Karpuzlu Smoothie

15:40 Dilek'le Mutfakta 2 Comments

30-07-2015

Karpuzlu Smoothie


Karpuzlu Smoothie

Karpuzu karpuz gibi yemeye alışan biz Türkler başladık smoothie mimootie gibi yabancı terimli tariflerle yemeye, içmeye..Ama sevdik biz bu tadı, denerseniz siz de beğeneceksiniz bence..
Önce kızımla karpuzun çekirdeklerini sıyırıp blenderdan geçirdik ve içine buz atıp serin serin içtik. Bunun adı da Karpuz frozenmiş..:) Yani bildiğiniz buzlu karpuz suyu..

2 yorum:

Kozalak Mantısı

18:00 Dilek'le Mutfakta 2 Comments

24-07-2015


Kozalak Mantısı


Kozalak Mantısı
Bugünlerde pek moda olan bir tarifi siz izleyicilerimle paylaşmak istiyorum. Kalori olarak biraz fazla olsa da kendinizi arada bir de olsa şımartmak isteyeceğiniz bir zamanda yapabileceğiniz çok lezzetli, güzel bir tarif. Bunun yanında misafirleriniz için de gayet şık bir menü alternatifi olabilir. Üstelik önceden yufkaları sarıp buzlukta muhafaza ederseniz yapım süresi çok azalır ve çabucak güzel bir yemek yapmış olursunuz. 

2 yorum:

İzmir'in Ekmek Dolması

15:20 Dilek'le Mutfakta 5 Comments

23-07-2015

İzmir'in Ekmek Dolması
Bu nefis bir yemek..

İzmir ve çevresine has, özel pişmiş ekmeğin içi oyularak kıymalı karışımla doldurulup, buharda pişirilen ve sanıldığı kadar ağır olmayan çok doyurucu, çook lezzetli bir tarif. 

5 yorum:

Kiraz Turşusu

00:44 Dilek'le Mutfakta 10 Comments

01-07-2015


Kiraz Turşusu

Kirazın bolca olduğu güzel yaz mevsimindeyiz. Zayıflatıcı etkisinin yanı sıra kanı sulandırdığını ve bir çok rahatsızlığa iyi geldiğini bilmeyeniniz yoktur sanırım. Kirazı meyve olarak yemeye alışığız bir çoğumuz, mesela kompostosunu yapmayız nedense..Reçelini de herkes bilmez, yapmaz. Ya turşusunu bilen var mı..Karadenizli olanlar bilirler tabi, bende bir Karadenizli olarak kirazın turşusu olduğunu bilenlerdenim. Zaten aslında her şeyin turşusu da reçeli de yapılıyor, ama sevilir ama sevilmez..bu da damak zevkine bağlı bir şey elbette. 

10 yorum: