Zeytinyağlı Taze Fasulye Dizmesi

14:54 Dilek'le Mutfakta 4 Comments

30-09-2015

Zeytinyağlı Taze Fasulye Dizmesi
Zeytinyağlı taze fasulye hastasıyım, ama fasulye lezzetli olacak. Öyle saman gibi tatsız fasulyeyle pişince hiç beğenmiyorum. Trabzon fasulyesini anmadan edemeyeceğim, bilenler bilir bizim oraların fasulyesini..Toprağından mı cinsinden mi bilmiyorum ama tadı çok farklı, çok lezzetlidir. 

Bu pişiriliş tarzı görsellik bakımından daha ön plana çıkıyor, yoksa tat aynı bildiğimiz  taze fasulye yemeği.Misafirleriniz için sofranızda görsellik açısından bir alternatif olur belki sizin için, haydi bakalım deneyelim.

4 yorum:

Yumurtasız Kurabiye

22:32 Dilek'le Mutfakta 6 Comments

29-09-2015

Yumurtasız Kurabiye

Bu kurabiyeler de İstanbul'a gidiyor, yayınladığım zaman çoktan yenmiş olacaklar. Böyle ortaları marmelatlı kurabiyeleri çok seviyorum. Mandalina marmelatımı da değerlendirmiş oldum. Ev reçel dolu olduğu için bir kısmını böyle değerlendirmek lazım. Reçel satışlarım ise bir aydır yavaş, çünkü ilgilenemiyorum. Hadi bakalım şu bayram sonrası Allah güç kuvvet versin de bende işime döneyim. 

6 yorum:

Şeftalili Kek

18:52 Dilek'le Mutfakta 2 Comments

22-09-2015
Şeftalili Kek
Şeftaliler bitmeden yapmak lazım fakat buzluğa dilimleyip koyduğunuz şeftalilerle de olur pekala..Bu kek de İstanbul'a kızımın iş yerine geldi. İş arkadaşlarına benden hediye, bayram üstü ağızları tatlansın diye.Hepsini bir çırpıda bitirmişler bile ve ben de tarifini yazıp paylaşmalıyım bir çırpıda..

2 yorum:

Damla Sakızlı Böğürtlen Soslu Kek

16:34 Dilek'le Mutfakta 4 Comments

21-09-2015



Damla Sakızlı Böğürtlen Soslu Kek
Bu güzel keki TRT Kent Radyo İzmir çalışanları için yapmıştım, tarifini ise ancak yazabiliyorum. Geçtiğimiz haftalarda TRT Kent Radyo İzmir Kent Kitaplığı Programının yapımcısı sevgili Nalan Kolağası'ndan programına konuk olmam için teklif aldım ve memnuniyetle kabul ettim.

4 yorum:

Kızılcık Şerbeti ( kompostosu )

16:19 Dilek'le Mutfakta 6 Comments

15-09-2015

Kızılcık Şerbeti ( kompostosu )
Kızılcıklar Oldu mu Selelere Doldu mu Heyyy

Gönderdiğim Çoraplar Ayağına Oldu mu..

Mendili Eline Mendil Verdim Geline

Kara Kına Yollamış Yar Benim Ellerime..

Bu güzel halk türküsüne konu olan kızılcık meyvesini sevmeyen var sa kızarım. O mayhoş o değişik tadına doyum olmaz. Kızılcıktan neler yapılır neler..

6 yorum:

Sade Mayalı Poğaça Tarifi

16:53 Dilek'le Mutfakta 0 Comments

05-09-2015

Sade Mayalı Poğaça 

Sade Mayalı Poğaça 
Hafta sonları için keyifle yapacağınız bu poğaçalar hepinize mutluluk versin. Hafta sonlarını sevdiklerinize ayırın, onlarla daha çok ilgilenin..Mesela onlara bu poğaçalardan yapıp yüzlerindeki tebessümü görün, inanın güzel bir duygu..Herkese mutlu ve huzurlu afiyetle geçen günler olsun.

0 yorum:

Truff Tarifi

11:40 Dilek'le Mutfakta 5 Comments

01-09-2015

Truff Tarifi
Tatlı krizine en pratik ve kolay çözüm işte bu tarifte..adı da Truff.. Evinizde artan keklerden de hazırlayabileceğiniz, biraz krema biraz çikolatayla harika top top tatlılar yapabilirsiniz. Lezzetiyle olduğu kadar görünümüyle de şahane truff yapmak hiç zor değil..Üzerini evinizde ne var sa sizin zevkinize kalmış, onlara bulayın, yaparken çok keyif alacağınıza eminim. İşte tarif benim mutfağımın sunumuyla aşağıda..

5 yorum: