tag:blogger.com,1999:blog-2237470483469907033.post3697700466518740715..comments2023-09-20T04:54:37.494+03:00Comments on Dilek'le Mutfakta: Kıtır Bal Kabağı ReçeliDilek'le Mutfaktahttp://www.blogger.com/profile/13102403156473496200noreply@blogger.comBlogger25125tag:blogger.com,1999:blog-2237470483469907033.post-17081646909675193092019-01-16T21:34:43.101+03:002019-01-16T21:34:43.101+03:00İyi günler ben yaptım ama kıvamı çok çok koy...İyi günler ben yaptım ama kıvamı çok çok koyu oldı nasıl kurtarabılırım kıvamı beyaz olduAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/04964472981627452402noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2237470483469907033.post-29054936106439519282018-12-03T18:28:04.207+03:002018-12-03T18:28:04.207+03:00Merhaba; sönmemiş kireç bulamıyoruz kabakları sert...Merhaba; sönmemiş kireç bulamıyoruz kabakları sertleştirmenin başka yolu yokmudur?<br />İlginize teşekkürler Mardic16https://www.blogger.com/profile/09431259630632539817noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2237470483469907033.post-36882687599556846062018-12-03T18:28:03.051+03:002018-12-03T18:28:03.051+03:00Merhaba; sönmemiş kireç bulamıyoruz kabakları sert...Merhaba; sönmemiş kireç bulamıyoruz kabakları sertleştirmenin başka yolu yokmudur?<br />İlginize teşekkürler Mardic16https://www.blogger.com/profile/09431259630632539817noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2237470483469907033.post-55049806582229735382018-09-21T16:49:55.489+03:002018-09-21T16:49:55.489+03:00Dilek hanım satış yaptığınız için size bu usulle y...Dilek hanım satış yaptığınız için size bu usulle yapılan incir-patlıcan recelini de oneririm.Çocukluğumda annemin yaptığı ve harika olan reçel.Biz rumeliliyiz oraya mi ait bilmiyorum.Küçük siyah incir(taze ve olmuş) ve çizgili soyulup bir santimlik halkalar şeklinde doğranmış patlican, kireçte bekletilip birlikte pişiriliyor.İnanın muhteşem lezzet.Kolay gelsinAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/01871368944122663149noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2237470483469907033.post-81552642728039860132018-04-20T00:25:58.297+03:002018-04-20T00:25:58.297+03:00Çok doğru, bekletiyorum ve kıvam alınca tekrar ısı...Çok doğru, bekletiyorum ve kıvam alınca tekrar ısıtıp kapatıyorum ya da meyvesine göre güneşde de kıvam aldırıyorum..yapa yapa alıştım..çok teşekkürlerDilek'le Mutfaktahttps://www.blogger.com/profile/13102403156473496200noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2237470483469907033.post-13977963923238147872018-04-20T00:24:18.133+03:002018-04-20T00:24:18.133+03:00yanılıyorsunuz bu tatlının ana yeri Antakya'dı...yanılıyorsunuz bu tatlının ana yeri Antakya'dır fakat her yörede de yapılır aslındaDilek'le Mutfaktahttps://www.blogger.com/profile/13102403156473496200noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2237470483469907033.post-30235330268640822612018-04-20T00:23:22.959+03:002018-04-20T00:23:22.959+03:00ah ahhh daha yeni görüyorum bu yorumu ben...geç ol...ah ahhh daha yeni görüyorum bu yorumu ben...geç oldu ama çok teşekkürler canımmDilek'le Mutfaktahttps://www.blogger.com/profile/13102403156473496200noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2237470483469907033.post-80566998344295472032018-03-25T12:57:51.820+03:002018-03-25T12:57:51.820+03:00Elim de 11 kg.lik bir kabak var.Bu oranlar icin so...Elim de 11 kg.lik bir kabak var.Bu oranlar icin soyup temizleyip oyle mi tartmaliyim?Nacizane kivamindan emin olmadiginiz recelleri uzerine bir bez örtüp bir gun bekletip tekrar bir tasim kaynatip oyle kavonozlayabilirsiniz.Eger kivam gelmemisse (kabuk recellerin de genel de kivam zor oluyor)tekrar baska tencere de serbet kaynatip ekliyorum.Sevgiler...Birsen Uzakhttps://www.blogger.com/profile/12804179158358955100noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2237470483469907033.post-48040646758652208992018-03-25T12:54:50.873+03:002018-03-25T12:54:50.873+03:00Ellerinize saglik elim de 11 kg.butun bir kabak va...Ellerinize saglik elim de 11 kg.butun bir kabak va.Bu tarife gore soyup dograyip tekrar tartmaliyim degil mi?Nacizane fikrim kivamindan emin olmadiginiz receller icin kapatin agzini bir bez le sabaha kadar bekletin.Ertesi günu kivami diledigini gibi ise tekrar bir tasim kaynatip kavonozlayabilirsiniz.Zaten bir cok recel birkac gun kaynatilir.Veya Güneste bekletebilirsiniz.Dogal kivamlanir Birsen Uzakhttps://www.blogger.com/profile/12804179158358955100noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2237470483469907033.post-72773469089025956382016-03-25T22:41:10.511+02:002016-03-25T22:41:10.511+02:00Elinize sağlık. Eminim çok güzel olmuştur. Ancak b...Elinize sağlık. Eminim çok güzel olmuştur. Ancak bu tatlı Adana yöresine ait olup Adana'da tüm pastane ve patiserilerin vazgeçilmezidir.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/16275333584213820283noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2237470483469907033.post-81549242823301603442016-03-25T22:39:46.045+02:002016-03-25T22:39:46.045+02:00Elinize sağlık. Ancak bu tatlı Adana'ya aittir...Elinize sağlık. Ancak bu tatlı Adana'ya aittir ve Adana'da tüm pastanelerde bulunur.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/16275333584213820283noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2237470483469907033.post-59591120402622070482016-01-08T22:21:41.509+02:002016-01-08T22:21:41.509+02:00Ay bu reçel tarifleri beni mahvetti. Bu da ayrı bi...Ay bu reçel tarifleri beni mahvetti. Bu da ayrı bir güzel olmuş. Görüntü hele harika olmuş. Ellerinize sağlık Dilek hanım.EMELCE LEZZETLİ ANLARhttps://www.blogger.com/profile/07620960072325704590noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2237470483469907033.post-23376951928181163292015-11-21T00:07:59.375+02:002015-11-21T00:07:59.375+02:00Elifcim yanii göz kararı kabakların sığacağı kadar...Elifcim yanii göz kararı kabakların sığacağı kadar bir kabın içinde 1 bardak kireç yeterlidir.. üzerini ağır bir şeyle bastır, suda kalmaları lazım canm.. sevgilerDilek'le Mutfaktahttps://www.blogger.com/profile/13102403156473496200noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2237470483469907033.post-31941241060745105082015-11-20T23:39:37.476+02:002015-11-20T23:39:37.476+02:00Sevgili Dilek ablacigim bende yapmak istiyorum fak...Sevgili Dilek ablacigim bende yapmak istiyorum fakat yarim kiloluk kabağa ne kadarlik kireç ve suyla bekletmeliyim yardimci olursan cok sevinirim tesekkurlerAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/13891204376197807757noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2237470483469907033.post-11224161157702422002015-11-20T23:38:59.919+02:002015-11-20T23:38:59.919+02:00Sevgili Dilek ablacigim bende yapmak istiyorum fak...Sevgili Dilek ablacigim bende yapmak istiyorum fakat yarim kiloluk kabağa ne kadarlik kireç ve suyla bekletmeliyim yardimci olursan cok sevinirim tesekkurler...Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/13891204376197807757noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2237470483469907033.post-72762995133798283882015-02-16T04:15:46.692+02:002015-02-16T04:15:46.692+02:00Teşkrler Nesrin hanım..sevgilerTeşkrler Nesrin hanım..sevgilerDilek'le Mutfaktahttps://www.blogger.com/profile/13102403156473496200noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2237470483469907033.post-17632375555917431242015-02-16T04:15:18.282+02:002015-02-16T04:15:18.282+02:00Evet canım..ama kireç suyu duru oluyor, inan bir t...Evet canım..ama kireç suyu duru oluyor, inan bir tehlike yok..çok teşkrler..Dilek'le Mutfaktahttps://www.blogger.com/profile/13102403156473496200noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2237470483469907033.post-31200868594229602722015-02-12T17:57:15.049+02:002015-02-12T17:57:15.049+02:00ELLERİNİZ DERT GÖRMESİN MUHTEŞEM GÖRÜNÜYOR.. ELLERİNİZ DERT GÖRMESİN MUHTEŞEM GÖRÜNÜYOR.. Nesrin Tokerhttps://www.blogger.com/profile/14595605655870841448noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2237470483469907033.post-67233140076325614902015-02-12T04:55:02.734+02:002015-02-12T04:55:02.734+02:00Benim memleketin kabagida bir baska oluyor :)) rec...Benim memleketin kabagida bir baska oluyor :)) recel nefis gozukuyor..kirec tehlikeli degil diye yazdiysanda sanirim asla kullanmam..ne olur ne olmaz :)) ellerine saglik..afiyet olsun..bol musteriler..Dostbahcesindenlezzetlerhttps://www.blogger.com/profile/05658836294145718279noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2237470483469907033.post-43943237657338927192015-02-11T12:06:56.936+02:002015-02-11T12:06:56.936+02:00teşkr ederim Sevilcim, anneciklerimizden öğreneceğ...teşkr ederim Sevilcim, anneciklerimizden öğreneceğimiz ook şey var halaa..bende reçelci teyze oldum :)Dilek'le Mutfaktahttps://www.blogger.com/profile/13102403156473496200noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2237470483469907033.post-46296552118189562082015-02-11T01:56:03.784+02:002015-02-11T01:56:03.784+02:00Ellerine sağlık annemde eskiden çoğu reçeli bu yön...Ellerine sağlık annemde eskiden çoğu reçeli bu yöntemle yapardı çokda güzel olurdu,ben hiç denemedim.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/13749323826642747347noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2237470483469907033.post-12195907334255324862015-02-11T01:50:35.401+02:002015-02-11T01:50:35.401+02:00evet aslında annen doğru der Selmacım lakin uzun s...evet aslında annen doğru der Selmacım lakin uzun süre dayanması için sıcakken kapağını kapatıp ters çevirmek lazım..bana bir araştırsana yapanlardan..uzun süre dayanması için ne yapmalı.. canımm kocaman öptümmDilek'le Mutfaktahttps://www.blogger.com/profile/13102403156473496200noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2237470483469907033.post-84377146384823879012015-02-11T01:33:20.634+02:002015-02-11T01:33:20.634+02:00Harikasın sen Dilek'ciğim maşallah....aslında ...Harikasın sen Dilek'ciğim maşallah....aslında annem de hep soğutup kavanoza koy der bana.... soğurkende kıvam alırmış...sıcak sıcak kapatirsan sulu olabilir diyordu..... neyse sen bulursun ona da bir çare .... berekli hayırlı müşterilerin olsun.... çok öptümSelma'nin_organik_mutfagihttps://www.blogger.com/profile/09672410353187689997noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2237470483469907033.post-27330274694743189842015-02-11T01:19:19.243+02:002015-02-11T01:19:19.243+02:00Evet gerçekten çok zahmetli bir reçel canım..beğen...Evet gerçekten çok zahmetli bir reçel canım..beğenip yorum yazmana sevindim..ben ihmal ediyorum bloger gezmelerini..bu aralar reçel siparişleri beni çok meşgul ediyor..sevgi ve selamlar arkadaşım...)Dilek'le Mutfaktahttps://www.blogger.com/profile/13102403156473496200noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2237470483469907033.post-7687990395017367992015-02-11T00:41:43.067+02:002015-02-11T00:41:43.067+02:00Bir hayli zahmetli bir reçel ,çok güzel görünüyor ...Bir hayli zahmetli bir reçel ,çok güzel görünüyor ellerinize sağlık ....keyiflisoframhttps://www.blogger.com/profile/12139663300456783879noreply@blogger.com