Fellah Köftesi

15:34 Dilek'le Mutfakta 1 Comments

10-10-2014


Fellah Köftesi


Sevgili arkadaşım Gülay Baykara'nın elinden Fellah Köftesi yapımı. Ben bu köfteye Sultan Köftesi diyorum ve benim tariflerimde de var ( burayı tıklayınız )ama onun köftesi bir başka..Eline sağlık Gülaycım.


Malzemeler:

2 su bardağı ince bulgur

2 su bardağı sıcak su

1 su bardağı irmik

1 adet kuru soğan

1 adet yumurta

1 yemek kaşığı domates salçası

3-4 yemek kaşığı un

su: kıvam vermek için

tuz, karabiber, kimyon

Sosu için:

2 diş sarımsak

2 yemek kaşığı biber salçası

1 yemek kaşığı domates salçası

1 bağ maydanoz

1 su bardağı zeytinyağı

tuz, karabiber

Yapılışı:

Bulguru derin bir kaseye koyun ve sıcak suyla ıslatıp 4-5 dakika Üzerine kapak örtüp demlendirin. Bulgur şiştikten sonra diğer malzemeleri de ekleyip hepsini birlikte köfte kıvamına gelinceye kadar iyice yoğurun. Çok katı olursa su ilavesi yapın ya da çok sulu olursa un ilavesi yapın. 

Yoğurma işlemi bittikten sonra köfte hamurundan fındık büyüklüğünde parçalar koparıp ortasını parmağınızla bastırın ve düğme şekli verin. Tüm hamuru bu şekilde yapıp un serili bir tepsiye dizin. 

Diğer yandan derin bir tencerede kaöfteleri haşlamak için yeterince su kaynatın. İçine bir miktar tuz atıp köfteleri 10 dk kadar haşlayın. Fazla haşlarsanız dağılabilirler. Haşlanan köfteleri süzüp servis tabağına alın.

Sosu yapmaya başlayın. Bunun için zeytinyağında ezilmiş sarımsakları ve salçaları soteleyin. Tuz ve karabiber ilave edin. Maydanozları yıkayıp incecik doğrayın ve sosa ekleyin. Hazırladığınız sosu köftelerin üzerine gezdirin. Dilerseniz sarımsaklı yoğurtla servis yapabilirsiniz. Herkese afiyet olsun. 


Fellah Köftesi

Fellah Köftesi


                              Sevgiyle Pişen Yemeklerden

                                            Dilek'le Mutfakta

BENZER TARİFLER

1 yorum: