Çatlak Kurabiye

17:07 Dilek'le Mutfakta 2 Comments

04-12-2014



Çatlak Kurabiye


Çatlak Kurabiye
Çatlak kurabiyeyi ilk defa deniyorum. Bizim pastaneden haftasonları severek alıp yediğimiz bu lezzeti yapmayı sürekli erteledim. İlk denemem için tam not veremedim kendime, çünkü kurabiyeler fotoğrafta da gördüğünüz gibi yumuşak oldu.
Bunun nedeni ya az pişirdim ya da kabartma tozu fazla geldi. Çareler tükenmez dedim ve piştikten sonra bu haliyle görüntüledikten sonra her birini avucumun içine alıp yuvarladım ve top şeklini verdim. Kurabiyeler kendine geldi ve yerken yumuşacık, lokum tadında bir kurabiye oldu. Bir de tepsiye dizerken aralıklı dizmek lazım, çok kabarıp yayılıyorlar. Tarifi sevgili arkadaşım Fatoşca Tatlardan aldım. 

Yine de fena olmadı..en kısa zamanda tekrarını yapacağım. Tadını sorarsanız tadı mükemeldi, o çatlak kurabiye tadını yakaladım, içi ıslak gibi dışı sert. Ben ilave olarak içine ceviz de kattım. Yapmayanlar varsa denesin. Bir not daha: pastaneden yediğim çatlak kurabiyelerin içinde iri ceviz parçaları ya da incir de vardı. Yerken ağzınıza ceviz ve incir taneleri geliyor ve harika bir tata alıyorsunuz..Hııımmmmm gibi..

Malzemeler:

1 adet yumurta

1 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı ya da bitkisel margarin

1 çay bardağı toz şeker

1.5 çay bardağı un

2 yemek kaşığı kakao

1.5 yemek kaşığı süt

1 paket vanilya

1/2 paket kabartma tozu

1 kahve fincanı ceviz içi

üzerine pudra şekeri

Yapılışı:

Yumurtayı ve şekeri çırpın, yağı ekleyip çırpmaya devam edin. Diğer malzemeleri de ekleyip tahta bir kaşıkla iyice karıştırın. Daha sonra hamurun ağzını kapatıp buzdolabında mutlaka 15-20 dakika dinlendirin. Hamur çok cıvık bir kıvamda oluyor, tepsiye dizerken bir hayli zorlandım. Buzdolabında dinlenen hamuru alın ve kaşıkla avucunuzun içine küçük mandalina kadar koyup yuvarlayın, bu arada ellerinize bir miktar yağ sürebilirsiniz yapışmasın diye. Bezeleri bir tabakta bulunan pudra şekerine bulayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olacak şekilde dizin. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 10-12 dk. pişirin. Fazla pişmemesi gerekiyor, yoksa o yumuşaklığı elde edemezsiniz. Fırından alıp ılınmaya bırakın ve daha sonra servis tabağına dizip sevdiklerinizle bu güzel kurabiyeleri afiyetle yiyin. Bu ölçü bana göre 4 kişilik, o yüzden çabucak bitiyor. Sevgiyle kalın.

Çatlak Kurabiye

Çatlak Kurabiye

Çatlak Kurabiye

Çatlak Kurabiye


Çatlak Kurabiye

Çatlak Kurabiye

Çatlak Kurabiye
                                    Sevgiyle Pişen Yemeklerden

                                                Dilek'le Mutfakta

BENZER TARİFLER

2 yorum:

  1. ellerinize sağlık..
    nefis görünüyor kurabiyeleriniz..
    afiyetle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Deniz hanım..gerçekten tadı mükemmel, lokum tadında..sevgiler

      Sil