Phali ( ıspanaklı, Cevizli, Sarımsaklı Meze )
30-11-2014Phali ( ıspanaklı, Cevizli, Sarımsaklı Meze ) |
Bu nefis mezeyi bir siteden görüp bir yere not etmiştim. Sevgili Gönül Şamil Kızı hanımın tarifinden esinlenip yaptım. Phali adını araştırdım fakat hep kuzu etli bir yemek tarifiyle karşılaştım ve bulamadım. Sanırım bu cevizli , sarımsaklı karışıma bu ad veriliyor. Bu tarifi mutlaka deneyin inanılmaz güzel ve değişik bir lezzet. En önemli özelliği içinde bolca baharat bulunması, ayrıca baharat olarak tarifinde Gürcülerin vazgeçilmez baharat karışımı khmeli-suneli olmazsa olmazıymış. İçinde çemen tohumu ve yaprakları, kişniş, kekik, karabiber, dereotu, defne yaprağı, nane ve dahası bulunan kokulu bir baharat karışımı. Benim evimde bu baharat karışımından olmadığı için içindekilere yakın olan baharatlardan koydum bende. Gerçekten çok beğendim ve denemediyseniz denemenizi şiddetle öneririm.
11 yorum: