Enginarlı Pirinç Pilavı

22:18 Dilek Toksoy 29 Comments

23-05-2015

Enginarlı Pirinç Pilavı
En lezzetli pilavlardan..Enginarın verdiği lezzetle pilav ziyafeti yapın. Çanak enginarla yapılan bu tarif menünüzün baş köşesinde olsun..


Malzemeler:

1 su bardağı pirinç

2 su bardağı su

1 adet çanak enginar

2 sap yeşil soğan 

1 adet kuru soğan

2-3 yemek kaşığı zeytinyağı

dereotu

tuz, karabiber, 

1 tatlı kaşığı toz şeker

yarım limon suyu

Yapılışı:

Pirinci 1 yemek kaşığı tuzlu kaynar suda 15 dakika bekletin. Daha sonra soğuk suyla yıkayıp süzün. 
Pilav tenceresine soğanı incecik kıyıp zeytinyağıyla soteleyin. Pirinci ekleyip bir kaç dakika daha soteleyin. Pilavın suyunu verip küp küp doğradığınız enginarı ve soğanın yeşil kısımlarını ekleyip karıştırın. Pilava sıcak su koymayı unutmayın. Tuz, şeker, karabiber ve limon suyu ekledikten sonra karıştırın ve ocağın altını kısıp pirinçler göz gözz olana dek pişirin. Piştikten sonra 15 dakika demlenmeye bırakın. Servis tabağına bir keseyle ters çevirip sunum yapın ve üzerine taze dereotu serpiştirin. Herkese afiyet olsun. 

Enginarlı Pirinç Pilavı

Enginarlı Pirinç Pilavı

Enginarlı Pirinç Pilavı

Enginarlı Pirinç Pilavı

Enginarlı Pirinç Pilavı

Enginarlı Pirinç Pilavı

Enginarlı Pirinç Pilavı
                                      Sevgiyle Pişen Yemeklerden

                                                Dilek'le Mutfakta

BENZER TARİFLER

29 yorum:

  1. Enginar sevmiyorum ama belki pilavın içinde yiyebilirim ellerinize sağlık ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pilavla bol limonlu süper oluyor canm tavsiye ederim..ayy tarife limon suyunu yazmayı unutmuşum..

      Sil
  2. Enginarı o kadar çok severim ki, okurken bile ağzım sulandı....Ellerine sağlık ....mutlaka yapıp paylaşacağım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşkr ederim Arzucum..limon suyu koy mutlaka pişerken..unutmuşum yazmaya düzelttim canm..bende enginar köftesini yapacağım..selamlar canm

      Sil
  3. ellerinize sağlık süper gözüküyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşkr ederim Lerzan hanım..selamlar

      Sil
  4. Enginar tarifleri baya çok :) elinize sağlık.. Bu arada blog tasarımı da çok farklı geldi,beğendim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler Şirin Kanatlar..blog tasarımım kızıma ait..aslında sıradan..bir kaç değişiklik yapacağım..

      Sil
  5. Ellerine sağlık canım afiyetler olsun çok güzel bir tarif bu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hatice hanımcım, çok teşkrler sevgiler..

      Sil
  6. Nefis görünüyor elinize sağlık...

    YanıtlaSil
  7. Nefis görünüyor elinize sağlık...

    YanıtlaSil
  8. Enginarlı pilav hiç yapmamıştım. Deneyeceğim. Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  9. pilava çok yakışır enginar elinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gerçekten öyle..şöyle bol limonlu...)

      Sil
  10. Ellerinize sağlık Dilek hanımcığım denemediğim bir lezzet sizin sayenizde deneyeceğim tarif için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşkr ederim canm..mutlaka dene...sevgiler

      Sil
  11. Enginarın en sevdiğim hallerinden biri ...Ferah, lezzeti bol bir yemek.Körpe mor enginarlarla pek bi güzel oluyor,elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evt canım..enginar sevmeyen ağzının tadını bilmiyor bence...)

      Sil
  12. Ben de hic yemedim ,denenmeli :) elinize saglik

    YanıtlaSil