Karışık Turşu
12-10-2014Karışık Turşu |
Malzemeler:
yeşil domates
acur, küçük salatalık
kırmızı biber, etli yeşil biber
sivri biber
patlıcan
beyaz lahana
kırmızı lahana
havuç
2.5 litrelik şişe başına bir baş sarımsak
2 çorba kaşığı iri tuz
1 çay bardağı sirke
kereviz sapı
bir kaç dal taze reyhan otu
kaynamış soğutulmuş su
Yapılışı:
Tüm malzemeleri ayıklayıp yıkadıktan sonra küçük küçük doğrayın. Şişelere tıka basa doldurun. Turşu suyunu ölçülerine göre hazırlayın. Sirke, sarımsak ve tuzu şişeye dökün, peşinden kaynatılmış ve soğutulmuş su dökün. Şişe doluncaya kadar su koyun ve sonra üstüne bir kaç dal kereviz sapı, reyhan otu koyup şişenin ağzını kapatın. Şişeleri arada bir yan yatırın, kontrol edin, tuzuna bakın. Sararmaya başlayınca turşunuz olmuş demektir. Yaklaşık 15 gün ve sonrasında lezzetlenecektir. Herkese afiyetler olsun.
Karışık Turşu |
Karışık Turşu |
Karışık Turşu |
Karışık Turşu |
Dilek'le Mutfakta
Elinize sağlık.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim, sevgiler
Sil