Karışık Turşu

19:16 Dilek Toksoy 0 Comments

12-10-2014


Karışık Turşu
Pet şişelerde yaptığım karışık turşular harika oldu. Yine 2.5 litrelik şişelerde su, sirke, sarımsak ve tuz eşliğinde katkısız ve sağlıklı..


Malzemeler: 

yeşil domates

acur, küçük salatalık

kırmızı biber, etli yeşil biber

sivri biber

patlıcan

beyaz lahana

kırmızı lahana

havuç

2.5 litrelik şişe başına bir baş sarımsak

2 çorba kaşığı iri tuz

1 çay bardağı sirke

kereviz sapı

bir kaç dal taze reyhan otu

kaynamış soğutulmuş su

Yapılışı:

Tüm malzemeleri ayıklayıp yıkadıktan sonra küçük küçük doğrayın. Şişelere tıka basa doldurun. Turşu suyunu ölçülerine göre hazırlayın. Sirke, sarımsak ve tuzu şişeye dökün, peşinden kaynatılmış ve soğutulmuş su dökün. Şişe doluncaya kadar su koyun ve sonra üstüne bir kaç dal kereviz sapı, reyhan otu koyup şişenin ağzını kapatın. Şişeleri arada bir yan yatırın, kontrol edin, tuzuna bakın. Sararmaya başlayınca turşunuz olmuş demektir. Yaklaşık 15 gün ve sonrasında lezzetlenecektir. Herkese afiyetler olsun.

Karışık Turşu

Karışık Turşu


Karışık Turşu

Karışık Turşu
                        Sevgiyle Pişen Yemeklerden

                                  Dilek'le Mutfakta

BENZER TARİFLER

0 yorum: