Kurban Kavurması

11:36 Dilek Toksoy 0 Comments

15-10-2014


Kurban Kavurması
Kurban etinden yapılan kavurmanın tadı bir başka olur. Kavurma yapmanın da püf noktaları var. İçine mutlaka bir miktar hayvanın kendi yapından koymak gerekiyor, biraz da zeytinyağı..Tuzunu ise pişmeye yakın koymalıyız. Önce etleri yıkamalı ardından düdüklü tencereye çok az suyla beraber koyup etler yumuşayana dek pişirmeli. Sonra düdüklünün kapağını açıp tuz eklemeli ve suyunu çekmesini beklemelidir. Dilerseniz benim gibi içine bir kaç adet yumurta çırpıp pişirebilirsiniz. Kahvaltı da harika olur. Herkes umarım kurban eti yiyebilmiştir. Zaten bu ibatedin amacı da bu değil mi..

Sevgiyle ve afiyetle kalın..

Kurban Kavurması

Kurban Kavurması

Kurban Kavurması

Kurban Kavurması
                              Sevgiyle Pişen Yemeklerden

                                         Dilek'le Mutfakta

BENZER TARİFLER

0 yorum: