Mandalina Dilim Reçeli

02:32 Dilek Toksoy 3 Comments

05-12-2014


Mandalina Dilim Reçeli

Mandalina Dilim Reçeli
Mandalina dilimleriyle yaptığım bu nefis kokulu reçeli yapmak için ne duruyorsunuz, mandalinalar bitmeden haydi bir kilo mandalina alın ve akşamdan şekerle ıslayıp sabaha kaynatın. Tadı mükemmel, kahvaltı sofralarınıza ayrı bir renk katacak inanın. Daha evvel kabuğuyla yaptığım mandalina reçeli de bal kıvamında olmuştu. Fakat dilimli hali daha çekici geldi bana, mandalina reçeli sevenler tarifime bir göz atsın..Herkese sevgiler..


Malzemeler:

1 kilo mandalina

1 kilo toz şeker

yarım limon suyu

3 su bardağı su

Yapılışı:

Mandalinaların kabuklarını soyun ve dilimlerine ayırıp pişirme tenceresine koyun. Üzerine toz şekeri döküp bir gece dinlendirin. Tencerenin kapağını örtmeyi unutmayın. 


Mandalina Dilim Reçeli
Sabah olunca 3 su bardağı suyu ekleyip kaynamaya bırakın, ocağın altını kısın ve yarım saatten fazla kaynatın. Reçel kıvam alınca limon suyunu ekleyip 10 dk kadar daha kaynatın. Bir kaşık alıp buzluk testi yapın ve kıvamına bakıp eğer kıvam tam ise ocağın altını kapatıp reçeli kavanoza dökün. Sanırım bu reçel hemen bitecek, isteyen de çok..ben en iyisi biraz daha yapayım arkadaşlar..Afiyet olsun.

Mandalina Dilim Reçeli

Mandalina Dilim Reçeli


Mandalina Dilim Reçeli

Mandalina Dilim Reçeli

Mandalina Dilim Reçeli

Mandalina Dilim Reçeli

Mandalina Dilim Reçeli

Mandalina Dilim Reçeli

                                Sevgiyle Pişen Yemeklerden

                                      Dilek'le Mutfakta



BENZER TARİFLER

3 yorum:

  1. Thank you so much I sent my love has a wonderful scent...

    YanıtlaSil
  2. Duymamıştım bu reçeli. Benim oğluşlar mandalinayı çok seviyor reçelini de denemeli o zaman...

    YanıtlaSil