Peynir, Ekmek, Tamek, Kahvaltım tamam demek!

21:51 Dilek'le Mutfakta 2 Comments

Türkiye’nin ilk kahvaltı konseptli meyve suyu "Kahvaltım" ailesine 3 gurme lezzet kazandıran Tamek; A, C ve E vitaminlerini içeren yeni lezzetleriyle, güne iyi başlamak isteyenlerin kahvaltı sofralarında harikalar yaratıyor. 

Günün en önemli öğünü olan kahvaltıya özel hazırladığı meyve suları ile sofraların vazgeçilmezi olan Tamek Kahvaltım, içerdiği birbirinden besleyici meyvelerle güne zinde bir başlangıç yaptırıyor.

BOL MEYVELİ BOL VİTAMİNLİ 

Vücudun ihtiyaç duyduğu vitamin ve enerjiyi, gurme lezzetleri ile sunan Tamek Kahvaltım ailesi, özellikle çocuklar için kahvaltıyı daha da eğlenceli hale getiriyor ve ailelerin kahvaltı masalarında çok sevilen bir içecek olmaya devam ediyor.

Enfes tatları ve birbirinden özel faydaları ile kahvaltının gözdeleri şöyle:

Kahvaltım 7 Meyve 7 Vitamin: Portakal, şeftali, elma, mandalina, limon, ananas ve greyfurt içeren 7 Meyve;  A, C, E, B3, B5, B6, B9  vitaminleri içeren 7 vitamin ile güne zinde bir başlangıç yapacaksınız .

Kahvaltım Portakal, Havuç, Limon: Cildinize tazelik ile canlılık kazandıran, kalbinizi ve gözlerinizi güçlendiren havuç, sindiriminizi kolaylaştıran limon ve yorgunluğunuzu alıp size enerji kazandıran portakalın eşsiz buluşması Tamek Kahvaltım Portakal-Havuç-Limon'da A, C ve E vitaminlerini bir arada bulabilirsiniz.

Kahvaltım Kan Portakalı Nar: Doğal antioksidan kan portakalı ve doğal antibiyotik nardan oluşan Kahvaltım Kan Portakalı Nar Meyveli içecek  A,C,E vitaminleri ile zenginleştirilmiş olup, kahvaltılarınıza keyif katacak.

Tamek "Kahvaltım" 7 meyveli, 7 vitaminli. Üç çeşidiyle şimdi çok daha lezzetli!

 

 

Bir boomads advertorial içeriğidir.

2 yorum:

Yeşil Ham İncir Reçeli

21:24 Dilek'le Mutfakta 25 Comments

25-04-2015

Yeşil Ham İncir Reçeli
Köylü hanımların pek rağbet etmediği ama biz şehirli kadınların illaki soframızda olmasını istediğimiz değişik ve çok lezzetli olan yeşil incir reçelini ilk defa denedim. Deli gibi yeşil incir aramaya koyuldum. Tanıdık tanımadık kim var sa haber saldım bana yeşil erkek ve de olmamış ham incir bulun diye. Köylere gitsem zibil gibi ağaçlarda dökülüyor yol kenarlarında. Şöyle dalacaksın bahçelere topladıkça toplayacaksın ama neyse..

25 yorum:

Keş Peynirli, Yeşil Soğanlı Omlet

11:45 Dilek'le Mutfakta 19 Comments

23-04-2015

Keş Peynirli, Yeşil Soğanlı Omlet
Sabah kahvaltısı için benim favorilerimden bir tarifim vara size..Zonguldak ve yöresinde yapılan keş peyniri ve yeşil soğanlı omletin lezzetine bayılacaksınız. Keş peynirini bilmeyenler için biraz bilgi vereyim. Yaylalarda mayıs ve haziran aylarında üretilen ve genellikle inek sütünün kaymağından elde edilen yoğurdun süzülerek dövülmesi sonucunda ortaya çıkan, sert ve tuzlu aynı zamanda dayanıklı bir peynir çeşidi. Köylerde sıkça üretiliyor ve benim çocukluğum Zonguldak'ta geçtiği için sıkça yediğimiz bir peynir çeşidiydi.Annem makarnalara, böreklere koyardı ve ben çok severdim, hatta ders çalışırken elime bir parça keş alıp onu kemirir adeta emerdim, bu lezzeti unutmadım ve çok seviyorum. Yöresel bir peynir çeşidi olan keş peynirini Zonguldak, Bolu taraflarında bulabilirsiniz. 

Keş Peyniri

Keş Peyniri

19 yorum:

Kavak Mantarı Kavurması

00:37 Dilek'le Mutfakta 0 Comments

23-04-2015


Melki (Çintar ) Kavurması
Ege ve Akdeniz taraflarında yetişen bir çam mantarı, pazara alışverişe gittiğimde satıcı ısrarla almamı ve çok lezzetli olduğunu söyleyerek beni inandırdı, ben de aldım. İyi ki de almışım, gerçi arkadaşlar söylüyorlardı bu mantarın çok lezzetli olduğunu ama alıp da denemek nasip olmamıştı. Mantarı çok seven bir bir yemek bloggerı olarak pişirip de paylaşmamak olmaz dedik ve bir güzel kavurup afiyetle yedik. Kalın etli ve inanılmaz lezzetli buldum.Sadece zeytinyağı, tuz ve baharatla..

0 yorum:

Kaşık Congolaıs ( Hindistan Cevizli Kurabiye )

22:00 Dilek'le Mutfakta 34 Comments

13-04-2015


Kaşık Congolaıs ( Hindistan Cevizli Kurabiye )
Taze taze pişirdim az evvel fırından çıktı ve hemen fotolayıp yine taze taze paylaşmak istiyorum. Vermem gereken kilolar var, kendimi kışın epeyi salmışım ve artık midemi küçültmem gerekiyor. Sevgili bloger arkadaşım Hakkı Karadeniz imdadıma yetişti. Tarif kendisine ait ve de bana yapmak düştü. Tarif gerçekten de çok basit ve güzel. İçinde hiç yağ olmaması cezbedici, hindistan cevizinin kalorisi biraz yüksek ama un kullanılmadığı için dengeliyor. Şeker yerine pekmez ya da bal konulabilir. Ben içine 1 fincan kadar çekilmiş fındık ilave ettim değişik olarak.  Denemenizi tavsiye ederim.Sevgiler herkese..

34 yorum:

Tavada Kesme Makarna Böreği

21:24 Dilek'le Mutfakta 2 Comments

09-04-2015


Tavada Kesme Makarna Böreği
Herkese Merhabalar..Ayy özlemişim cidden buraları..Yaklaşık bir aydır evimden uzaktaydım.Telefondan tarif yazabilme yeteneğimi henüz geliştiremediğim için biriken tarifleri bir bir yazmaya başlıyorum evelallah..

2 yorum: