Bamya Kavurması
26-08-2016Bamya Kavurması |
Bugün aldığım 1.5 kilo iri bamyadan üç çeşit yemek yaptım. Bir kilodan biraz az bamya turşusu yaptım. Çok güzel oluyor, her sene yapıyorum ve soframa değişik bir lezzet katıyor.Kalan bamyaların yarısından bamya kızartması yaptım ama bu kez tarhanayla değil de mısır unuyla kızarttım, o da çok güzel oldu. Diğer tarifim ise şimdi geliyor. Tarifi instagramda bir sayfada gördüm ama inanın kimin olduğunu hatırlamıyorum. Hatta bir kez görmüştüm hatırladığım kadarını yaptım kendimce mantık yürütüp yapmaya çalıştım. Sonuç harika oldu gerçekten. Genelde bamyayı etli yaparız öyle değil mi..ya da son yıllarda fasulye kızartması gibi kızartıyoruz. Bu tarif biraz farklı gelecek size ve tadına bayılacaksınız. Bir daha ki sefere içine bir yemek kaşığı mısır unu da koyup öyle pişirmek istiyorum, bakalım nasıl olacak..İsterseniz siz şimdi deneyebilirsiniz. Gelelim tarifimize..
6 yorum: