Ispanaklı Tavuk Pirzola Sarma (Milföy Hamuruyla)

16:46 Dilek'le Mutfakta 15 Comments

18-03-2015

Ispanaklı Tavuk Pirzola Sarma (Milföy Hamuruyla)

Tavuk pirzolaları süsleyip püsledik..içine sağlıklı olsun diye ıspanak püresi ve közlenmiş kırmızı biberle doldurup, üşümesin diye milföy hamuruyla sardık, en son üzerine de kaşar rendesiyle kar yağdırdık. Pirzolalar kendini sağlama almış oldu böylece.. Fırına verip şöyleeee güzelcene kızardımı iş tamam..Geriye afiyetele yemek kalıyor. Misafir sofralarınız için de harika bir tarif..Deneyin derim...)

15 yorum:

Rus Pastası Caprice Medovik (Kapris Torte)

21:52 Dilek'le Mutfakta 27 Comments

17-03-2015

Rus Pastası Caprice Modevik

Sevgili blogger arkadaşım Sieda'nın tariflerinden denemek üzere yaptığım ve tadını, görünüşünü çok beğendiğim ev yapımı bisküvili tatlıyı sizde deneyin, mutlaka beğeneceksiniz. Tatlının yarısını çok sevdiğim bir ablama götürdüm, çok beğendi. Benim için de süt reçelini kulllanacağım güzel bir tarif oldu. Yalnız bu süt reçeli inanılmaz lezzetli bir şey, hele bir de taze tereyağıyla birleşince lezzetine lezzet katmış olduk. Geçelim tarife..

27 yorum:

Fırında Levrek ve Barbun Balığı

01:14 Dilek'le Mutfakta 2 Comments

15-03-2015

 Fırında Levrek ve Barbun Balığı 
Hafta sonları balık pişirmek bizim evde bir adettir, sanırım çoğumuzda var bu gelenek..En sevdiğim yemek ne diye sorarsanız balık derim..Şimdi Levrek zamanı ve fiyatlar da o kadar  uçuk değil..Her  balığı  zamanında yemek lazım. Barbun balığı ise  biraz pahalı o yüzden 4 tanecik alabildim ama yetti. Levreği fırında seviyorum ben, şöyle bol soğan, sarımsaklı, lime lime pişmişse tadına doyum olmaz diye düşünüyorum ya siz..Haydi  verelim fırına...) 

2 yorum:

Su Böreği ( Hazır Yufkadan )

19:39 Dilek'le Mutfakta 8 Comments

13-03-2015


Su Böreği 

Su böreğini sevemeyen yoktur herhalde. Ben biraz tembellik yapıp hazır su böreği yufkası aldım ve böreğimi öyle yaptım.

8 yorum:

Karnabahar Kısırı

23:57 Dilek'le Mutfakta 6 Comments

10-03-2015
Karnabahar Kısırı

Karnabahar sebzesinden kısır mı olur demeyin, olur olur..ben yaptım ve yedim gerçekten mükemmel..Ayrıca diyet için de çok ideal bir tarif, hem doyurucu hem sağlıklı hem de lezziz..
Bilen biliyordur ama bilmeyenler de tarife bakıp öğrensin diye yazdım..Haydi arkadaşlar Dilek'le Mutfağa buyrun..bulgurla yapılan kısırı aratmıyor inanın..

6 yorum:

Dilek'le Mutfakta: "Lay's Fırından Lezzetler" Yarışması Başlıyor

02:23 Dilek'le Mutfakta 0 Comments

Dilek'le Mutfakta: "Lay's Fırından Lezzetler" Yarışması Başlıyor: Lay’s Fırından, tüm Türkiye’den tariflerin alınacağı “Lay’s ile Fırından Lezzetler” yarışması için mutfakta kendine güvenen herkesi yarışmay...

0 yorum:

Pancarlı Pilav

22:21 Dilek'le Mutfakta 18 Comments

09-03-2015

Pancarlı Pilav
Pirinç pilavını pancarla denediniz mi..denemediyseniz mutlaka yapmanızı öneririm. Geleneksel pilavın tadını aratmayacak hatta pancar seviyorsanız çok beğeneceksiniz. 

18 yorum:

Triliçe ( Balkan ) Tatlısı

13:26 Dilek'le Mutfakta 1 Comments



Trileçe ( Balkan ) Tatlısı


Trileçe ( Balkan ) Tatlısı

Trileçe ( Balkan ) Tatlısı

Trileçe ( Balkan ) Tatlısı

1 yorum:

Gelincik Otlu Omlet

23:17 Dilek'le Mutfakta 2 Comments

06-03-2015


Gelincik Otlu Omlet
Haydi yarın cumartesi işe gitmeyenler gelincik otlu omlet yapın, hem doyurucu hem lezzetli hem sağlıklı..

2 yorum:

Ebe Gümeci Kavurması

19:01 Dilek'le Mutfakta 2 Comments

06-03-2015


Ebe Gümeci Kavurması
Ebegümeci bitkisi dağda, bayırda, yol kenarlarında rastladığımız ve faydalarını bilmeyenler için ot deyip de geçilen halbuki inanılmaz çok faydaları olan bir bitki. Benim bitkilere, otlara olan ilgimi herkes bilir. Şifa bulmak için nerede görsem toplarım ya da pazarda bulursam mutlaka alırım. Ot deyip de geçmeyin, tadı da bence mükemmel..Her türlü yemek de kullanalıbiliyor. İster börek içi yapın ister soğan sarımsakla kavurun, ister omlet yapın vs vs..Ama şifa için mutlaka sıkça bu gibi otları yapın, mutfağınızdan eksik etmeyin derim.

2 yorum:

Kayseri Katmeri

11:57 Dilek'le Mutfakta 3 Comments

06-03-2015


Kayseri Katmeri 
Damadımın isteği üzerine dün katmer yaptım, benim damat öyle her şey yemez, çok yemek seçer, değişik yemekleri yemez vs vs. En sevdikleri arasında katmer var ve önceki akşamdan hamuru yoğurup yağladım, buzdolabına streçleyip koydum. Bir tanesini pişirdim ve yarın diğer hamurları pişirip damadımın evine gideceğim, sevinsin oğlum. Yapılışı çok basit ve yemesi çok keyifli olan katmerin tarifini bilmeyenler için tarif yazdım buyrun..Dilerseniz yağ yerine tahin de kullanabilirsiniz. Herkese afiyetler diliyorum..

3 yorum:

Greyfurt Reçeli

22:39 Dilek'le Mutfakta 22 Comments

03-03-2015


Greyfurt Reçeli
Değişik reçel yapmak isteyenler greyfurt reçelini deneyebilir. Mevsiminde bol bol tüketmemiz gereken narenciye gillerden greyfurtu reçel olarak tüketmek isteyenler tarifime bir göz atsın. Özellikle içi kırmızı olan greyfurtu tercih edin, içine bir kaç tane sarı olandan da ekleyebilirsiniz.
Tadını soracak olursanız, gerçekten çok farklı..hafif acımtrak ama reçelim ben dedirten kıvamda kahvaltılara çeşni olabilecek çok güzel bir deneme..

22 yorum:

"Lay's Fırından Lezzetler" Yarışması Başlıyor

03:14 Dilek'le Mutfakta 4 Comments

Lay’s Fırından, tüm Türkiye’den tariflerin alınacağı “Lay’s ile Fırından Lezzetler” yarışması için mutfakta kendine güvenen herkesi yarışmaya davet ediyor. Lay’s Facebook sayfasında paylaşılacak tarifler, Burcu Esmersoy ve Refika Birgül’ün oluşturduğu jüri tarafından değerlendirilecek. Dereceye giren en lezzetli 5 tarifin sahibi İstanbul’da gerçekleşecek büyük finalde yarışmaya hak kazanacak.
Lay’s Fırından, lezzetinden ödün vermeden sadece fırınlanarak hazırlanması ve %50 daha az yağlı olmasıyla favorilerimden! Şimdi de benim gibi yemek yapmayı sevenler için harika bir haberim var!
Tüm Türkiye’den birbirinden lezzetli tariflerin yarışacağı “Lay’s Fırından Lezzetler Yarışması’’ 16 Şubat  - 20 Mart tarihleri arasında Lay’s Facebook sayfası üzerinden gerçekleşiyor. Ekranların güzel ve formda sunucusu Burcu Esmersoy ve Türk mutfağına yenilikçi bir bakış açısı getiren Refika Birgül’ün jüri koltuğunda oturduğu yarışmada, fırından lezzetler kıyasıya yarışacak.
Yarışmaya, Lay’s Facebook sayfasına yemek tarifinizi ve tarifin fotoğrafını yükleyerek katılabilirsiniz. Kampanyanın her aşamasında katılımcıların gönderdikleri içerikler; yaratıcılık, özgünlük, uygun pişirme süresi kriterleri göz önünde bulundurularak jüri tarafından değerlendirilecek. Jürinin seçeceği 5 tarifin sahibi İstanbul’da gerçekleşecek büyük finalde yarışmaya hak kazanacak.
Finalde tariflerini hazırlayarak jürinin beğenisine sunacak olan yarışmacılardan kazanan “Fırın Lezzeti” ustası ise beyaz eşya setinin sahibi olacak ve tarifini Lay’s paketleri üzerinden tüm Türkiye ile paylaşma şansı yakalayacak.
Tarifinize güveniyorsanız sizi böyle alalım.
Bir boomads advertorial içeriğidir.

4 yorum: