Patlıcan Salatası ( İzmir Usulü )

18:35 Dilek'le Mutfakta 1 Comments

28-09-2014


Patlıcan Salatası ( İzmir Usulü )
Patlıcan közleme salatası bol domates ve soğanla damaklarınızda harika bir tat bırakıyor. İzmir'liler patlıcan salatasını en çok bu haliyle severler. Rakı sofralarının baş tacı, olmaz sa olmazıdır patlıcan salatası. Ben zaten patlıcankolik biri olarak bu haline de bayıldım. Doğrusu bu halini burada öğrendim. Ben daha farklı yapıyordum. Patlıcanın çekirdeksiz olanından bulursanız bir kaç kilo alıp közleyin ve kışın bu salata yapımında kullanın derim. 

1 yorum:

Sütlü Kepek Unlu Çiçek Ekmekçikleri

15:14 Dilek'le Mutfakta 0 Comments

27-09-2014


Sütlü Kepek Unlu Çiçek Ekmekçikleri
Evde yapılan ekmeklerin tadı bir başka oluyor. Fazla ekmek yiyen biri değilim aslında ama kendi yaptığım ekmekleri yemek çok keyif veriyor. Haydi sizde üşenmeyin ve yapımı çok kolay olan bu cici ekmekçikleri yapmaya başlayın.

0 yorum:

Kuşbaşı Etli Bamya Yemeği

16:26 Dilek'le Mutfakta 2 Comments

26-09-2014


Kuşbaşı Etli Bamya Yemeği
Bamya Yemeğini sevenler..etlisi bir başka oluyor bence..Bamyanın müthiş aromasıyla pişen yemeğimizi kızım yaptı ve ben ona on numara verdim. Damadım da çok beğendi.Ceren'imin bamyası muhteşemdi...

2 yorum:

Kabak Çiçeği Dolması

16:25 Dilek'le Mutfakta 0 Comments

25-09-2014


Kabak Çiçeği Dolması
Bu yıl bir türlü yapamadığım kabak çiçeği dolmasını yine kızımla beraber yaptık ve harika oldu. Kabak çiçeğinin o narin duruşu nasıl güzel olduğunu anlatıyor sanırım..Pazarda bulursanız mutlaka alın ve yapın derim..İçinde kabak bulunmayan erkek çiçekten oluyor....)

0 yorum:

Çalışan Kadınlar için Hızlı Banyo Temizliğinin İpuçları!

22:52 Dilek'le Mutfakta 2 Comments

Çalışan kadınların hayatlarında en önemsedikleri şey sanırım “zaman”. İş, trafik ve hayat koşturmacası arasında yapmanız gereken bir dolu iş varken çalışan bir kadın olmak birçok ek görevi de beraberinde getiriyor.
Çalışan bir kadınsanız evin temizliğinden, yemekten, arkadaş ve aile iletişiminden, evcil hayvan besliyorsanız onun sorumluluğundan, bir de evliyseniz çocuğunuzun bakımından sorumlusunuzdur.
İşte tüm bu sorumluluklarımızla hayatı kolaylaştıran ürünler baş tacı edilir, kendisi gibi zamanla yarışan tanıdıklara direkt tavsiye edilir.
Yukarıdaki anlattığım tabloda ise ben, kedisi “Pekmez” ile yaşayan, tüy sorunlarıyla uğraşan, eve geldiğinde hızlıca kendisine yemek hazırlarken neredeyse her akşam evin temizliği ile de ilgilenmek zorunda olan bir blogger ve aynı zamanda medya sektöründe aktif çalışan biriyim.
Zaman sıkıntımız var derken sözü çok mu uzattım acaba? :)
O halde ben direkt yeni bulduğum bir ürünü sizinle paylaşıyorum. Domestos yepyeni bir kolaylık sunan 7’li püskürtme sistemli ürün çıkartmış. Markette her yeni çıkan ürünü en az bir kez meraktan deneyen biri olarak, ürün bitmeden diğer versiyonunu da satın aldım.
Öncelikle ürün kullanıldığı an itibariyle temizlik hissini de anında yanında getiriyor. Domestos’un en son yeniliği olan bu ürün kapağında bulunan 7 ölümcül delik ile ürünün çok daha geniş bir alana kolaylıkla yayılmasını sağlıyor. Böylece 7 farklı noktaya anında ulaşan bu formülle özellikle banyo ve tuvalet temizlikleriniz daha hızlı ve kolay hale geliyor. Kısaca bu ürün mikropları saklandıkları yerlerde bulup öldürüyor. 
"Peki kokusu nasıl?" diye akıllarda soru varsa, kesinlikle çamaşır suyunun rahatsız eden keskinliği olmayıp, aksine kıvamı ve kokusu ile de beğenimi kazanmıştır.
Diyeceğim o ki; siz uğraşmayın, Domestos sizin yerinize 7 farklı noktaya yayılarak evinizdeki ulaşılması güç yerleri tertemiz yapsın.
İçerik: www.e-gunlugum.com

Bir boomads advertorial içeriğidir.

2 yorum:

Pancar Sapı Salatası

14:07 Dilek'le Mutfakta 0 Comments

24-09-2014

Pancar Sapı Salatası
Alın size sağlıklı, hafif ve de lezzetli bir salata tarifi..Pancarın yapraklarından dolmanızı ya da kavurmanızı ne yapacaksanız yapın ama saplarını haşlayıp salata yapın. Bol soğanla limon suyu, zeytinyağı, tuz karışımıyla gerçekten çok güzel bir ot salatası yaptım. İçine başka hiç bir şey koymaya gerek yok bence..Pancar sapının kendine has lezzeti yetiyor. 
Pancar Sapı Salatası


                                     Herkese afiyet olsun. 


                               Sevgiyle Pişen Yemeklerden

                                             Dilek'le Mutfakta

0 yorum:

Kaşar Peynirli Mantar Kavurması

15:13 Dilek'le Mutfakta 6 Comments

23-09-2014

Kaşar Peynirli Mantar Kavurması
Kahvaltılarda ya da ani bir misafir geldiğinde ya da evde yiyecek bir şey bulamadıysanız size çabucak yapabileceğiniz güzel ve leziz bir tarif veriyorum. Genelde fırına verip pişirdiğimiz mantar-kaşar ikilisini tereyağında kavurmak sağlık açısından daha riskli olsa da lezzet açısından mükemmel diyebilirim. Mantar sevenler buraya lütfen..

6 yorum:

Çizik Çörek, Şeritli Çörek, Poğaça

16:06 Dilek'le Mutfakta 0 Comments

20-09-2014

Çizik Çörek, Şeritli Çörek, Poğaça
Yarın hafta sonu ve ben bu hafta sonu kızımdayım..Evden gelirken ona bu güzel çöreklerden yaptım ve getiriyorum. Sevgili Sevinç Hanım arkadaşım, sitesinde yayınlamıştı, bana da yapmak düştü. Görünüş itibariyle çok çekici, fakat lezzeti inanılmaz güzel. Benim meşhur pofuduk poğaçam vardır, onun bir benzeri, sadece içine peynirli iç koydum. Sevinç hanımın hamurunda kullandığı malzemelerle aynı ama benim tarifimde biraz değişiklik var. Sonuç aslında aynı..lezzet aynı..Özel pazar kahvaltılarında yapabileceğiniz tarifi garanti bir poğaça. Ben biraz da terapi olsun diye oyalandım....

0 yorum:

Kavun Kabuğu Reçeli

14:52 Dilek'le Mutfakta 0 Comments

20-09-2014


Kavun Kabuğu Reçeli
Hiç denemediğim reçelleri denemeye devam ediyorum. Eğer beğendiysem sitemde paylaşıyorum ki sizler de faydalanın canlarım. Kavun sevenler reçelini de seveceklerdir bu reçeli tadınca..Kavunun kendine has aromatik kokusu ve tarçın vanilya da eklenince tatlı kıvamında az sulu bir reçel elde ediyorsunuz. Değişik tatlar arayanlar için bu tarif ideal, yapılır da yenilir de..

0 yorum:

Ege Hazır Yiyecek

21:17 Dilek'le Mutfakta 0 Comments

17-09-2014

Güzel İzmir'in seçkin hazır yiyecek, içecek üretim ve dağıtım servisi Ege Hazır Yiyecek Firmasının, geçtiğimiz Ramazan ayında düzenlediği Ramazan Sofrası Yarişması'na yolladığım fotoğrafa teşekkürlerini iletmek için küçük bir koli göndermiş. Yazıp editlemek işini bir hayli geciktirdim ama nihayet teşekkürlerimi iletmek için bende bu güzel ürünleri sizlerle paylaşmak istedim. İş yeri adresime geldiğinde çok şaşırdım ve de sevindim tabiki..Hediye almayı ,üstelik bu hediye mis gibi yiyecekler olursa çok çok severim, hatta bayılırım. Daha da fazlası ben bu yiyeceklerin hepsini kendim yapsam da adı üzerinde hazır yiyecek..hazır hazır kapına gelmiş, üstelik her bir ürünü benim yaptıklarım kadar lezzetli..

Ege Hazır Yiyecek

Ege Hazır Yiyecek

Ege Hazır Yiyecek


Ege Hazır Yiyecek



Ben de bu güzellikleri arkadaşlarımla paylaşmaktan zevk alırım. Tereddüt etmeden tavsiye edebileceğim birbirinden leziz ve zengin çeşitleriyle sofralarımıza sağlıklı ve ev yapımı tadında güzel bir ziyafet hissi bırakıyor adeta. Eğer bu özel lezzetleri merak ediyorsanız, buraya tıklayarak detaylı bilgi edinebilirsiniz. Facebook sayfasını ziyaret etmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Benim gözümden ve damak tadımdan aktaracaklarım sırasıyla şöyle:

0 yorum:

Tavuk Kapama Pilav

17:03 Dilek'le Mutfakta 3 Comments

05-09-2014

Tavuk Kapama Pilav
Fırında pilav ve tavuk bir arada enfes oluyor. Tavuğu bilinen yerlerden almanızda fayda var tabi..Bu leziz yemeğin yanında tavuk suyu çorba ve salata, ayran da var sa sofranız bir bir şölen havasına bürünebilir. Akşama misafiriniz mi gelecek..Hiç korkmayın evde yemek yoksa..Kurtarıcı bir yemek tarifi burada..Bir bütün tavukla yemek işini hallediyoruz. 

3 yorum:

Pabucaki ( İzmir Yemeği )

22:37 Dilek'le Mutfakta 2 Comments

04-09-2014

Pabucaki ( İzmir Yemeği )
İzmir' de yaşayıp da İzmir'e özgü yemekleri yapmamak olmaz. Pabucaki yemeği patlıcanın peynirle fırınlanmış hali..Tadı itibariyle lezzetli ve hafif geldi bana. İlk defa yediğimi itiraf edeyim bu arada. Merakımdan yaptım ve bloğumda paylaşmak istiyorum. Bu aralar yemek blogerları sık sık yapıyorlar sitelerinde, eee ben yapmasam olmaz. Daha önce yapmadığım, tatmadığım yemekleri denemeyi seviyorum. Patlıcan severler bu tarifi de seveceklerdir mutlaka. Kısaca hafif ve lezzetli bir tat yakalamak isteyenler, değişik patlıcan tarifine bir göz atsın. Meşhur İzmir Pabucakisi burada..

2 yorum:

Ceviz Tatlısı

15:10 Dilek'le Mutfakta 1 Comments

03-09-2014

Ceviz Tatlısı
Ceviz Tatlısını tadan var mı acaba..Ben de bu lezzeti bir arkadaşımın bana kavanozda hediye getirmesiyle tattım. Anlayacağınız ben yapmadım. Fakat telefonuma gelen yemek tariflerinde bugün tesadüf ceviz tatlısı tarifi geldi. Bende yapılışını yazıp arşivimde saklamak istiyorum. Taze ceviz bulduğum zaman yapayım diye. Bir zamanlar evimizin önünde kocaman ceviz ağacımız vardı. O kadar güzel ceviz veriyordu ki, kocaman ve ince kabuklu. Fakat sonra onu kestirdik, çünkü elektrik direğine doğru uzamaya başlamıştı. Tehlikeli olabileceği için biz de kestirmiştik. Çok severdim o ceviz ağacını, bir çok hatırası vardır bende. 
Ceviz tatlısı cevizler yeni toplandığında yapılan bir tatlı. Tatlının son hali siyah zeytini andırsa da tadının zeytinle ilgisi yok. Çok değişik bir tadı var, mutlaka denemenizi öneririm. Herkese Afiyetler Olsun..

1 yorum:

Kabak Suşi ( Peynirli Kabak Sarması )

20:07 Dilek'le Mutfakta 0 Comments

02-09-2014


Kabak Suşi ( Peynirli Kabak Sarması )
Lorlu, kaşarlı sebze sarmalarına sardım bu aralar..

Hafif yemekler yapmaya özen gösteriyorum. Börekler, pastalar güzel olmasına güzel ama artık eskisi gibi yediklerimizi eritemiyoruz. Metabolizma yavaşladı, malumunuz yaş 50'lere dayandı, yapacak bir şey yok..Sağlıklı olmaya gençliğimden beri özen gösteriyorum. Dün akşam yaptığım bu güzel yemeği kesinlikle herkese öneriyorum. Kabak sevmeyenler bile sevecekler diye düşünüyorum. Kabakların bir kısmını haşladım, bir kısmını da az yağda kızarttım ve içlerine...Devamı aşağıda.

0 yorum: