Beşamel Soslu Tavuk

19:58 Dilek'le Mutfakta 0 Comments






Beşamel Soslu Tavuk
 Fransız mutfağından dünya mutfaklarına yayılan beşamel sos, girdiği her tarife damaklarda iz bırakan eşsiz bir lezzetle birlikte estetik bir görünüm de katar.

Tavuk ile beşamel sosun birlikteliği, oldukça yoğun ve kuvvetli bir tada sahip olan sosun, tavuk etinin hafif ve yağsız yapısını tamamlaması sayesinde çok başarılı sonuçlar elde etmenizi sağlar. Beşamel soslu tavuk sarma, fırında beşamel soslu mantarlı tavuk gibi pek çok tarifte bir araya gelebilen ikili, kısa sürede lezzetli ve şık sunumlu yemekler yapmanızı kolaylaştırır. Temelinde tavuk ve beşamel sos bulunan yemek tariflerine jambon, enginar, mantar gibi farklı lezzetler de dahil edilerek yenilikçi yorumlarla iddialı yemeklere ulaşılabilir.
Beşamel Soslu Jambonlu Tavuk
Haşlanmış ve küçük parçalara ayrılmış tavuk eti, yağlanmış fırın kabına alınır. İnce uzun kesilmiş jambonlar ve kaşar peyniri eklenir. Üzerine dökmek için hazırlanan beşamel sosa hardal, limon suyu, tuz, toz kırmızı biber ve karabiber eklenir ve tavuklu karışımın üzerini kaplayacak şekilde fırın kabına alınır. Eritilmiş tereyağı, ekmek kırıntıları, tuz ve pul biber ile hazırlanan karışım, en üste serpiştirilerek yaklaşık 40 dakika kadar 180 derecede fırınlanır.
Beşamel Soslu Garnitürlü Tavuk
Parmak şeklinde doğranan tavuklar, zeytinyağı ile tavada sotelenir. Yemeklik doğranmış soğanlar, kırmızı biber ve sarımsak ilave edilir. Salça, tuz ve baharat ile tatlandırılan karışıma, tavukların hizasında su eklenir ve bir taşım kaynatılır. Tavuklar, konserve garnitür ile harmanlanarak bir fırın kabına alınır. Üzerine beşamel sos dökülen karışım, 190 derecede fırınlanır. Fırından çıkarmadan 5 dakika önce rendelenmiş kaşar peyniri ilavesiyle tekrar fırınlanan garnitürlü beşamel soslu tavuğu, dilerseniz salça kullanmadan da hazırlayabilirsiniz.
Beşamel Soslu Mantarlı Tavuklu Krep
Kuşbaşı doğranmış tavuk eti, yağda kavrulur; suyunu çektikten sonra sırasıyla küp şeklinde doğranmış mantar, soğan, kırmızı pul biber ve sarımsak ilave edilir. Tuz ve karabiber ile tatlandırılır. Pişen tavuklu karışım, kreplerin ortalarına paylaştırılır ve dört kenarı kapatılan krepler, ters çevrilerek yağlanmış fırın kabına dizilir. Üzerlerine beşamel sos ve rendelenmiş kaşar peyniri eklenerek fırınlanır.
Enginar Çanağında Beşamel SosluTavuk
Çanak enginarlar, küp doğranmış havuçlarla birlikte yayvan bir tencereye alınır. Zeytinyağı, tuz ve az su ilavesi ile kapağı kapalı olarak pişirilir. Farklı bir tencerede kavrulan kuşbaşı doğranmış tavuklara soğan ve sarımsak eklenir. Pişen havuçlarla harmanlanan tavuklu harç, bir fırın kabına dizilen enginar çanaklarına doldurulur. Üzerlerine beşamel sos ve kaşar peyniri eklenir ve fırınlanır.
Knorr’un hazırladığı http://www.herkessofraya.com/ adresindeki birbirinden leziz tarifleri inceleyerek bambaşka yemekleri, sıra dışı sosları ve yepyeni pişirme tekniklerini de keşfedebilirsiniz.


BENZER TARİFLER

0 yorum: