Fırında Tavuklu Mantarlı Krep

11:54 Dilek'le Mutfakta 0 Comments

30-12-2014



 Fırında Tavuklu Mantarlı Krep
Sanırım 2014 yılının son tarifini yazıyorum..Evde yılbaşını geçirecek olanlar için güzel bir yılbaşı ana yemek önerisini sizler için paylaşıyorum.

0 yorum:

Ispanaklı Detoks Salata

20:54 Dilek'le Mutfakta 4 Comments

29-12-2014

Ispanaklı Detoks Salata
Mevsim sebzelerinden ıspanak ağırlıklı, kırmızı pancar, beyaz lahana, taze yeşil soğanları dilediğiniz şekilde doğrayıp bol limon zeytinyağı, tuz ve nar ekşisiyle tatlandırın. Üzerine var sa nar taneleri ( ben de yoktu ama siz mutlaka koyun ) fındık, ceviz ya da bademle süsleyip afiyetle yiyin. Hem doyurucu, hem besleyici hem de detoks etkisi yapan süper bir salatayla bir öğününüzü geçiştirmiş olun. Ben her akşam mutlaka salata yapıyorum ve çok seviyorum.

4 yorum:

Kuru Meyveli Kakaolu ve Karadut Soslu Kek

19:49 Dilek'le Mutfakta 0 Comments

28-12-2014


Kuru Meyveli Kakaolu ve Karadut Soslu Kek
Soslu , çikolata damlalı kuru meyveli bu güzel kekin tarifi bildiğimiz kek tarifi ölçüleriyle yapıldı. Tek değişiklik hamuruna kuru meyveler tat verdi ve bir de tabiki üzerindeki karadut sosu..

0 yorum:

Pancarlı Yoğurt Soslu Patates Salatası

16:15 Dilek'le Mutfakta 0 Comments

27-12-2014


Pancarlı Yoğurt Soslu Patates Salatası
Nefis pancar suyuyla yoğurdu çok karıştırıp yerim ben. Patates salatasına sos olarak da çok yakışıyor, haydi siz de deneyin..

0 yorum:

Kıymalı Poğaçalar

23:40 Dilek'le Mutfakta 2 Comments

26-12-2014


Kıymalı Poğaçalar
Bu poğaçaları sabahın köründe kalktım yaptım, neden mi..misafirlerim vardı o gün ve ben hazırlıksızdım. Güzel olmuşlar değil mi...Hamurun malzemesine buzlukta tuttuğum süt kaymağından koydum nefis oldu. Mayalanması bir saat, pişmesi yarım saatinizi alan bu nefis poğaçaları yapmak için misafirin gelmesini beklemeyin..Hafta sonu geliyor ve sizde arada bir kendinizi şımartın.

2 yorum:

Bergamot Reçeli

13:00 Dilek'le Mutfakta 4 Comments

25-12-2014

Bergamot Reçeli


Bergamot Reçeli

Bergamot Reçeli
Merak ettiğim reçellerden biri de bergamot reçeliydi ve ilk defa  bergamotla tanıştım, onu elledim, kokladım, sevdim. Müthiş etkileyici bir koku sardı mutfağımı..

4 yorum:

İzmir'in Meşhur Torpil Pastası

20:42 Dilek'le Mutfakta 2 Comments

24-12-2014



İzmir'in Meşhur Torpil Pastası

Yine hep yapmak isteyip de bir türlü yapamadığım tariflerden biri daha..İzmir'de bu tatlıya Torpil ismini vermişler. Karşıyaka'da hangi pastaneye gitseniz bu lezzetten bulabilirsiniz.

2 yorum:

Dut Marmelat Dolgulu Rulo Pasta

19:34 Dilek'le Mutfakta 0 Comments

23-12-2014


Dut Marmelat Dolgulu Rulo Pasta 
Pasta yaparken biraz maharet, biraz ekipman malzemesi, biraz yaratıcılık, çokça sevgi gerekiyor. Pasta yapmayı çok seviyorum, kendimi geliştirmek için pasta kursuna gitmeyi çok istiyorum fakat bir türlü bunu hayata geçiremedim. İnşallah bir gün diyelim..

0 yorum:

Limon Suyu Ve Sarımsak Kürü

19:26 Dilek'le Mutfakta 4 Comments

22-12-2014


Limon Suyu Ve Sarımsak Kürü

Limon Suyu Ve Sarımsak Kürü

Limon Suyu Ve Sarımsak Kürü

Limon Suyu Ve Sarımsak Kürü
Senede bir kere sağlık için yapmamız gereken bir reçeteden haberdar etmek istiyorum bilmeyen arkadaşlarımı.

4 yorum:

Kuzu Etli Şevket-i Bostan ( Akkız ) Yemeği

11:28 Dilek'le Mutfakta 0 Comments

22-12-2014

Kuzu Etli Şevket-i Bostan ( Akkız ) Yemeği

Kuzu Etli Şevket-i Bostan ( Akkız ) Yemeği
Bu yıl da bu harika yemeği tekrar yaptım..Hımmmm tek kelimeyle şahane inanın.. Bilmeyen , daha önce hiç yemeyen bence mutlaka denesin.. Bayılıyorum ben bu sebzeye yaaa..:)

0 yorum:

Yeşil Elmalı Kereviz Salatası

13:50 Dilek'le Mutfakta 1 Comments

20-12-2014

Yeşil Elmalı Kereviz Salatası
Kereviz salatasını bilenler bilirler..Kerevizin bedenimiz için ne kadar sağlıklı olduğunu bilenler de bilirler illaki yenilmesi gerektiğini.. Kereviz salatası tarifime buradan oluşabilirsiniz. Kereviz salatasına yeşil elma rendesi koymayı da deneyin, gerçekten muhteşem oluyor benden söylemesi..
Yeşil Elmalı Kereviz Salatası
Sağlıkla ve afiyetle kalın..en önemli şey budur dünyada..

1 yorum:

Elmalı Toplar ( ikramlık )

13:02 Dilek'le Mutfakta 0 Comments

19-12-2014


Elmalı Toplar
Eskiden arkadaş günlerinde çok yaptığım bir tatlı..Lop lop ağzınıza atıp tatlı ihtiyacınızı minimum zararla kapatabileceğiniz cinsten, kalorisi az..Yapımı da çok basit ve pratik, yılbaşını evde geçirecekseniz misafirleriniz için çok güzel bir alternatif tarif olabilir..Elmalı, bol fındıklı, tarçın kokulu, kepekli bisküvili lezzet topları nasıl yapılıyor bir bakalım. Haydi mutfağıma buyrun:

0 yorum:

Ayvalı Kurabiye

02:50 Dilek'le Mutfakta 0 Comments

18-12-2014


Ayvalı Kurabiye
Ben bu kurabiyenin adını Şelale Kurabiye koydum..2015 model..:)

Mis kokulu Sakarya Geyve ayvaların dan bir de kurabiye yapalım. Elmalı kurabiye hamurundan yaptığım , içine elma yerine ayva dolgusu kullandığım ve kekevi.com'da 2015 model kurabiye şekli verdiğim bu şahane tarifi yılbaşı akşamı için denemenizi öneririm.

Malzemeler:

Hamuru için:

200 gr. oda ısısında tereyağı

1 fincan sıvı yağ

1 fincan yoğurt

yarım su bardağı toz şeker

1 tatlı kaşığı karbonat

1 çay kaşığı limon suyu

4 su bardağı un

1 paket vanilya

İç malzemesi:

1 adet ayva

1 fincan ceviz içi

1 çay kaşığı toz tarçın

1 yemek kaşığı toz şeker

Üzerine serpmek için pudra şekeri

Yapılışı:

Önce kurabiyenin içini hazırlayın. Bunun için ayvayı dörde bölüp içini temizleyin ve kabuklarını soymadan rendeleyin. Tavaya rende ayvayı ve toz şekeri koyup karıştırın. Ayvalar karamelize olunca tarçın ve ceviz ekleyip biraz daha karıştırın ve soğumaya bırakın.

Hamuru hazırlamaya başlayın, ilk önce tereyağını oda ısısında beklettikten sonra yoğurma kabına alın ve şeker, yoğurt,sıvı yağ, karbonat, limon suyuyla iyice harmanlayın. Unu eleyip karışıma ekleyin ve iyice yoğurun. Bir paket vanilya ilave ettikten sonra ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru bir saat buzdolabında dinlendirin.

Şimdi sıra geldi hamuru şekillendirmeye.. Bunun için doğrusu kekevi.com sitesinden çok yararlanıyorum. Herkesin hayal gücünü zorlayan ve kendinizden de bir şeyler verebileceğiniz muhteşem fikirler bulabileceğiniz bir site bana göre. Şekil verme konusunda pek maharetli değilim fakat müthiş hevesim var ve hatta çocuk oyunu gibi o hamurlarla bir sürü şeyler yapasım var. Maalesef fazla zamanım olmadığı için kendimi geliştiremiyorum. Bu şekil 2015 kurabiye modeli olsun muş ve adını biz koyacağız. Ben adını Şelale Kurabiye koydum.

Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparın ve unlu zeminde merdaneyle yarım cm. kalınlığında yuvarlak olarak açın. Hamuru dörde bölüp kesin. Daha sonra sivri ucundan aşağıya kadar şeritler kesin ama sonuna kadar değil. 
Ayvalı Kurabiye

Ayvalı Kurabiye
 Bu kesim biraz kalın oldu bence..daha ince aralıkla kesmek gerekiyor..
Ayvalı Kurabiye

Ayvalı Kurabiye

Ayvalı Kurabiye

Ayvalı Kurabiye

Ayvalı Kurabiye


Şekilde gördüğünüz gibi şeritler kesin ve tam ortasına ayvalı dolgudan koyup yanlarından üst üste katlayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.

Diğer şekli yine hanımlar bilirler. Hamuru uzunlamasına unlu zeminde açın ve sağ, sol kenarlarından birer cm. aralıklarla kesin. Ortasına uzunlamasına aşağıya kadar ayva dolgusu koyun ve daha sonra kestiğiniz şeritleri üst üste bindirip şeritler bitene kadar sarın.

Ben kafama göre şekiller yaptım, daha çok hamur olsaydı daha değişik şekiller ortaya çıkarırdım, çünkü çok hoşuma gidiyor hamurla oynamak. Haydi size kolay gelsin, dilediğiniz şekilleri verin ve siz de benim gibi mutlu olun. Hay Allah kaç derecede pişireceksiniz yazmadım. Fırını önceden ısıtın ve 180 derecede yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Biliyorsunuz kurabiyeler fazla pişmemeli..Piştikten sonra üzerlerine bol pudra şekeri serpin ve soğuyunca düzgünce tepsiden alıp servis tabağına dizin, afiyetle yiyin. Herkese afiyet olsun.


Ayvalı Kurabiye

Ayvalı Kurabiye

Ayvalı Kurabiye

Ayvalı Kurabiye

Ayvalı Kurabiye

Ayvalı Kurabiye

Ayvalı Kurabiye

Ayvalı Kurabiye

Ayvalı Kurabiye

Ayvalı Kurabiye

Ayvalı Kurabiye

Ayvalı Kurabiye
Ayvalı Kurabiye

Ayvalı Kurabiye



                                         Sevgiyle Pişen Yemeklerden

                                                    Dilek'le Mutfakta





0 yorum:

Fırında Beşamel Soslu Kıymalı Kabak

11:34 Dilek'le Mutfakta 6 Comments

17-12-2014
Fırında Beşamel Soslu Kıymalı Kabak
Beşamel sos hemen hemen her sebzeyi kendine yakıştırıyor. Ben şahsen bu sosa ezelinden beri bayılırım. Yani tek başına da koyun önüme yerim. Zaten sulusu un çorbası oluyor ve annelerimiz bize bu çorbadan çok yedirmişler. Kabak yemeği en sevdiğim sebze yemeklerinden, kıymalı ve soslu fırında kabak misafirleriniz için de güzel bir ana yemek diyebiliriz. 

6 yorum:

Mürdüm Eriği Reçelli Kurabiye

14:02 Dilek'le Mutfakta 2 Comments

16-12-2014
Mürdüm Eriği Reçelli Kurabiye

Bu kurabiyeler bir arkadaşıma yapıldı. Sevgili Nursevin hanımın pekmezli kurabiye tarifinden yola çıkarak yaptığım kurabiyenin beni çeken tarafı kurabiyede sıvı yağ kullanımı ve pekmez, ama ben pekmez yerine dolabımda bulunan mürdüm eriğinden yaptığım reçeli sulandırıp kurabiye hamuruna ekledim, sonuç bence şahane bir tat oldu. Tarifte çok az katı yağ da var ama ben koymadım. Nursevinciğime buradan teşekkür ediyorum. Kurabiye yapmak isterseniz bu tarifi mutlaka deneyin. Ben yapalı 3 günü geçti ve hala bayatlamadı ona göre..

2 yorum:

Erzurum'un Kadayıf Dolması

16:51 Dilek'le Mutfakta 2 Comments

15-12-2014


Erzurum'un Kadayıf Dolması
Uzun yıllardır yapmadığım bir tatlıyı yemenin keyfindeyim. Bu tatlıyı çok eski Erzurum'lu komşularımdan öğrenmiştim. Gerçekten çok güzel yapıyorlardı ve ben onlardan göre göre yapmasını öğrendim, daha çok gençken bu dediklerim..Öyle senede bir kere yaptığım bir tatlı aslında, özellikle Ramazan aylarında yapılır. Erzurumluların en bilindik ve lezzetli tatlısıdır. Kadayıf almışken bu lezzetli tatlıyı yapıp bloğumda paylaşmak istedim. Tarifi ve püf noktalarını merak eden varsa yazımı okusun. 

2 yorum:

Dilek'le Mutfakta: Silverline ve Yağız İzgül ile “Hikayesi Tadında Ye...

00:50 Dilek'le Mutfakta 0 Comments

Dilek'le Mutfakta: Silverline ve Yağız İzgül ile “Hikayesi Tadında Ye...: Bugüne kadar teknolojik, fonksiyonel, şık ve çevreci ürünler ile mutfaklarımıza ulaşan Silverline , şimdi de “Hikayesi Tadında Yemekler&quot...

0 yorum:

Dilek'le Mutfakta: Silverline ve Yağız İzgül ile “Hikayesi Tadında Ye...

00:49 Dilek'le Mutfakta 0 Comments

Dilek'le Mutfakta: Silverline ve Yağız İzgül ile “Hikayesi Tadında Ye...: Bugüne kadar teknolojik, fonksiyonel, şık ve çevreci ürünler ile mutfaklarımıza ulaşan Silverline , şimdi de “Hikayesi Tadında Yemekler&quot...

0 yorum:

Isırgan Otu Çorbası

19:07 Dilek'le Mutfakta 8 Comments

14-12-2014


Isırgan Otu Çorbası
Isırgan otu çorbası sever misiniz bilmem ama bence senede bir kaç kez de olsa yemek gerekli diye düşünüyorum. Çok sağlıklı bir çorba tarifi vereceğim bugün size. Çorbasız olmaz diyorsanız bu tarifi de mutlaka deneyin. Her derde deva diyebileceğimiz ısırgan otunu yemeklerimizde bol bol kullanmaya gayret edelim. 

8 yorum:

Mastave ( Osmanlı Mutfağından )

21:13 Dilek'le Mutfakta 4 Comments

13-12-2014


Mastave (Osmanlı Mutfağından )
Bu tarifi bizlere kazandıran "Osmanlı Deniz Mutfağı" isimli kitabıyla Osmanlı Mutfağından nefis tarifleri tanıma imkanı veren sevgili şefimiz Yunusemre Akkor'u sevgiyle selamlıyorum. Bu tarifi yaptım ve çok beğendiğim için paylaşmak istedim. Ayrıca bu tarif yani Mastave 15. yüzyılın bilinen ilk soğuk yemeği olarak adlandırılıyor. Ben de bu tarifi paylaşmaktan zevk duyuyorum. Yapımı çok basit ve bir o kadar da lezzetli soğuk bir ara yemek, salata diyebiliriz. Şimdi gelelim tarife:

4 yorum:

Kahvaltılık Yeşil Soğanlı, Biberli Lor Kaşarı

10:42 Dilek'le Mutfakta 2 Comments

13-12-2014


Kahvaltılık Yeşil Soğanlı, Biberli Lor Kaşarı
 Kahvaltılık seçeneklerinden biri daha..çingen salatası ayarında sayılır, sadece domates eksik..Zeytinyağında incecik doğradığım yeşil soğan, kırmızı ve yeşil biberleri biraz kavurup kşar loru ekliyorum ve biraz pişiriyorum, maydanoz eşliğinde servis ediyorum. 
Herkese mutlu kahvaltılar..
Kahvaltılık Yeşil Soğanlı, Biberli Lor Kaşarı
Sevgiyle Pişen Yemeklerden

Dilek'le Mutfakta

2 yorum:

Tam Buğday Unlu Zeytinli Ekmekçikler

11:56 Dilek'le Mutfakta 0 Comments

11-12-2014


Tam Buğday Unlu Zeytinli Ekmekçikler
Evimin ekmeğini yapmaya devam.. Bu sefer de Aynur ablamın ev yapımı zeytinleriyle yapayım dedim ve sonuç şahane oldu. Bu güzel ev ekmeğini denemenizi öneriyorum. Tarif Nursevince Lezzetlerden alınmıştır. Kendisi yemek bloggerlarının kraliçesidir. Sevgiler ve teşekkürler..

0 yorum:

Armut Tatlısı

13:17 Dilek'le Mutfakta 2 Comments

10-12-2014


Armut Tatlısı
 Değişiklik arayanlar için nefis bir alternatif..

2 yorum: