Kıymalı Arap Saçı ( Rezene ) Yemeği

19:13 Dilek'le Mutfakta 5 Comments

25-02-2015

Kıymalı Arap Saçı ( Rezene ) Yemeği 
Kıymalı Arap Saçı ( Rezene ) Yemeği 

Bu akşamki tarifim çok sağlıklı, çok değişik bir sebze yemeği. Yapımıyla değil de arapsaçının kokusuyla ve tadıyla sofralarınıza farklı bir tat sunma açısından yapılması şiddetle önerilen bir yemek diyebilirim. Gaz problemi olanlar, Arap saçını yani diğer adıyla Rezeneyi hem yemek olarak, onun da etlisi tavsiye edilir, hem de kuru olarak yemek tatlandırıcı olarak kullanabilirler. Sebzelerin mucizevi etkilerine inananlardansanız ve Arap saçını denemediyseniz, pazara bir uğrayın ve şu aralar bolca bulunan bu değerli sebzeden ya da ot diyelim alıp pişirin. Bu arada bu bitkinin kökünden de aldım ve onu ayrı pişirdim..Herkese sağlıklı günler diliyorum..



Kıymalı Arap Saçı ( Rezene ) Yemeği 

Malzemeler:

1 demet arapsaçı

200 gr kuzu kıyma ya da kuzu eti

1 adet soğan

1 adet patates

2 yemek kaşığı mısır unu

3 yemek kaşığı zeytinyağı

tuz, karabiber, pul biber

2-3 diş soyulmuş sarımsak

Yapılışı:

Arap saçını bol suda yıkayın ve irice doğrayın. Tencereye yemeklik doğradığınız soğanı ve zeytinyağını koyup kavurun. Kıymayı ekleyip biraz daha kavurun. Etli yapacaksanız etleri önceden haşlayıp suyuyla beraber koyun. Daha sonra doğradığınız arapsaçını ekleyip bir kaç kere çevirdikten sonra pişirmeye bırakın. Sarımsakları ve küp şeklinde doğradığınız patatesleri de ilave edin. Pişmeye yakın iki yemek kaşığı mısır unu ekleyerek arada bir karıştırıp 10 dakika daha pişirip ocaktan alın. Servis tabağına aldığınız bu bana göre güzel kokulu ot yemeğinin üzerine pul biber , karabiber gezdirin. Herkese Afiyet Olsun..

Kıymalı Arap Saçı ( Rezene ) Yemeği 

Kıymalı Arap Saçı ( Rezene ) Yemeği 
                                        Sevgiyle Pişen Yemeklerden

                                                                 Dilek'le Mutfakta

BENZER TARİFLER

5 yorum:

  1. Dereotuna benziyormus, Burda köküyle beraber satiliyor.Cayini icerim ama yemegini hic yemedim.

    Sifa olsun.Ellerinize saglik.

    YanıtlaSil
  2. evet canım hele kökü daha lezzetli birdene istersen..sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Tarifinde neden sarı renk harfler kullandınız.. Hiç okunmuyor

    YanıtlaSil