Bodrum Mantısı

01:06 Dilek'le Mutfakta 0 Comments

Merhabalar...

Bodrum Mantısı


Ramazan ayındayız ve yemek yapmak daha zevkli daha bol çeşitli oluyor haliyle..Bu akşamın yıldızı mantıydı..Mantı ağır bir yemek ve biz bunu daha da ağır bir hale getirip kızartarak yedik..) Kayseri ve yöresinde de mayalı hamurla yoğrulan mantı hamuru aynen bu şekilde yapılıyor. Biz Ege tarzı olanını tercih ederek işe koyulduk kızımla.. Bir kaç haftadır kızlarımda kalıyorum ve inanın onlara yemek yapmaktan çok hoşlanıyorum fakat çok yemekten hoşlanmıyorum. Midemi küçültmüşken tekrar büyümesine izin vermek istemiyorum..Kızlarım çok ısrar ediyor yemem için ve ister istemez yiyorum. Hele bu mantı çok lezzetli oluyor gerçekten, velakin az yemek lazım..yapın , yiyin ama lutfen kararında yiyin.
Bodrum Mantısı



Malzemeler:

4 su bardağı un

1 adet yumurta

1 tatlı kaşığı tuz

yeterince su

İç malzemesi için:

300 gr. kıyma

1 adet kuru soğan

4-5 dal kıyılmış maydanoz

tuz, karabiber

Üzerine sarımsaklı yoğurt

sos için:

2 yemek kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber ve pul biber

Yapılışı:

Hamur için tüm malzemeyi karıştırıp orta sertlikte bir hamur elde edin. Hamuru yarım saat dinlendirdikten sonra 4 veya 3  eşit bezeye bölün. her bir bezeyi mantı yufkası kalınlığında yani ne çok ince ne çok kalın olacak şekilde açın. Şeritler halinde kesin ve sonra her şeriti kare şeklinde bir daha kesin. Karelerin ortasına daha önceden hazırladığınız kıymalı harçtan işaret parmağınızla koyup dilediğiniz mantı şeklini verip fazla bekletmeden bol kızgın yağda arkalı önlü kızartın. Diğer bezeleri de aynı şekilde yapıp kızartma işlemini bitirin. Kızarttığınız mantıların fazla yağını alması için kağıt havlu serili bir kaba aktarın.


Bodrum Mantısı

Bodrum Mantısı

Bodrum Mantısı

Bodrum Mantısı

Bodrum Mantısı

Bodrum Mantısı

Bodrum Mantısı

Bodrum Mantısı

Bodrum Mantısı

Bodrum Mantısı

Bodrum Mantısı

Bodrum Mantısı
Servis tabağına aldığınız kızarmış mantıların üzerine sarımsaklı yoğurt dökün. Bir sos tavasında tereyağını eritip kırmızı toz ve pul biber ekleyin. Bu sostan da yoğurdun üzerine gezdirip yemeği tamamlayın. Hadi artık bekletmeden afiyetle yiyin. Fazla değil, kararınca yiyin..Sevgiler herkese..

Sevgiyle Pişen Yemeklerden

Dilek'le Mutfakta

BENZER TARİFLER

0 yorum: