlıcan Kızartmasının tarifini çok tıkladınız. Sıra geldi Unlu Kabak kızartmasına. İşlem aynı ama tatları farklı. Yine pamuk gibi yumuşak ve lezzetli, haydi deneyin. 

3 yorum:

Pastırmalı Kuru Fasulye Yemeği

19:53 Dilek'le Mutfakta 7 Comments

05-07-2014


Pastırmalı Kuru Fasulye Yemeği
Ramazan ayında olduğumuz şu günlerde bilmem canınız çeker mi ama benim çok canım çektiği için yaptım, yedim ve mutluyum üçlüsüyle herkese merhaba..

Pastırma sevmeyenler yemesin..Kızlarımdan küçüğü çok sever, büyüğü asla yemez mesela..Fasulye de lezzetli olursa değmeyin bu yemeği yemenin keyfine. Şimdiden afiyet olsun herkese..

7 yorum:

İmam Bayıldı

00:39 Dilek'le Mutfakta 2 Comments

05-07-2014

İmam Bayıldı
Nefis bir yaz yemeği..Tarifi babaanneden..Yemek yapmaya başladığımdan beri ilk öğrendiğim yemeklerden. Şöyle bol zeytinyağlı, bol sarımsaklı, soğanlı..soğuk soğuk yemesi pek güzel olur sıcak yaz günlerinde, yorgunluğunuzu alıp keyifle yiyebileceğiniz bir tarif. Kızartmadan tüm sebzeler çiğden üstüste konulur ve ağır ateşte salına salına pişer, piştikten sonra dolaba girer ve ertesi güne yenmeye hazır görücüye çıkar. Ramazan sofralarında da hafif bir yemek seçeneği olur bence..Bilmeyen var sa denesin mutlaka..

2 yorum:

Kuzu Etli Sebzeli Mantar Sote

20:47 Dilek'le Mutfakta 0 Comments

04-07-2014


Kuzu Etli Sebzeli Mantar Sote
Sunumu ve lezzetiyle çok beğenilen kuzu etli , sebzeli mantar sote akşam yemeklerinde ana yemek olarak sunabileceğiniz harika bir seçenek. Kuzu etiyle mantarın birleşiminin damağımızda bıraktığı tat olağanüstü lezzetli..Yanında makarna ya da bulgur pilavıyla eşlik eden bir akşam menüsü günü kurtarabilir..ne dersiniz......Haydi Mutfağa...)

0 yorum:

Erik Kompostosu

23:51 Dilek'le Mutfakta 2 Comments

02-07-2014


Erik Kompostosu

Erik Kompostosu
Sıcak yaz aylarında tüketeceğiniz en sağlıklı içeceklerden kompostoyu dolabınızdan eksik etmeyin. Bittiği gibi tekrar kaynatın, şişeleyip buzdolabına kaldırın. Mevsim meyvelerinden hangisi olursa olsun, mutlaka evde yapılan içecekleri tercih edin..Benden demesi..doktorlar da öyle diyor vallahi..

2 yorum:

Yassı Kadayıf Tatlısı , Taş Kadayıf Tatlısı ( Şaklak Tatlısı )

23:28 Dilek'le Mutfakta 0 Comments

02-07-2014

Yassı Kadayıf Tatlısı , Taş Kadayıf Tatlısı ( Şaklak Tatlısı )
Şaklak Tatlısı..Adapazarı'nda yaşadığım zamanlarda tanıştığım bu leziz tatlıyı görünce Ramazan ayı geliyor aklıma.Çünkü sadece ramazan aylarında görürdüm. Karşıyaka'da bir dükkanda gördüm ve hemen aldım. Özlemişim gerçekten, bir tane yedim gerçi ..Yalannn..iki buçuk tane..) Bu tatlıyı denemeyen varsa mutlaka denesin, iftar sofralarında değişik bir lezzet sunumu yapmak isteyenler için..

0 yorum: