Zeytinyağlı Pirinçli Girit KabağıYemeği

16:53 Dilek'le Mutfakta 17 Comments

08-10-2015

Zeytinyağlı Pirinçli Girit KabağıYemeği
Ege'nin nefis Girit kabaklarından ne yaparsan yap lezzetli olur. Kabak sağlığımız için tüketmemiz gereken gıdalar arasında önemlidir. Size bir sır vereyim kabakla ilgili..Kabağın suyunu içmek sinüzit hastalığı için birebirdir, bunu da unutmayalım. Zeytinyağlı yemeği, bağırsakların sağlıklı çalışması bakımından oldukça faydalıdır. Hafif hafif bir yemek arıyorsanız kabaktan uzak kalmayın..

17 yorum:

İskender Döner

20:24 Dilek'le Mutfakta 6 Comments

07-10-2015

İskender Döner 
Akşam eve geldiğinizde acilen karnınızı doyurmamız lazım, çok açsınız ve çabucak yapılabilecek bir tarif lazım..Evet ben böyle bir zamanımda yaptığım iskender döneri sizlere tavsiye ediyorum. Bilmiyorum o kebap restoranlarındakinden ne farkı var ama gayet de lezzetliydi. Bunun için bildiğiniz bir markete gidip hazır dana yaprak döner ve bir adet pide almanız yeterli..

6 yorum:

Kış Hazırlıkları

00:30 Dilek'le Mutfakta 6 Comments

06-10-2015






Bu yıl kış hazırlıklarım az oldu, neden se pek yapasım gelmedi ama mecburiyetten ya da alışkanlıktan biraz bişeyler yaptım. Bu sonbahar bu Eylül ayı bana hiç iyi gelmedi. Pazara gidip de o güzelim biberler, salatalıklar, domatesler alınıp turşular, tarhanalar, soslar olmalıydı..Ekim ayının ortalarına  hatta sonuna kadar kışlık soslar, turşular vesaireleri yapacak zamanımız var merak etmeyin.

6 yorum:

Tost Ekmeğinden Pizza Cupcuklar

23:31 Dilek'le Mutfakta 2 Comments

05-10-2015

Tost Ekmeğinden Pizza Cupcuklar

Kahvaltılık ya da atıştırmalık güzel bir tarif size: Elinize alıp yemesi çok keyif verecek, ben çok keyif almıştım, sizlerin de denemesini isterim. 

2 yorum:

Muzlu Çikolatalı Bisküvi Pastası

15:15 Dilek'le Mutfakta 6 Comments

01-10-2015

Muzlu Çikolatalı Bisküvi Pastası
Ev şeklini verdiğim bu cici pastayı yemeye doyamadık, denemek isterseniz tarifime bir göz atın. Bisküvileri dizerken biraz oynatmışım sanırım, o yüzden tam şeklini veremedim ama tat olarak mükemmel..mutlaka deneyin.

6 yorum: