Mandalina Çanağında İrmikli Mandalinalı Muhallebi

06:40 Dilek Toksoy 4 Comments

03-12-2014


Mandalina Çanağında İrmikli Mandalinalı Muhallebi
 Mandalinanın tadına ve kokusuna bayılıyorum. Ne yazık ki portakal kadar uzun kalmıyor tezgahlarda, bir ay sonra biter. Hazır mevsimiyken bolca tüketelim. Kokusuna bayıldığım mandalinanın suyunu sıkıp bardaklara koydum ve buzluğa kaldırdım. Daha sonra muhallebi, pasta yapımında kullanmak üzere..Canım tatlı istedi yine.. Sütlü ve meyveli tatlılara bayılıyorum. Sık sık yaptığım muhallebiler ve de özellikle çocukluğumdan unutamadığım pirinç unlu muhallebiye..Büyük kızım da canı isteyince kendine kadar yapıp yiyormuş evinde. 

Mandalina kabuklarında muhallebi yemek çok zevkli oluyor, hem de tabak yıkama derdiniz yok..ne dersiniz..güzel ama değil mi..hemen şöyle bir kaşıklık hooop doğru ağzımıza götürüyoruz ve ham yapıyoruz. Allah kimseyi iştahsız, neşesiz ve de zevksiz bırakmasın...:)


Malzemeler:

Mandalina muhallebisi için:

7-8 adet mandalina

2 yemek kaşığı toz şeker

2 yemek kaşığı mısır nişastası

beyaz kısmı için:

2 su bardağı süt

2 yemek kaşığı irmik

2 yemek kaşığı toz şeker

1 paket vanilya

Üzerini süslemek için çikolata topları 

ya da hazır çikolata sos

Yapılışı:

Önce irmikli muhallebiyi pişirin. Tüm malzemeyi karıştırın ve koyulaşana dek pişirin. İrmikli muhallebi ılınmaya dururken siz mandalinaları hazırlamaya başlayın.
Mandalina Çanağında İrmikli Mandalinalı Muhallebi


Mandalinaları eninden ikiye kesin ve sularını sıkıp bir tencereye koyun. Mandalina kabuklarının içindeki kalan posalarını bir kaşık yardımıyla sıyırıp temizleyin. 


Mandalina Çanağında İrmikli Mandalinalı Muhallebi

Mandalina Çanağında İrmikli Mandalinalı Muhallebi


Mandalina suyuna şeker ve nişastayı ekleyip koyulaşana dek pişirin ve daha sonra önce irmikli muhallebiden daha sonra da mandalinalı muhallebiden birer kaşık alıp mandalina çanaklarına doldurun. Üzerlerine çikolata topları serpip süsleyin ve soğumak üzere buzdolabına koyun. Soğuyunca alıp servis yapın. Artan muhallebileri kup bardaklara da paylaşabilirsiniz. Herkese afiyet olsun. 
Mandalina Çanağında İrmikli Mandalinalı Muhallebi

Mandalina Çanağında İrmikli Mandalinalı Muhallebi




Mandalina Çanağında İrmikli Mandalinalı Muhallebi

Mandalina Çanağında İrmikli Mandalinalı Muhallebi

Mandalina Çanağında İrmikli Mandalinalı Muhallebi

Mandalina Çanağında İrmikli Mandalinalı Muhallebi

Mandalina Çanağında İrmikli Mandalinalı Muhallebi

Mandalina Çanağında İrmikli Mandalinalı Muhallebi

                                   Sevgiyle Pişen Yemeklerden

                                                Dilek'le Mutfakta

BENZER TARİFLER

4 yorum:

  1. Ellerinize sağlık Dilek hanımcım. Mis gibi kokusu buralara kadar geldi. Size afiyetler olsun. Sevgilerimi bıraktımmmm....:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Selda Hanım, mandalina kokusun aşığım, çok seviyorum, keşke her mevsim olsa..sevgiler benden de...)

      Sil
  2. Sunum şahane ellerinize saglık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Buket hanım..sizinde bloğunuzda çok faydalı ve bak bu harika dedirtecek konular var..sevgiler

      Sil