Ceviz Tatlısı

15:10 Dilek'le Mutfakta 1 Comments

03-09-2014

Ceviz Tatlısı
Ceviz Tatlısını tadan var mı acaba..Ben de bu lezzeti bir arkadaşımın bana kavanozda hediye getirmesiyle tattım. Anlayacağınız ben yapmadım. Fakat telefonuma gelen yemek tariflerinde bugün tesadüf ceviz tatlısı tarifi geldi. Bende yapılışını yazıp arşivimde saklamak istiyorum. Taze ceviz bulduğum zaman yapayım diye. Bir zamanlar evimizin önünde kocaman ceviz ağacımız vardı. O kadar güzel ceviz veriyordu ki, kocaman ve ince kabuklu. Fakat sonra onu kestirdik, çünkü elektrik direğine doğru uzamaya başlamıştı. Tehlikeli olabileceği için biz de kestirmiştik. Çok severdim o ceviz ağacını, bir çok hatırası vardır bende. 
Ceviz tatlısı cevizler yeni toplandığında yapılan bir tatlı. Tatlının son hali siyah zeytini andırsa da tadının zeytinle ilgisi yok. Çok değişik bir tadı var, mutlaka denemenizi öneririm. Herkese Afiyetler Olsun..


Malzemeler:

2 kilo ham ceviz

Şerbeti için:

2 kilo toz şeker

7 su bardağı su

yarım limon suyu

Yapılışı:

Cevizlerin yeşil dış kabuklarını soyup bir tencereye koyun ve acısı geçene kadar bir hafta suda bekletin. Arada suyu değiştirin. Bir hafta sonunda cevizlerin suyunu süzün ve bir tencereye alıp üstüne yeterli su ekleyip haşlayın. 
Daha sonra şerbeti kaynatın. Şerbet şurup kıvamına geldiğinde limon suyunu ilave edip kaynatmaya devam edin. Haşladığınız cevizleri süzüp şuruba ekleyin. Yaklaşık 30 dakika pişirin. Tatlı kıvamına geldiğinde ocağın altını kapatın ve tatlıyı saklamak üzere kavanoza yerleştirin. Ağzını sıkıca kapatın. Denemeye değer bir tatlı olduğunu göreceksiniz. 

Ceviz Tatlısı

Ceviz Tatlısı

not: cevizleri haşlarken içine çubuk tarçın ve karanfil atabilirsiniz. Bu da benim fikrim..

                                   Sevgiyle Pişen Yemeklerden

                                                           Dilek'le Mutfakta

BENZER TARİFLER

1 yorum:

  1. evet çok güzel oluyor. Fakat yeşil cevizlerin toplanıp reçel yapılması baya pahalıya mal oluyor. ARŞİVLİK GÜZEL TARİFLERDEN.

    YanıtlaSil