Yaz Kış Enginarın Her Türlü Yemek Çeşidini Bulabileceğiniz Ege'nin En Güzel Enginar Restoranı Artemis Restoran

15:52 Dilek'le Mutfakta 4 Comments






Yaz Kış Enginarın Her Türlü Yemek Çeşidini Bulabileceğiniz Ege'nin En Güzel Enginar Restoranı Artemis Restoran..
Bir kaç ay önce İzmir Seferihisar Düzce Köyü mevkiinde gittiğim Bir Enginar Restoranından bahsedeceğim size..
Adını antikçağların bir tanrıçasından alan Artemis Restoran adına uygun bir ortamda ve yemek çeşitleriyle Ege'nin en güzel restoranlarından biri bence. Restorana gidip de memnun kalmayan yoktur herhalde, çünkü hem eşsiz tabiatı, enginar tarlalarının ortasında nezih bir mekan olma özelliği taşıyor, hem de yediğiniz yemeklerin hepsi sağlık iksiri Enginardan yapılıyor. 1997 yılında açılan Artemis Restoranın 21 yıllık bir geçmişi var ve bu mekanın lezzetlerini bilen müdavimleri İzmir Seferihisar'a gelmiş ise mutlaka uğruyorlarmış. Hatta İstanbul'dan sabah uçakla gelip akşama dönenler bile oluyormuş.  Bir gelen bir daha gitmek için can atıyor, mesela ben ikinci gidişimi hayal edip heyecanlanıyorum. Yok böyle bir lezzet dedirtecek kadar övülmeye değer bir mekan.







Enginar mevsiminde soyulmuş enginar siparişi verebilirsiniz.




Enginar mevsiminde her gün yüzlerce enginar soyulup kullanılmak üzere dondurucuya kaldırılıyor.



Enginarın 40 çeşit yemeğini yapıp müşterilerinin tercihine sunan çok özel bir ekip var bu mekanda. Sevgili Emre Sezen ve asıl kurucusu olan babası Abdullah Sezen beyefendiler gülen yüzleriyle ve enfes enginar yemekleriyle benim gönlümü fethettiler doğrusu. Emre bey'le yaptığımız ropörtajda ileriye dönük bir projelerinin olup olmadığını sorduğumda  " işyerini biraz daha iyiye taşımak " olduğunu söyledi. İşlerini büyük bir özen ve samimiyetle yapmaya çalışıyorlar.
Enginar güveç, Enginar Böreği, Zeytinyağlı Enginar, Etli Enginar, Enginar saç Kavurma, Enginar Tatlısı, Yoğurtlu Enginar Kızartması ve ve dahası..


Güveçte Kaşarlı Enginar


Enginar Böreği

Enginar Böreği

Enginar Tarator

Enginar Böreği

Zeytinyağlı Enginar

Enginar
Mekan sahipleri atalarından kalma enginar tarlasının kenarında çok güzel bir aile ortamında, birbirinden leziz enginar yemeklerini kendi elleriyle yapıp müşterilerine sunuyorlar. Gerçekten tadı damağımda kaldı ve bir yemek blogerı olarak bilmediğim bir çok enginar tarifini keşfetmiş oldum. Bir enginar cenneti, harika yemekler, harika insanlar ve harika bir tabiat.. Çevremdeki herkese tavsiye ediyorum, bilenler zaten gidiyorlar fakat bilmeyenler için gidilebilecek on numara bir restoran. Artemis Restorana nasıl gidilir diye merak ediyorsanız kısaca anlatayım. İzmir'in Seferihisar ilçesinin bir beldesinde yer alıyor. Seferihisar yolundan Düzce Köyü kavşağının sağ tarafındaki yolun biraz ilerisinden sola dönüldüğünde yol kenarında yemyeşil bir cennet havasında karşınızda bulacağınız bir mekana gitmiş olacaksınız. Enginar sevenler için gidilmesi şiddetle tavsiye edilen bu nezih mekana yolunuz düşerse mutlaka gidin. Ayrıca bana ve arkadaşıma gösterdikleri ilgiden dolayı mekan sahiplerine çok teşekkür ediyorum. 
Mekan Adresi: Düzce mah. Azmak mevkii. Seferihisar- İZMİR Tel: 02327468676 - 05324174955


                  Mekan sahibi Emre Sezen..

                                                       Dilek'le Mutfakta

                                                         Dilek Toksoy

BENZER TARİFLER

4 yorum:

  1. Muhteşem gerçekten sağlığa faydaları saymakla bitmiyor aynı zamanda...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle Tülin hanım, enginarın mucizevi bir bitki olduğunu herkes kavrayabilse keşke..

      Sil
  2. Enginarı ilk defa zeytinyağlısını yediğim günden beri çok severim. Yolum düşerse mutlaka ama mutlaka bu güzel mekana gidip, o nefis ve çeşitli yemekleri tatmak istiyorum.Sevgiler..

    YanıtlaSil