Bamya Kavurması

21:31 Dilek'le Mutfakta 6 Comments

26-08-2016



Bamya Kavurması


Bugün aldığım  1.5 kilo iri bamyadan üç çeşit yemek yaptım. Bir kilodan biraz az bamya turşusu yaptım. Çok güzel oluyor, her sene yapıyorum ve soframa değişik bir lezzet katıyor.Kalan bamyaların yarısından bamya kızartması yaptım ama bu kez tarhanayla değil de mısır unuyla kızarttım, o da çok güzel oldu. Diğer tarifim ise şimdi geliyor. Tarifi instagramda bir sayfada gördüm ama inanın kimin olduğunu hatırlamıyorum. Hatta bir kez görmüştüm hatırladığım kadarını yaptım kendimce mantık yürütüp yapmaya çalıştım. Sonuç harika oldu gerçekten. Genelde bamyayı etli yaparız öyle değil mi..ya da son yıllarda fasulye kızartması gibi kızartıyoruz. Bu tarif biraz farklı gelecek size ve tadına bayılacaksınız. Bir daha ki sefere içine bir yemek kaşığı mısır unu da koyup öyle pişirmek istiyorum, bakalım nasıl olacak..İsterseniz siz şimdi deneyebilirsiniz. Gelelim tarifimize..

6 yorum:

Ekmek Salatası ( fakir salatası )

23:08 Dilek'le Mutfakta 2 Comments

23-08-2016


Ekmek Salatası ( fakir salatası )

Merhabalar;

Bu akşam çok yorgunum ama yine de bu güzel, doyurucu salatamı paylaşmak istiyorum. Bayatlamış ekmekler için mükemmel bir geri dönüşüm fikri..Ekmek israfına son vermeliyiz arkadaşlar, yazık günah öyle değil mi..

2 yorum:

Limonlu Pelte

14:28 Dilek'le Mutfakta 0 Comments

23-08-2016


Limonlu Pelte

Yaz tatlılarından, çok eskilerden günümüze gelmiş ve en kolay en pratik tariflerden pelteler..her meyveyle yapabileceğiniz, hafif, serinleten ve tatlı ihtiyacınızı gideren güzel tariflerdendir. Ben bugün limonu seçtim. Limonsuz yaşayamam diyenlerdenim, limon sulu suyumu sabahları asla ihmal etmem mesela..bazen kabuğuyla bile yerim her ne kadar zararlı dense de..Limon bizim için mucizevi bir meyve ve hayatımızdan eksik etmeyelim. 

0 yorum:

Fırında Peynirli Kabak Sarması

21:56 Dilek'le Mutfakta 4 Comments

21-08-2016

Fırında Peynirli Kabak Sarması


Çok güzel bir tarifle burdayım. İnanın yazın rehaveti üzerime çöktü, bir türlü kendime gelemiyorum. Buralar çok sıcak çook..tatilimi de yaptım, artık bir yere gidemem herhalde..Otursam ve biriken tariflerimi yazsam diyordum ve bismillah deyip başladım..umarım peşi gelir..

4 yorum:

Stil danışmanımız artık Ferdi Midilli..

23:32 Dilek'le Mutfakta 3 Comments

14-08-2016




Tam bir ay oldu sayılır, temmuzun 17'sinde küçük kızımın nikah töreni vardı. Ne yazık ki 15 temmuzda yaşadığımız o korkunç gecenin ardından bizde ne düğün hevesi kaldı ne eğlence..Buna rağmen onca hazırlığı bertaraf etmeyelim dedik ve sakin bir şekilde nikahımız için hazırlandık.

3 yorum: