Yelpaze ve Gül Tatlısı
13-10-2014Yelpaze ve Gül Tatlısı |
Malzemeler:
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı limon suyu
2 adet yumurta
1/2 paket kabartma tozu
bir çimdik tuz
aldığı kadar un
Üzerine sürmek için 5-6 yemek kaşığı tereyağı
içi için:
2 su bardağı dövülmüş ceviz ya da fındık
Hamur açmak için 2 su bardağı nişasta
şerbeti için:
4 su bardağı toz şeker
5 su bardağı su
bir kaç damla limon suyu
Yapılışı:
Şerbeti hamuru yoğurmadan önce pişirip ılınmaya bırakın.
Hamuru yoğurmak için derince bir kap alın, içine yumurtaları kırın. Sıvı yağ ve sütü ekleyin. Limon suyu, kabartma tozuyla beraber elenmiş unu yavaş yavaş kabın içine dökün ve yoğurun. Bir çimdik tuz atmayı unutmayın. Yumuşak bir hamur yoğurup bir saat dinlendirin.
Yelpaze ve Gül Tatlısı |
Daha sonra hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırın. Her bir bezeyi tek tek nişastayla incecik açın.
Yelpaze ve Gül Tatlısı |
Yelpaze ve Gül Tatlısı |
Yelpaze ve Gül Tatlısı |
Yelpaze ve Gül Tatlısı |
Yelpaze ve Gül Tatlısı |
Yelpaze ve Gül Tatlısı |
Yelpaze ve Gül Tatlısı |
Yelpaze ve Gül Tatlısı |
Yelpaze ve Gül Tatlısı |
Yelpaze ve Gül Tatlısı |
Fırını 170 dereceye ayarlayın ve tepsiyi fırına koyup altı üstü kızarana dek pişirin.
Yelpaze ve Gül Tatlısı |
Yelpaze ve Gül Tatlısı |
Yelpaze ve Gül Tatlısı |
Yelpaze ve Gül Tatlısı |
Yelpaze ve Gül Tatlısı |
Yelpaze ve Gül Tatlısı |
Yelpaze ve Gül Tatlısı |
Yelpaze ve Gül Tatlısı |
Yelpaze ve Gül Tatlısı |
Yelpaze ve Gül Tatlısı |
Yelpaze ve Gül Tatlısı |
Yelpaze ve Gül Tatlısı |
Yelpaze ve Gül Tatlısı |
Dilek'le Mutfakta
0 yorum: