Ev Yapımı Kıymalı Pide ( Trabzon Pidesi )
02-12-2014
|
Ev Yapımı Kıymalı Pide |
Evde canınız pide mi istedi..zor değil, kendiniz de gayet güzel pideler yapabilirsiniz. Kendi yaptığınız pidenin tadı bir başka oluyor bence. Bizde bu akşam kendi pidemizi kendimiz yaptık ve güzel yemekler listemize yeni bir güzellik daha ekledik. Bir Trabzon'lu olarak bizzat yapanlardan gördüğüm tarifiyle..Tarife buyrun..
Malzemeler:
5 bardak un
1 adet instant maya
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
su, tuz, bir tatlı kaşığı toz şeker
İç malzemesi:
500 gr. kıyma
1 adet kırmızı biber
1 adet yeşil biber
1 adet domates
1 adet soğan
dilerseniz 1 yemek kaşığı sıvı yağ
maydanoz
tuz, karabiber, pul biber, kişniş, kimyon
Üzerine sürmek için 1 yumurta sarısı, susam ve çörek otu
Yapılışı:
İlk iş olarak hamuru yoğurun. Unu eleyip mayayı ekleyin. Daha sonra süt, sıvıyağ ve tuz, şeker ekleyip yoğurmaya başlayın. Su ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin. Daha sonra hamurun üstüne kapatıp mayalanmaya bırakın.
Diğer yandan kıymalı malzemeyi hazırlayın. Soğanı, biberleri ve domatesi rondodan çok az geçirin, ufalsınlar. Diğer malzemeleri de karıştırdıktan sonra dilerseniz zeytinyağı da ekleyebilirsiniz. Karışım hazır olduktan sonra hamuru açmaya başlayın.
|
Ev Yapımı Kıymalı Pide |
|
Ev Yapımı Kıymalı Pide |
|
Ev Yapımı Kıymalı Pide |
Hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler yapıp bunları elinizle uzunlamasına açın. İç malzemeden alıp hamurun üzerine yayın.
|
Ev Yapımı Kıymalı Pide |
|
Ev Yapımı Kıymalı Pide |
|
Ev Yapımı Kıymalı Pide |
Hamurun kenarlarını ortası hafif açık olacak şekilde kapatın, uçlarını birleştirin.
|
Ev Yapımı Kıymalı Pide |
Fırına vermeden önce üzerlerine yumurta sarısı sürün ve susam, çörek otu serpin.
|
Ev Yapımı Kıymalı Pide |
Dilerseniz yuvarlak şekillerde verebilirsiniz.
|
Ev Yapımı Kıymalı Pide |
|
Ev Yapımı Kıymalı Pide |
Önceden ısınmış 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirin. Piştikten sonra fırından alın ve üzerlerine temiz bir bez örtüp demlendirin.
|
Ev Yapımı Kıymalı Pide |
|
Ev Yapımı Kıymalı Pide |
|
Ev Yapımı Kıymalı Pide |
|
Ev Yapımı Kıymalı Pide |
|
Ev Yapımı Kıymalı Pide |
Kıymalı pideleri bıçakla kesip servis tabağına alın ve yanında ayranla afiyetle yiyin.
|
Ev Yapımı Kıymalı Pide |
|
Ev Yapımı Kıymalı Pide |
|
Ev Yapımı Kıymalı Pide |
|
Ev Yapımı Kıymalı Pide |
|
Ev Yapımı Kıymalı Pide |
|
Ev Yapımı Kıymalı Pide |
|
Ev Yapımı Kıymalı Pide |
Bol yeşillik ve domatesle süsleyin.
|
Ev Yapımı Kıymalı Pide |
|
Ev Yapımı Kıymalı Pide |
Sevgiyle Pişen Yemeklerden
Dilek'le Mutfakta
Çok beğendim. Mutlaka deneyeceğim. Sevgiler.
YanıtlaSilDeneyin, pişman olmayacaksınız..yorum için çok teşkrler ve sevgiler...)
Silellerinize sağlık :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim sağol..selamlar
SilPideyi çok sevmeme rağmen evde yapmak hiç geçmedi aklımdan ama sizin sayenizde ilk kez deneyeceğim pideleriniz nefis görünüyor ellerinize sağlık.
YanıtlaSilCidden mi..evde de pide yapmak güzel oluyor, fırındaki ateş gibi olmasa da aynısı gibi oluyor..dene Merve kardeşim..çok çok selamlar
YanıtlaSil