Elbasan tava (Yoğurt Soslu Et)
21-05-2015Elbasan tava (Yoğurt Soslu Et) |
Malzemeler:
yarım kilo kemikli oğlak eti
2 yemek kaşığı tereyağı ya da zeytin yağı
1 adet soğan
1 adet havuç
1 adet defne yaprağı
5-6 adet tane karabiber
biberiye
kırmızı toz biber
tuz
Sosu için:
2 kase süzme yoğurt
3 adet yumurta
2 su bardağı un
2 su bardağı et suyu ya da su
Üzerine pulbiber
Yapılışı:
Eti bütün olarak bir tencereye koyun. İçine yağ koyup hafif döndürün. Daha sonra kalın doğranmış soğan ve havucu ekleyin. Baharatları da ekleyip üzerini çok az geçecek kadar su ekleyip tencerenin kapağını kapatın ve haşlanmaya bırakın. Et iyice yumuşayana dek pişirin.
Elbasan tava (Yoğurt Soslu Et) |
Sosunu hazırlamaya başlayın. Bunun için çukur bir kaba süzme yoğurdu dökün. Yumurtaları kırıp güzelce çırpın. Un ve et suyu ekleyerek sürekli çırpın. Karışımı bir tencereye aktarıp ocakta biraz ısıtın ve sürekli karıştırın ki kesilmesin.
Elbasan tava (Yoğurt Soslu Et) |
Haşladığınız eti bir borcama koyun. Üzerine sosu her yerine gelecek şekilde gezdirin. Biraz tuz ve pul biber serpiştirin. Doğru fırına verip 180 derecede 40 45 dk. pişirin.
Elbasan tava (Yoğurt Soslu Et) |
Elbasan tava (Yoğurt Soslu Et) |
Fırından aldıktan sonra dilimleyerek servis yapın ve afiyetle yiyin.
Elbasan tava (Yoğurt Soslu Et) |
Elbasan tava (Yoğurt Soslu Et) |
Sevgiyle Pişen Yemeklerden
Dilek'le Mutfakta
Ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilteşekrler Sedef hanımcım..sevgiler
Silyapanın elleri dert görmesin çook severim ama bende hep bana ikram edileni yedim hiç yapmadım bu tarifi mutlaka yapacağım inşallah...
YanıtlaSildenenecek daha çok tarifler var..Allah sağlık versin de yaparız inşlh..sevgiler Arzucum..
SilGece Gece iştahım açıldı nefis görünüyor :-)
YanıtlaSiliştahını yarına sakla canım..gece gece yenmezz..sevgiler
Silellerinize sağlık
YanıtlaSilteşkrler Canım..bende seni ziyarete geliyorum şimdi..:)
SilEtle arası hiç olmayan biri olarak benim harcım değil bu yemek. Yapanın ellerine sağlık.)))
YanıtlaSilEt sevemeyen için tabi ki gönlü kalmaz anlarım canm..sevgileriimi yolladım..
SilAynur Hanımın ellerine sağlık. Size de afiyet olsun. Her zaman yapmak olmaz ki. Birazda yemek lazım değil mi.Sevgiler...))
YanıtlaSilyaniii dimi ama şefim..:) Aynur annem sağolsun çok güzel pişirmiş..benden de sevgiler canmm..iyi geceler
Siltarif için teşekkürler elinize sağlık
YanıtlaSilhttp://hur.so/dbzvo0
teşkrler Kasım bey ..
SilKıvamında pişmiş bir yemek...:) afiyetlerle yensin İnşalalh..:) Sevgiler...
YanıtlaSilbence de canm çok t eşkrler
Silafiyetler olsun nefis görünüyor.
YanıtlaSilmersiler Hatice hanımcım..
SilEllerine sağlık nefis olmuş. Bayılırım bu lezzete.
YanıtlaSilBizim lazlar bilmez mesela bu tarifi..bence de nefis..çok teşkr elr Birgülcüğüm..sevgiler
Silellerinize sağlık...
YanıtlaSilteşkrler Elit Stil..sevgiler
SilNefis olmuş...Çok severim...Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilTeşkrler Selma hanımcım..selamlar..
Silelinize sağlık :-))
YanıtlaSilmersiler audreycim..selamlar
Silçok güzel bir tarif ve en cok sevdiğim yemek ellerinize saglık bu sırada www.twitter.com/lezzettramvayi adresinede takipe bekliyorum Sevgiler Lezzet Tramvayı
YanıtlaSilmemnuniyetle canım..çok mersiler..Aynur annişimin ellerine sağlık..
SilLeziz görünüyor. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilevet canım gerçekten lezizdi..çok selamlar ve sevgiler..yine beklerim.
Silyapanın eline sağlık harika görünüyor çok severim sizede afiyet olsun
YanıtlaSilDilek hanım, bu yemek için bu kadar yogurt ( 500 gr et için) çok. Sosu yaparken haşlanan etin suyuda ilave edilmeli. Sevgiler.
YanıtlaSilZafer bey bu yemeği yapan hanım 72 yaşında ve Akhisar'da öyle yaparlarmış, gayet de güzeldi..yorum için teşekkrler..
SilSelam dilek hanım. Mutlaka güzel olmuştur eminim. Ben sadece fikrimi ilettim. Çünkü bende çok yaparım. Fazla yogurt olmasa daha iyi olur. Sizi takip ediyorum. Saygılar
YanıtlaSilSelam Zafer bey, belki de öyledir bilmiyorum ama çok yoğun yoğurtlu damağımda güzel bir tat bırakmıştı..şimdi olsa da yesek dimi.. teşekkürler, takip ettiğiniz için..
Sil