Kavun Sorbe

23:39 Dilek'le Mutfakta 7 Comments

31-08-2014

Kavun Sorbe
Kavunla birlikteliğimiz devam ediyor. Kavun çekirdeğinden sonra bu sefer kavun dilimleriyle sorbe yaptım. Çok beğendiğim için paylaşmak istiyorum. Kavunlu dondurma yemiş gibi oldum, buzlu buzlu ve bu sıcaklarda iyi gitti doğrusu. Mis gibi vanilya kokusuyla, kavun kokusu birleşince ortaya nefis bir dondurmalık çıktı. Haydi bakalım siz de deneyin, beğeneceğinizden eminim. 

7 yorum:

30 Ağustos Zafer Bayramının 92. Yılı Kutlu Olsun

17:02 Dilek'le Mutfakta 0 Comments

30-08-2014


Türk olmakla büyük gurur duydum her zaman. Tarihimiz ve zaferlerimiz öyle kolay kolay hiç bir millette yaşanmamış, ecdadı bu kadar soylu insanlar topluluğu bu dünyaya az gelmiştir. İçimizdeki Türklük gururunu silmeye çalışanlar olsa da asla başarılı olamayacaklarını biliyorum. Topraklarımızda yaşayan ve Türk vatandaşı olan fakat Araplara özenen, hatta Arap dilini kendi dilinden çok benimseyen onlarca insan varken rahat olamayacağım. Tarih sayfalarımızda her zaman paylaşılamamış ve Türklük olgusunu yıkmaya çalışmış diğer milletler unutmasınlar ki...Yobaz beyinli yetişen ne kadar çok çocuk, genç var sa onun on misli gerçek milliyetçi ve Atatürkçü nesil var ve hiç tükenmeyecek.

Bu onurlu günümüzü anarken Atatürk ve silah arkadaşlarını, bu uğurda ölen Mehmetçiklerimizi saygıyla anıyorum. Ne Mutlu Türk'üm Diyene !






                                                                                                Dilek Toksoy

0 yorum:

Patatesli Yumurta ( omlet )

13:50 Dilek'le Mutfakta 0 Comments

30-08-2014


Patatesli Yumurta ( omlet )
Sabah kahvaltıları için yapabileceğiniz patatesli omlet, yumurta tarifimi denemenizi tavsiye ederim. 

0 yorum:

Fırında Kabak Közlemesi

16:52 Dilek'le Mutfakta 0 Comments

29-08-2014


Fırında Kabak Közlemesi
Kızkardeşimle Trabzon yaylalarında kaldığım zamanlarda aklımda kalan bir yemek..Yayla bahçesinden tazecik kopartılmış iri iri kabakları dilimleyip, yağlayıp tuzlayıp ve de baharatlarla tatlandırıp fırın tepsisinde kuzineye pişmek üzere verdiğimiz..sonrasında afiyetle yediğimiz o günler geldi aklıma. Uzun zamandır yapmıyordum bu tarifi, halbuki çok kolay ve çok lezzetli oluyor. Hem de çok hafif ve sağlıklı..Mutlaka deneyin derim..

0 yorum:

Lorlu Kırmızı Biber Dolması

16:09 Dilek'le Mutfakta 6 Comments

28-08-2014


Lorlu Kırmızı Biber Dolması
Nefis bir kahvaltılık mı desem yok sa meze mi desem..yok sa benim gibi gece atıştırtığım zararsız bir atıştırmalık mı desem..Yapımı çok kolay ve zaman almayan bu nefis kahvaltılık lorlu biberi denemeyen kalmasın. Benim biberlerim biraz küçük olduğu için közlemedim. Közlemeden de çok güzel oluyor bence. Bir de burda Ege'de bu tarifi fırında pişirirler ve o şekilde de lezzeti harikadır. Denemeyen var sa tarifime bir göz atsın..Sevgiler herkese..

6 yorum:

Patates Çanağında Közlenmiş Patlıcan Salatası

22:13 Dilek'le Mutfakta 2 Comments

27-08-2014


Patates Çanağında Közlenmiş Patlıcan Salatası
Bu aralar sürekli patlıcan közlüyorum, çünkü bayılıyorum közde patlıcan salatasına. Bu tarifi televizyonda izlemiştim ve deneyeceklerim arasındaydı. Bugün mutfakta çok sıcak olmasına rağmen baya bir şeyler yaptım fakat inanın ter içinde kaldım. Havalar müthiş sıcak ve dayanılmaz oldu. Her neyse arkadaşlar, tatilde olamadığımız için mecburen evde sizler için yemek yapıyorum..:) Tarifte bir değişiklik yaptım ve patates kısmını haşlayarak yaptım ben. Patatesler rendelenip tavada hafif kavruluyor ve sonra mufin kalıplarına konulup fırında pişiriliyor. Patlıcanlı kısmı ise bu pişen patateslerin üzerine konulup öyle servis yapılıyor. Ben patatesleri haşlayıp püre yaptım ve üzerine....Gerisini tarifte yazayım isterseniz..))

2 yorum:

Şeftalili Supangle

19:32 Dilek'le Mutfakta 0 Comments

26-08-2014


Şeftalili Supangle
Meyvelerle sütlü tatlıları birlikte yemeyi çok seviyorum. Mevsimine göre hangi meyve varsa illaki şu fotoğrafta gördüğünüz eskimeyen kuplarıma yapıp soğuk soğuk yiyorum. Eğer yaptığınız kek artmışsa benim gibi atmayıp buzluğa koyarsanız, supangle yaparken tabanına koyabileceğiniz kek çok işinize yarar. Biraz da meyve ile süsleyip güzel bir tatlı yapmış olursunuz. Şipşak ve nefis...

0 yorum:

Yalancı Eti Puf

17:46 Dilek'le Mutfakta 2 Comments

25-08-2014

Yalancı Eti Puf
Canım arkadaşım Fatoş'a gittiğim gün beraber yaptığımız lüp lüp yenebilecek nefis eti puf tarifiyle buradayım. Doğrusunu isterseniz çocukluğumdan beri eti puf yemiyordum..Zaten pek sevmezdim..Ama bizim yaptığımız tarif, eti pufu on kere sollar vallahi..) Yapımı nasıl oluyor diye merak ediyorsanız okumaya devam edin lütfen..

2 yorum:

Zeytinyağlı Semizotu Yemeği

21:01 Dilek'le Mutfakta 0 Comments

24-08-2014


Zeytinyağlı Semizotu Yemeği
Semizotu çok faydalı bir sebze bilindiği üzere, hele ki bizim gibi menopoza girmiş hanımlar için süper faydalı. Evde benden başka seven yok, sadece salatasını yerler. Ben zeytinyağlısına bayılıyorum. Sıkça tüketmek lazım arkadaşlar..

0 yorum:

Havuç Soslu Spagetti

21:01 Dilek'le Mutfakta 0 Comments

24-08-2014


Havuç Soslu Spagetti
Çocuklarınız ve kendiniz için çok sağlıklı bir besin olan havuç soslu makarnaya ne dersiniz..Şöyle bol sarımsaklı....Bu arada her akşam içilen havuç suyunun unutkanlığa birebir iyi geldiğini biliyor muydunuz...

0 yorum:

Zeytinli Minik Ekmekçikler

12:10 Dilek'le Mutfakta 0 Comments

23-08-2014


Zeytinli Minik Ekmekçikler
Ekmeğin minik halini her zaman sevmişimdir. Böyle minik ekmekler yapıp sabah kahvaltılarında sevdiklerimle yemek çok keyif verici. Yapımı çok kolay, herkes yapabilir..Yeter ki doğru ölçüler kullanılsın. Tarifim bir internet sitesinden alınmıştır. 

0 yorum:

İlk Göz Ağrıma

22:04 Dilek'le Mutfakta 2 Comments

22-08-2014

ANNESİNİN TON TON TON PON PON PON..İYİ Kİ DOĞDUN CEREN

O benim Prensesim, daha sonra kraliçem..o benim ellemeye kıyamadığım mücevherim, bir damla gözyaşına dayanamadığım Ceren kızım..

2 yorum:

Kavun Sorbe Subye ( Kavun Şerbeti )

20:54 Dilek'le Mutfakta 1 Comments

22-08-2014


Kavun Sorbe  Subye ( Kavun Şerbeti )
Kavun çekirdeğinden elde edilen bu müthiş içeceği cep telefonuma gelen yemek tariflerinden görüp de yaptım. Doğrusunu isterseniz böyle bir içecekten haberim yoktu. Biraz araştırınca meğer eskiden büyüklerimizin her şeyi değerlendirmek konusundaki çabaları sonucunda icat ettikleri bir içecek olduğunu keşfettim. O gün bu gün kavun çekirdeği biriktirdim, çürüttüm çöpe attım. Bir türlü vaktim olmuyordu. En nihayetinde çekirdekleri kurutmayı başarabildim ve sonrası geldi. Değişik bir tat arayanlar bu güzel tarifi denesinler..Ben denedim, içtim ve de mutluyum..)

1 yorum:

Reyhan Şerbeti

22:25 Dilek'le Mutfakta 0 Comments

21-08-2014

Reyhan Şerbeti
Reyhan otunu yemek yapımında kullanmayı çok severim. Büyülü bir kokusu var bana göre. Lakin şerbetiyle temasımız olmamıştı. Bloger arkadaşlarımdan görüp denemeye karar verdiğim bu şahane içeceği benim gibi denemeyen varsa denesin diyorum, gerçekten harika..

0 yorum:

Lorlu ve Otlu Poğaça

21:22 Dilek'le Mutfakta 3 Comments

20-08-2014

Lorlu ve Otlu Poğaça

Lorlu ve Otlu Poğaça
Kızımla damadıma tatile çıkarken yolda yemeleri için aceleden çabucak yaptığım lorlu poğaçalarımı sizde yapıp deneyin.. Yapımı çok basit ve yemesi çok keyif verici lorlu poğaça tarifim aşağıda..

3 yorum:

Bamya Turşusu

20:20 Dilek'le Mutfakta 2 Comments

20-08-2014

Bamya Turşusu
Hayatımda ilk defa bamya turşusu yaptım, yine gelen öneriler doğrultusunda. Blog arkadaşlarımdan İsmet İnal Erten hanımın tarifiyle denedim. Bakalım turşu olduktan sonra yiyeyim, daha sonra nasıl olduğunu sizlerle paylaşırım. Şu anki hali böyle..

2 yorum:

Tarhanalı Bamya Kızartması

19:54 Dilek'le Mutfakta 4 Comments

20-08-2014

Tarhanalı Bamya Kızartması
Merhabalar..
Dün semt pazarına bir uğradım, malum pazara gidip bol bol alışveriş yapmayı çok sevenlerdenim. Onu da alayım, bunu da alayım derken pazar arabam dolup taşar çok şükür. Bamya mevsiminde olduğumuz bu günlerde kocaman büyümüş bamyalar dikkatimi çekti, elimle yokladım ve çok yumuşaktılar, yani kart değildiler. Üstelik kilosu da bir hayli ucuzdu, bende alıp bir deneyeyim dedim. 

Tarhanalı Bamya Kızartması

Önce facebook ( https://www.facebook.com/dileklemutfakta)  sayfamdan arkadaşlarıma nasıl değerlendirebilirim diye sordum ve daha sonra gelen öneriler üzerine yarısını turşu yaptım, yarısını da kızarttım. İlk defa bamya kızartması yedim ve pek beğendim. Benim unlu patlıcan kızartmam meşhurdur, öyle kızartayım dedim önce fakat daha sonra fikrimi değiştirdim ve tarhanaya bulayıp öyle kızarttım. Siz de deneyin, bayılacaksınız.. Şimdi gelelim tarifimize..

4 yorum:

Soğuk Ayran Aşı Çorbası

23:49 Dilek'le Mutfakta 2 Comments

18-08-2014

Soğuk Ayran Aşı Çorbası
Yazın en hararetli, en sıcak günlerini yaşadığımız bu günlerde soğuk ayran aşı çorbası içmek inanılmaz keyif verdi bana. Yapması çok kolay olan bu güzel çorbayı soğuk soğuk içerken inanın bayılacaksınız..Haydi mutfağa hanımlar..

2 yorum:

Etli Yufka Yemeği

00:42 Dilek'le Mutfakta 2 Comments

12-08-2014

Etli Yufka Yemeği

Çok sevdiğim bir arkadaşımın yaptığı Bulgaristan göçmenlerinin yaptığı bir tarifi paylaşmak istiyorum. Ben bizzat yedim ve çok beğendim. Fotoğrafları arkadaşım telefonuyla çektiği için pek güzel olmadı, bu yüzden affınıza sığınıyorum. Yine etle yufkanın buluştuğu basit ama lezzetli bir yemek bence...

2 yorum:

Aylin'in Tembel Baklavası

22:47 Dilek'le Mutfakta 4 Comments

04-08-2014

Aylin'in Tembel Baklavası

Aylin'in Tembel Baklavası
Aylin'in Tembel Baklavası
Bayram geldi geçti hayırlısıyla ama bu tembel baklavayı yayınlamadan edemedim. Sevgili kızım Aylin baklavayı çok sever. Bu bayram hiç elim varmadı baklava yapmaya nedense, biraz üşütmüşüm galiba , hastalandım ve o yüzden hiç canım bir şey yapmak istemedi. Kızım bayramın ilk gününün akşamı hiç üşenmedi, illaki o baklava yapılacak ve hemen yenecek..Kız yiyor yiyor kilo aynı maşallah..Ehh anasına çekmiş, bende öyleydim..). Şu hazır baklavalık yufkalar da iyi ki çıkmış, vallahi süper oluyor. Pratiklik açısından mükemmel bir seçim..ee tadı  el yapımı gibi olmasa da yine de bir baklava edası var yani..

4 yorum:

Kıbrıs Köftesi

01:27 Dilek'le Mutfakta 2 Comments

04-08-2014

Kıbrıs Köftesi
Kıbrıs köftesini ilk defa yapıyorum. Telefonuma gelen yemek mesajları bazen işe yarıyor doğrusu, bir deneyelim dedim ve beğendiğim için yayınlamaya karar verdim. Aslında patates köftesi tarifine benziyor, fakat patatesi haşlamadan rendeleyip köfteye karıştırmak değişik geldi bana. Haşlanarak da gayet güzel olur, bir de böyle deneyin, beğeneceksiniz. 

2 yorum: