Ev Yapımı Kıymalı Pide ( Trabzon Pidesi )

16:16 Dilek Toksoy 6 Comments

02-12-2014


Ev Yapımı Kıymalı Pide
Evde canınız pide mi istedi..zor değil, kendiniz de gayet güzel pideler yapabilirsiniz. Kendi yaptığınız pidenin tadı bir başka oluyor bence. Bizde bu akşam kendi pidemizi kendimiz yaptık ve güzel yemekler listemize yeni bir güzellik daha ekledik. Bir Trabzon'lu olarak bizzat yapanlardan gördüğüm tarifiyle..Tarife buyrun..


Malzemeler:

5 bardak un

1 adet instant maya

1 su bardağı süt

1 su bardağı sıvı yağ

su, tuz, bir tatlı kaşığı toz şeker

İç malzemesi:

500 gr. kıyma

1 adet kırmızı biber

1 adet yeşil biber

1 adet domates

1 adet soğan

dilerseniz 1 yemek kaşığı sıvı yağ

maydanoz

tuz, karabiber, pul biber, kişniş, kimyon

Üzerine sürmek için 1 yumurta sarısı, susam ve çörek otu

Yapılışı:

İlk iş olarak hamuru yoğurun. Unu eleyip mayayı ekleyin. Daha sonra süt, sıvıyağ ve tuz, şeker ekleyip yoğurmaya başlayın. Su ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin. Daha sonra hamurun üstüne kapatıp mayalanmaya bırakın. 
Diğer yandan kıymalı malzemeyi hazırlayın. Soğanı, biberleri ve domatesi rondodan çok az geçirin, ufalsınlar. Diğer malzemeleri de karıştırdıktan sonra dilerseniz zeytinyağı da ekleyebilirsiniz. Karışım hazır olduktan sonra hamuru açmaya başlayın.


Ev Yapımı Kıymalı Pide

Ev Yapımı Kıymalı Pide

Ev Yapımı Kıymalı Pide
Hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler yapıp bunları elinizle uzunlamasına açın. İç malzemeden alıp hamurun üzerine yayın. 

Ev Yapımı Kıymalı Pide


Ev Yapımı Kıymalı Pide

Ev Yapımı Kıymalı Pide
Hamurun kenarlarını ortası hafif açık olacak şekilde kapatın, uçlarını birleştirin. 
Ev Yapımı Kıymalı Pide
Fırına vermeden önce üzerlerine yumurta sarısı sürün ve susam, çörek otu serpin. 
Ev Yapımı Kıymalı Pide
Dilerseniz yuvarlak şekillerde verebilirsiniz. 
Ev Yapımı Kıymalı Pide

Ev Yapımı Kıymalı Pide

Önceden ısınmış 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirin. Piştikten sonra fırından alın ve üzerlerine temiz bir bez örtüp demlendirin. 
Ev Yapımı Kıymalı Pide

Ev Yapımı Kıymalı Pide

Ev Yapımı Kıymalı Pide

Ev Yapımı Kıymalı Pide

Ev Yapımı Kıymalı Pide
Kıymalı pideleri bıçakla kesip servis tabağına alın ve yanında ayranla afiyetle yiyin.
Ev Yapımı Kıymalı Pide

Ev Yapımı Kıymalı Pide

Ev Yapımı Kıymalı Pide

Ev Yapımı Kıymalı Pide

Ev Yapımı Kıymalı Pide

Ev Yapımı Kıymalı Pide

Ev Yapımı Kıymalı Pide
Bol yeşillik ve domatesle süsleyin.
Ev Yapımı Kıymalı Pide

Ev Yapımı Kıymalı Pide
                                  Sevgiyle Pişen Yemeklerden

                                       Dilek'le Mutfakta

BENZER TARİFLER

6 yorum:

  1. Çok beğendim. Mutlaka deneyeceğim. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deneyin, pişman olmayacaksınız..yorum için çok teşkrler ve sevgiler...)

      Sil
  2. Pideyi çok sevmeme rağmen evde yapmak hiç geçmedi aklımdan ama sizin sayenizde ilk kez deneyeceğim pideleriniz nefis görünüyor ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Cidden mi..evde de pide yapmak güzel oluyor, fırındaki ateş gibi olmasa da aynısı gibi oluyor..dene Merve kardeşim..çok çok selamlar

    YanıtlaSil