Portakal Reçeli ( dilimlenmiş ve kabuklu )
im13-02-2015Dilimlenmiş Bütün Portakal Reçeli |
Dilimlenmiş Bütün Portakal Reçeli |
Dilimlenmiş Bütün Portakal Reçeli |
Dilimlenmiş Bütün Portakal Reçeli |
Malzemeler:
6 adet iri portakal ( 2 kilo )
3 kilo toz şeker
2 su bardağı portakal suyu
1 adet çubuk tarçın
7-8 adet karanfil
1 çay kaşığı bergamot kabuğu rendesi
1 adet limon suyu
Yapılışı:
Portakalların dışını rendenin ince tarafıyla traşlayın. Daha sonra derin bir tencereye su koyup kaynatın ve portakalları beşer dakika üç kere her defasında suyunu değiştirip haşlayın. Bu işlemden sonra portakalları soğuk suya koyun. Suyun üzerine çıkan portakalların üzerine bir ağırlık koyup sabaha kadar bekletin. Sabahleyin portakalların suyunu dökün ve yeniden suya koyun. 3 gün su da bekleyen portakalların acısı çıkmış olacaktır. Her gün sularını bir kaç kere değiştirin.
Bütün bu işlemlerin sonunda portakalları dilimler halinde kesin ve geniş bir tencereye aralarına toz şekerin yarısını dökerek dizip bir gece bekletin.
Dilimlenmiş Bütün Portakal Reçeli |
Ertesi gün şerbeti kaynatmaya koyun. Toz şekerin yarısı, portakal suyu, tarçın , karanfil tanelerini kaynamaya koyun. Kaynamaya başlayınca köpüğünü alın. Portakal dilimlerini tencereye ilave edip karıştırın ve kaynamaya başlayınca 5 dakika kadar harlı ateşte kalsın. Daha sonra ocağın altını kısın. Yaklaşık 30 dk. kısık ateşte reçel kıvamını alana kadar kaynatın. Bir çay kaşığı bergamot rendesi ya da portakal kabuğu rendesi ve limon suyu ekleyerek 5 dakika daha kaynatın. Reçel kıvamını almış olmalıdır artık. Reçelin içinden çubuk tarçın ve karanfilleri bir kaşıkla alın. Reçeli ocaktan indirin ve sıcakken önce dilimlerini kavanozlara eşit bir şekilde yerleştirin, daha sonra şerbetinden ekleyerek kavanozu doldurun. Havası gittikten sonra kavanozun kapağını iyice kapatın ve ters çevirip bir bez üzerine koyun. Yiyeceğiniz zaman tabağa koyun ve artanını bence buzdolabında saklayın. Herkese afiyet olsun..
Dilimlenmiş Bütün Portakal Reçeli |
Dilimlenmiş Bütün Portakal Reçeli |
Dilimlenmiş Bütün Portakal Reçeli |
Dilimlenmiş Bütün Portakal Reçeli |
Dilimlenmiş Bütün Portakal Reçeli |
Sevgiyle Pişen Yemeklerden
Dilek'le Mutfakta
Çok guzel görünüyor canım ellerine sağlık 👌👌👌
YanıtlaSilTeşekkür ediyorum canım, sevgiler.
SilPortakal sabunu son zamanlarda en çok kullandığım ürün. Nedendir bilmiyorum içinde portakal olan her tatlıyı, her ürünü çok seviyorum. Portakal sabunu da yağ çözücü özelliği ile ciltteki fazla yağı, sebumu alıp götürüyor. Portakal sabunu almak isterseniz linki aşağıda:
YanıtlaSilhttps://www.naturasabun.com/urun/portakal-sabunu/
Rahmetli annem portakal reçelini ipe dizerek asıp kuruttuğu kalın kabuklu portakallardan yapardı ki orjinalide odur, kuruma sırasında portakalın o enfes aroması ve nefaseti içinde kalırdı sonra onun acısını nasıl çıkarırır nasıl yapardı keşke sağken sorup öğrenseydim.O muhteşem rengi kıvamı, mis gibi aroması ve ağızda bıraktığı rayihası ile bir benzerini ne gördüm ne tattım bu güne değin,bundan sonrada hiç sanmıyorum, ah güzel anacığım canım anacığım.. ERSUN
YanıtlaSilRahmetli annem portakal reçelini ipe dizerek asıp kuruttuğu kalın kabuklu portakallardan yapardı ki orjinalide odur, kuruma sırasında portakalın o enfes aroması ve nefaseti içinde kalırdı sonra onun acısını nasıl çıkarırır nasıl yapardı keşke sağken sorup öğrenseydim.O muhteşem rengi kıvamı, mis gibi aroması ve ağızda bıraktığı rayihası ile bir benzerini ne gördüm ne tattım bu güne değin,bundan sonrada hiç sanmıyorum, ah güzel anacığım canım anacığım.. ERSUN
YanıtlaSil