Çatlak Kurabiye
04-12-2014
|
Yine de fena olmadı..en kısa zamanda tekrarını yapacağım. Tadını sorarsanız tadı mükemeldi, o çatlak kurabiye tadını yakaladım, içi ıslak gibi dışı sert. Ben ilave olarak içine ceviz de kattım. Yapmayanlar varsa denesin. Bir not daha: pastaneden yediğim çatlak kurabiyelerin içinde iri ceviz parçaları ya da incir de vardı. Yerken ağzınıza ceviz ve incir taneleri geliyor ve harika bir tata alıyorsunuz..Hııımmmmm gibi..
Malzemeler:
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı ya da bitkisel margarin
1 çay bardağı toz şeker
1.5 çay bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1.5 yemek kaşığı süt
1 paket vanilya
1/2 paket kabartma tozu
1 kahve fincanı ceviz içi
üzerine pudra şekeri
Yapılışı:
Yumurtayı ve şekeri çırpın, yağı ekleyip çırpmaya devam edin. Diğer malzemeleri de ekleyip tahta bir kaşıkla iyice karıştırın. Daha sonra hamurun ağzını kapatıp buzdolabında mutlaka 15-20 dakika dinlendirin. Hamur çok cıvık bir kıvamda oluyor, tepsiye dizerken bir hayli zorlandım. Buzdolabında dinlenen hamuru alın ve kaşıkla avucunuzun içine küçük mandalina kadar koyup yuvarlayın, bu arada ellerinize bir miktar yağ sürebilirsiniz yapışmasın diye. Bezeleri bir tabakta bulunan pudra şekerine bulayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olacak şekilde dizin. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 10-12 dk. pişirin. Fazla pişmemesi gerekiyor, yoksa o yumuşaklığı elde edemezsiniz. Fırından alıp ılınmaya bırakın ve daha sonra servis tabağına dizip sevdiklerinizle bu güzel kurabiyeleri afiyetle yiyin. Bu ölçü bana göre 4 kişilik, o yüzden çabucak bitiyor. Sevgiyle kalın.
|
|
|
|
|
|
Çatlak Kurabiye |
Dilek'le Mutfakta
ellerinize sağlık..
YanıtlaSilnefis görünüyor kurabiyeleriniz..
afiyetle.
Teşekkürler Deniz hanım..gerçekten tadı mükemmel, lokum tadında..sevgiler
Sil