Kestane Şekeri
11-10-2014Kestane Şekeri |
Hazır bu leziz kestaneleri bulmuşken bir güzel kebap yaptık, yere sofra bezini serdik, üzerine bir tepsi kestane kebapları koyduk, çoluk çocuk hapur hupur afiyetle yedik. Sonra ben evime döndüm, kalan kestanelerden kestane şekeri yapayım dedim ama biraz fazla pişirmişim, o yüzden sert oldu. Atamazdım onları, hayır..sert olsun şeker olsun dedim ve yaptım. Kestaneler ufak ama çok lezzetli, şu an yaptığım kestane şekerlerinden yiyorum. Ohh mis gibi vallahi, kestanenin şurubu bal kıvamında, sanki kestane balı yiyormuş gibi..Kesinlikle yapmanızı öneririm.
Malzemeler:
Yarım kilo kestane
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 paket vanilya
Yapılışı:
Kestane Şekeri |
Kestane Şekeri |
Kestanelerin tepesinden keskin bir bıçak yardımıyla enine çizikler atın. Daha sonra kestaneleri yıkayın ve fırın tepsisine dizip 200 derece ısıda pişirin. Sakın benim gibi kestaneleri unutup çok pişirmeyin. Benimkiler biraz sert oldu o yüzden.
Daha sonra bir tencereye su ve şekeri koyup kaynatın. İçine kabuklarını soyduğunuz kestaneleri atın ve kısık ateşte 2-3 saat pişirin.
Kestane Şekeri |
Bal kıvamına gelince ocaktan alın ve kapağını kapatıp bir gün dinlendirin. Ertesi gün tekrar ocağa alın ve kıvamına göre su ilavesi yapıp tekrar kısık ateşte bir saat kaynatın. Ocaktan almaya yakın bir paket vanilya ekleyin. İşte kestane şekerleriniz hazır. Soğuttuktan sonra servis yapın ve afiyetle yiyin.
Kestane Şekeri |
Kestane Şekeri |
Kestane Şekeri |
Kestane Şekeri |
Kestane Şekeri |
Kestane Şekeri |
Kestane Şekeri |
Kestane Şekeri |
Dilek'le Mutfakta
Offf ben cok severim ki bu lezzeti ,ellerine saglik
YanıtlaSilSiedacım ben de öyle..Tanrının bize sunduğu eşsiz lezzetlerden..iyi yıllar canm
SilKestaneyi çok severim.. Tarifi mutlaka ben de yapacağım. Ellerinize sağlık..
YanıtlaSilMutlaka dene canım, kestaneler lezzetli olsun ama..sevgiler ve iyi yıllar
SilOfff offf hiç dayanamam ellerine sağlık
YanıtlaSilBen de canım, kestane en favorilerimden kış aylarında..sevgiler
SilKestane şekeri yaptım bende ama sanırım fazla kaynatmışım Cok sert oldu nasıl kurtara bilirim
YanıtlaSil