Yağlı Biber Turşusu

19:04 Dilek Toksoy 0 Comments

12-10-2014


Yağlı Biber Turşusu
Kız kardeşimle beraber az da olsa kış hazırlığı yaptık. Evde yapılan turşunun tadı bambaşka oluyor tabi. Eskiden daha çok kış hazırlıkları yapardım, fakat artık o kadar yapamıyorum. Yağlı biber turşusu yapmak çok basit, üşenmeyin ve sofralarınıza güzel çeşniler katın. İster acı biberden ister tatlı biberden yapın çok beğeneceksiniz. 


Malzemeler:

boş kola veya su şişeleri

2 kilo taze yeşil ince biber

1 litrelik şişe için:

1 çay bardağı zeytinyağı

1 çay bardağı sirke

2 tatlı kaşığı iri tuz

7-8 diş sarımsak

Yapılışı:

Biberleri yıkayın ve dilediğiniz uzunlukta dilimleyin. Pet şişeyi iyice yıkadıktan sonra yağ, tuz, sirke karışımını dökün. Üzerine biberleri doldurun. Şişenin kapağını kapatın, yan yatırın ve şişeyi ileri geri sallayın. Zaman zaman şişeyi çalkalayıp turşu suyunun yayılmasını, biberlerin hepsinin suyu çekmesini sağlayın. 1 hafta içerisinde turşunuzu yiyebilirsiniz. Herkese afiyet olsun. 

Yağlı Biber Turşusu

Yağlı Biber Turşusu

Yağlı Biber Turşusu

Yağlı Biber Turşusu
                                     Sevgiyle Pişen Yemeklerden

                                                          Dilek'le Mutfakta

BENZER TARİFLER

0 yorum: