Güveçte etli patates yemeği

22:51 Dilek'le Mutfakta 0 Comments

Güveçte etli patates yemeği
Türk ailesinin baş yemeklerinden olan patates yemeği, güveçte etle ve bezelyeyle birleşince daha bir leziz oluyor.Ben de bu akşam bu yemeği yaptım ve sizlerle paylaşıyorum.

0 yorum:

Bal Kabaklı Pasta

22:24 Dilek'le Mutfakta 0 Comments

29-11-2012
Bal Kabaklı Pasta

Bal Kabaklı Pasta
Kabak tatlısından sonra bir de kabak pastası yapalım.Adapazarı'da otururken öğrendiğim bir pasta bu. Kabağın ezile büzüle cevizle buluşması ve üzerine yağan kremayla bütünleşen , beynimize mutluluk hormonları enjekte eden harika bir tatlının tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum.


0 yorum:

Brokoli Çorbası nasıl yapılır

20:28 Dilek'le Mutfakta 0 Comments




En sevdiklerimden olan brokoli çorbasını yapıp sizlerle bu akşam yemeğinde paylaşmak istiyorum.
Brokoli yiyin hücreleriniz yenilensin.Sevmeyenlere de küstüm..Nasıl sevmezsiniz bu enfes çorbayı anlamıyorum.Şimdi tam zamanı haydi.Vitamin bombası Brokoli çorbasını yapalım.


0 yorum:

Kabak Tatlısı nasıl yapılır

20:15 Dilek'le Mutfakta 0 Comments



Kabak Tatlısı
Kabak tatlısını çok severim.Kışın gelmesiyle soframın baş tatlısı olur. Kabağın iyisinden anlamam ama pişirmesinden anlarım.Kabağın kuru olması, güzel pişmesi, şekerinin dozunu iyi ayarlamak benim bildiğim tüyolar.
Ayrıca şekerle pişirdikten sonra borcamda fırına vermek daha lezzetli olmasını sağlıyor.

0 yorum:

Zeytinyağlı Pırasa Nasıl Yapılır

19:55 Dilek'le Mutfakta 0 Comments

Zeytinyağlı Pırasa
Kışın en sevdiğim sebzelerindendir pırasa.Hem çok hafif hem de lezzetli bir yemek bana göre..Bağırsakların  dostu olduğunu söyleyebilirim.Kışın her hafta yapmamız gereken bir yemek olmalı. Benim kızlarım çok seviyor ve iyi ki sevdirmişim bu yemeği onlara.

0 yorum:

Aşure Nasıl Pişirilir

22:10 Dilek'le Mutfakta 6 Comments

25-11-2012



Aşure

Aşure




Aşure


Aşure ayına girdiğimiz bu günlerde her yıl rahmetli kayınvalidemden öğrendiğim aşure tatlısını yapıp sizlerle paylaşmak istiyorum.

Hatırlıyorum da küçükken hiç sevmediğim bir tatlıydı. Evimizde pişmezdi ve konu komşudan gelen aşureler de yenmezdi. Evlendikten sonra çok lezzetli bulduğum bir tatlı haline dönüşen aşureyi yapmak da bir hayli zahmetli. Kıvamında olmasına çok dikkat etmeliyiz. Malzemeler ne çok ne de az olmalı, yani kararınca.
Herkes güzel yapamaz bu tatlıyı ama ben yıllardır yapa yapa ustası oldum diyebilirim. Aşurenin neden yapıldığını da anlatmama gerek yok sanırım. Benim için paylaşım ve yardımlaşma demek, zevk demek, mutluluk demek, buzdolabına gidip gelip bir kase aşureyi midemin şişeceğini bilerek yemek demek.

6 yorum:

Mantı Nasıl Yapılır

00:46 Dilek'le Mutfakta 4 Comments





Mantı

Türk mutfağının en dayanılmaz yemeğidir mantı.
Yapımı biraz zahmetli ama damakta bıraktığı tat inanılmaz çekici..Tabii yedikten sonra midenizde bıraktığı hazım sorununu yaşamanızda çok büyük olasılık. Şu an da ben hala hazmedemedim,çünkü iki tabak yedim utanmadan..
Mantıyı yapmak aslında o kadar da zor değil,sadece yufkalara mantı şekli verirken evdekilerden yardım alabilirseniz daha kısa sürede tamamlarsınız.Kızımla beraber girdik mutfağa ve yoğurduk hamuru, açtık yafkaları,sardık kıymayla ve gerisiiii...

4 yorum:

Boşnak Böreği

18:24 Dilek'le Mutfakta 0 Comments

Boşnak Böreği

Yıllardır evimde yaptığım bu böreği sizlerle paylaşmak istedim. Rahmetli kayınvalidem göçmendi ve bu böreği bana o öğretmişti. Haftada bir gün mutlaka yapılırdı. En çok da ıspanaklısı..Bir de yanında ayran ohh mis.
Ben bugün ıspanağım olmadığı için kıymalı ve patatesli yaptım iki ayrı tepside.Ama bence en lezizi ıspanaklı olanı. Aslında adının da boşnak böreği olduğundan emin değilim. Çünkü asıl boşnak böreği çarşafta yağlanıpta çeke çeke yapılan bir börek. Bunu pek beceremiyorum.

0 yorum:

Brokoli salatası

21:09 Dilek'le Mutfakta 0 Comments


Brokoli salatası


Beta karotenin çok fazla bulunduğu kanser savaşçısı brokoliyi soframdan eksik etmem.Çocuklarıma da sevdirdim. Bence çok leziz bir tadı var ve hem çorbasını hem salatasını yapmaktan ve yemekten büyük bir keyif alırım.

0 yorum: