Şeftali Sorbe

18:21 Dilek'le Mutfakta 4 Comments

22-06-2016
Şeftali Sorbe

Yaz mevsimi bu yıl daha sıcak daha boğucu..Üstelik bir de Ramazan ayındayız. Oruç tutabilen özellikle çalışanlar için söylüyorum Allah ferahlık versin. İşte bu sıcak günlerde ben yaz meyveleriyle bol bol buzlu içecekler yapmaya çalışırım. Yapımı çok basit ve vakit almayan meyveli içecekleri mutlaka yapmanızı tavsiye ederim. Hem farklı içecekler, hem doğal ve lezzetli. Sağlığınıza önem veriyorsanız bu tür içecekleri sıkça yapmaya çalışın arkadaşlar.

4 yorum:

Ramazanlık Tavada Kuru Yufka Böreği (Tava Böreği)

23:37 Dilek'le Mutfakta 8 Comments

20-06-2016


Ramazanlık Tavada Kuru Yufka Böreği
Ramazanlık Tavada Kuru Yufka Böreği

Ramazan ayının olmaz sa olmazlarındandır bana göre kuru yufka ve kuru yufkadan yapılan her çeşit börek...

8 yorum:

BABALAR GÜNÜ

01:08 Dilek'le Mutfakta 0 Comments

19-06-2016

SENİ KEMENÇEYLE ANIYORUM BABAM, KARADENİZ TVYİ AÇTIM BAK.. PEK SEVERDİN KEMENÇE..HEMEN SALLANMAYA BAŞLARDIN, HEP NEŞELİYDİN HEP ESPRİ ÜRETİRDİN..İLK DEFA SESİNİ DUYAMAYACAĞIM AMA RUHUNU YANIMDA HİSSETTİĞİM BİR SAÇMA GÜNÜN SABAHINDAYIM..ŞİMDİ HERKESLER YAZAR BİR ŞEEYLER..BABASI OLMAYANLAR DA BENİM GİBİ ..ŞARKIDA Kİ GİİBİ "DÜN GECE TAM 5 AY 6 GÜN" ..BIRAK DA AĞLAYALIM KANA KANA SONRA DA GÜLELİM ONLARA..HAYATTA EN GÜVENDİĞİM ADAMA ALLAHTAN RAHMET DİLİYORUM, NUR İÇİNDE YATSIN. RABBİM YAPTIĞI İYİLİKLERİ ÖNÜNE KOYSUN MERT BABAMM.

0 yorum:

Patates Püresi Yatağında Tavuk Izgara Kanat Ve Pirzola

22:01 Dilek'le Mutfakta 4 Comments

18-06-2016


Patates Püresi Yatağında Tavuk Izgara Kanat Ve Pirzola
Ramazan ayındayız ve biz kadınları için yemek yapma isteği tavan yapıyor. Doğrusu iftar sofraları kalabalık iken güzel oluyor, anlam kazanıyor. Bu yıl ramazan ayında ben yalnız değilim, yanımda kızlarım oğullarım var ve onlara yemek yapmak bana keyif veriyor. 

4 yorum:

Atıştırmalık Hindi Füme Sarması

19:29 Dilek'le Mutfakta 1 Comments

14-06-2016

Atıştırmalık Hindi Füme Sarması
Yine yazmakta geciktiğim çok kolay şipşak atmasyongil tariflerden Hindi füme sarmasını nasıl hazırladığımı kısaca yazmalıyım diye düşünüyorum. Aklın yolu birdir ve herkes kendince tarifler uydurabilir. Mühim olan tatları birbirine yakıştırmak, ağız tadımıza uygun tatlar ortaya çıkarmak ve de elde olanları değerlendirmek..

1 yorum:

El Açması Muska Böreği

22:09 Dilek'le Mutfakta 3 Comments

12-06-2016

El Açması Muska Böreği
Ramazan ayına girmeden evvel yaptığım bu böreği yazmak için ancak fırsat bulabildim. Malum hayırlı işlerim var önümüzmdeki aylarda, kızımın evlilik hazırlıklarıyla uğraşıyorum. Çok yoruluyorum çook ama bunlar inanın tatlı yorgunluklar..Her şeyin hayırlısı diyelim ve böreğin hikayesine geçelim.

3 yorum:

Meksika Mutfağı ve Denemeniz Gereken 5 Yemek

10:13 Dilek'le Mutfakta 0 Comments








Farklı tatlara ve özellikle de baharatlı yemeklere düşkün olanlara hitap eden Meksika mutfağından mutlaka denemeniz gereken 5 ünlü yemek, sizi kendine aşık edecek.
Meksika mutfağı, Avrupa ve özellikle de İspanyol etkileri taşıyan ama ana hatlarını mısır, fasulye, avokado, domates ve çili biberi gibi yerel malzemelerin belirlediği çok sayıda orijinal yemeğe sahiptir. Bol baharat ile probleminiz yoksa seveceğiniz yemeklere sahip olan Meksika mutfağının en popüler yemeklerini tanıdıktan sonra siz de bu mutfağın hayranları arasına katılacaksınız.
Enchilada
Enchilada, Meksika mutfağı dendiği zaman birçok kişinin ilk aklına gelen yemektir. Bu popüler yemeği yapmak için et, tavuk ya da çeşitli sebzeler veya dilediğiniz diğer malzeme kombinasyonları, mısır "tortilla"sı ile dürümlenir ve üzerinde leziz çili biberi sosu dolaştırılır. Farklı sos ve malzemelerle çok çeşitli varyasyonları yapılabilen bir yemek olan "enchilada", özellikle Meksika mutfağına yeni adım atacaklar için ideal bir seçim olacaktır.
Taco
Kısaca et, baharat ve mısırın muhteşem birleşimi olarak tarif edilebilecek olan "taco" da en az "enchilada" kadar popüler bir Meksika yemeğidir. Taze mısır "tortilla"larına doldurulmuş tavuk ya da biftek ve enfes "guacamole" sosu ile "taco", dünyanın birçok yerinde de bulunabilecek bir yiyecek olsa da tabii ki Meksika'da yendiği zaman başka bir anlam kazanıyor.
Chiles en Nogada
"Chiles en Nogada", Meksika bayrağının renklerini tabağınıza taşıyacak bir yemek. "Poblano" çili biberinin içini "Picadillo" denen et, baharat ve meyve karışımı ile doldurarak yapılan "Chiles en Nogada", Puebla'da ortaya çıkmış bir yemek ve geleneksel olarak daha çok ağustos ve eylül aylarında yapılıyor. Eğer özellikle bu aylarda Meksika'ya gidecek olursanız mutlaka tadına bakın.
Tamale
"Tamale", binlerce yıldır yenen geleneksel bir Meksika yemeği. İçi genellikle et ya da tavuk ile doldurulan hamurların mısır ya da muz yapraklarına sarılıp pişirilmesiyle hazırlanan "tamale", ek olarak "salsa" ya da "mole" soslarını da içerir. Otantik et yemekleri arasındadır ve daha çok kahvaltı ve öğle yemeği olarak servis edilir.
Pozole
"Pozole", geleneksel bir Meksika çorbasıdır. Mısır lapası ve et ile yapılan -genelde domuz eti kullanılır- çorbada; soğan, sarımsak, biber ve avokado gibi malzemeler de kullanılır. İçerik bakımından zengin bir çorba olan "pozole"; doğum günlerinde, evliliklerde ve yeni yıl kutlamalarında da sıklıkla servis edilir.
Meksika mutfağı, özellikle acı yemeklerden vazgeçemeyenleri memnun edecek geniş bir menüye sahiptir. Yukarıda saymış olduklarımız ve daha farklı damak tatlarına hitap eden çok sayıda yemek tarifi için http://www.herkessofraya.com/ adresine göz atıp Meksika'ya gitmeden de bu yemekleri evde kendi kendinize kolayca pişirip tadabilirsiniz.


0 yorum: