Portakallı Üzümlü Kuru meyveli Damla Çikolatalı Kek

22:01 Dilek'le Mutfakta 11 Comments

27-01-2015
Portakallı Kek
Bir kaç haftadan sonra yoğun reçel yapımının ardından şöyle güzel bir kek yapayım dedim..Portakal koksun..içi dışı portakal olsun istedim..Facebook sayfama ilk fotoğrafı akşam atmıştım ve hemen tarif istedi takipçilerim..Hemencik yazmam lazım.. Akşam çayla birlikte bu güzel ve hafif keki misafirlerimle beraber yedik, tek kelimeyle enfesti..Son dilimlerini de şu an yiyorum.. Sizin de yemeniz için hemen tarifi veriyorum..

11 yorum:

Evde Künefe Yapımı

13:13 Dilek'le Mutfakta 11 Comments

12-01-2015

Evde Künefe Yapımı
Çok sevdiğim bir tatlıdır künefe..Dışarıda yemeğe çıktığımda özellikle İstanbul'da gittiğim bir restoran vardı mutlaka yediğim bir tatlıydı. Peynirle kadayıf, tereyağının mis kokusu ve hafif şurubuyla sıcak sıcak mideye indirdiğimiz o güzel tadı evde yapmak hiç zor değil. Hatta benim gibi kadayıfı çok alın ve buzluğa tereyağlayıp poşetleyin ve atın. Canınız çektiğinde çıkarın ve künefenizi yarım saatte pişirip afiyetle yiyin. Antakya yöresine ait bu tatlıyı çok severim siz de seviyorsanız ve evde yapmak isterseniz tarifime bir göz atın, inanın çok basit..

11 yorum:

Nişastalı Börek

15:53 Dilek'le Mutfakta 7 Comments

11-01-2015


Nişastalı Börek
Herkeslere Merhabalar...)

Bu güzel ve pratik böreğin tarifini sevgili Tijen Aktay hanımdan aldım. Hazır yufkayı yağlayıp nişasta serpilerek yapılan tarif çok elit oldu diyebilirim. Tadı da görüntüsü de özel olan bu böreği mutlaka deneyin. 

7 yorum:

Saçaklı Poğaça

16:10 Dilek'le Mutfakta 4 Comments

10-01-2015

Saçaklı Poğaça

Saçaklı Poğaça


Poğaça yapmayı çok seviyorum ve çok lezzetli yaptığımı da gururla söylüyorum. Yine evde ekmek  hamurdan yaptığım küçük poğaçaların  piştikten sonra içlerini peynir ve maydanozla doldurdum ve pastanelerde bu poğaçanın adına saçaklı ya da sakallı poğaça denir. Siz de evde kendiniz sevdiklerinize, çocuklarınıza yapabilirsiniz.

4 yorum:

Hamsili Pilav ( Fırında Güveç Kasede )

21:26 Dilek'le Mutfakta 6 Comments

07-01-2015


Hamsili Pilav ( Fırında Güveç Kasede )

Hamsili Pilav ( Fırında Güveç Kasede )
Haberlerde hava durumunu sunan spiker sıcaklık derecelerini söylerken sıfırın altında eksi demekten ağzı yorulmuştur herhalde..Havalar gerçekten buz gibi, İzmir bile kar gördüyse kış bu yıl tüm cazibesiyle geldi demektir. Diyeceğim o ki bu buz gibi havalarda balıklar lezzetlenir, hele de hamsi lezzetine lezzet katar, çünkü kar suyu ona gençlik aşısı gibi gelir, yağ yapar ama genç kalır. Bize de damağımızda bir tatlı yemek sefası bırakır. Yanında bol roka, yeşillik ve kırmızı soğan olursa ..işi dellendirip bir de hamsili pilava göz koyarsak bu daha da şahane olur. 

Kış mevsiminin en güzel yemeklerinden hamsili pilav tarifim bu kez küçük güveç kaselerde ve fırında pişti. Enfes, harika, nefis..daha ne desem ki..süper oldu..Bir Karadenizli olarak vazgeçemediğim hamsinin aşığıyım..:)


Tarifime bir bakın isterseniz..

6 yorum:

Çiçek Ekmek Tarifi

21:43 Dilek'le Mutfakta 2 Comments

05-01-2015
Çiçek Ekmek Tarifi

Çiçek Ekmek Tarifi

Dayanamadım bu güzel fotoyu yayınlamak istiyorum. Yemek fotoğrafları çekmek benim için çok eğlenceli..Çiçek ekmek yapımının aşamalarına bu linkten ulaşabilirsiniz. http://dilektoksoy.blogspot.com.tr/2014/09/sutlu-kepek-unlu-cicek-ekmekcikleri.html

Son yaptığım daha bir güzel oldu sanki..Herkese Afiyet Olsun..

2 yorum:

Osmanlı Ekmeği

19:57 Dilek'le Mutfakta 8 Comments

04-01-2015


Osmanlı Ekmeği
2015 yılının ilk tarifi Osmanlı Ekmeği olsun..

8 yorum:

Bayat Ekmek Keki

14:07 Dilek'le Mutfakta 5 Comments

02-01-2015


Bayat Ekmek Keki

Herkese iyi yıllar, Yeni yılın ilk tarifi Bayat ekmek Keki Olsun.. Malum yılın ilk günü gelen zamlar nedeniyle biraz tasarruf etmemiz lazım..:) Bayat ekmekleri değerlendireceğiniz nefis bir ekmek keki tarifi denenmeye değer, çünkü ekmek sarfiyatına güzel çözümlerden biri. Bayatlayan ekmekleri değerlendiren herkesi tebrik ediyorum. Ben çok sıklıkla evde kendi ekmeğimi kendim yapıyorum, ekmek pişirmek çok hoşuma gidiyor. Bazen yenmiyor tabi bayatlıyor. Ama o ekmekleri atmaya kıyamam, illaki değerlendiririm. Dolapta bir kase kadar pişmiş sote mantar da vardı, onu da değerlendirip çok güzel bir kek yaptım. Haydi bakın bakalım nasıl yapmışım..

5 yorum: