Fasulye Turşusu
11-10-2014Fasulye Turşusu |
Malzemeler:
2 kilo Ayşekadın fasulye ( Trabzon'un Fasulyesi daha bir lezzetli söyliyim )
1 baş sarımsak
2 yemek kaşığı iri tuz
Kaynar su
1 yemek kaşığı pul biber ya da 1 adet kırmızı biber
Yapılışı:
Fasulyeleri ayıklayıp ortadan ikiye, üçe bölün. Bir güzel yıkayın ve daha sonra 2.5 litrelik pet şişelere sıkıca doldurun.Aralarına ayıklayıp küçük doğradığınız sarımsakları ve küçük dilimlediğiniz kırmızı biber ya da pul biber serpiştirin. Pet şişeleri önceden iyice yıkamayı unutmayın.
Turşu suyunu hazırlayın ve şişelere yavaş yavaş dökün. Bu arada kaynar suyu ılındırmadan şişelere dökmeyin sakın, sıcak suyla şişeler büzüşür sonra..şişenin kapağını kapatıp yan yatırın, sallayın. Turşu yaklaşık 15 gün içinde kıvamını bulur. Durdukça lezzetlenene bu turşuyu yemek istediğiniz zaman şişenin üstünden kesip kullanabilirsiniz. Herkese afiyet olsun.
not: fasulye turşusuna biz sirke koymayız.
Fasulye Turşusu |
Dilek'le Mutfakta
0 yorum: