Peynirli Közlenmiş Kırmızı Biber Sarması

21:41 Dilek Toksoy 2 Comments

15-10-2014


Peynirli Közlenmiş Kırmızı Biber Sarması
Kahvaltı günlerinizde leziz mi leziz bir çeşni..Daha önce közlemeden bol zeytinyağında yaptığım bu tarifi kırmızı biberleri közleyerek denedim ve sonuç muhteşemdi. Her iki tarif de bence çok güzel. 

Lorlu Kırmızı Biber Dolması tarifime burayı tıklayarak göz atabilirsiniz.


Malzemeler:

8-9 adet irice kırmızı biber

2 kase kadar ezilmiş peynir

bolca maydanoz

yarım çay bardağı zeytinyağı

tuz, limon suyu

Yapılışı:

Biberleri yıkayıp közledikten sonra soğutun ve dış kabuklarını dikkatlice soyun. Saplarını ve içindeki tohumları çıkarıp atın. Biberleri rulo saracak şekilde uzunlamasına kesin ve biraz tuzlayın.

Peyniri çatalla ezin ve kıyılmış maydanoz ekleyip karıştırın. Biberlerin bir ucuna peynirden koyun ve rulo şeklinde sıkıca sarıp servis tabağına koyun. Sarma işlemi bitince üzerlerine zeytinyağı ve limon gezdirin, daha sonra da afiyetle yiyin. Mutlu kahvaltılar herkese..Afiyetle Kalalım.

Peynirli Közlenmiş Kırmızı Biber Sarması

Peynirli Közlenmiş Kırmızı Biber Sarması

Peynirli Közlenmiş Kırmızı Biber Sarması

Peynirli Közlenmiş Kırmızı Biber Sarması
Peynirli Közlenmiş Kırmızı Biber Sarması

Peynirli Közlenmiş Kırmızı Biber Sarması

Peynirli Közlenmiş Kırmızı Biber Sarması

Peynirli Közlenmiş Kırmızı Biber Sarması
                             Sevgiyle Pişen Yemeklerden

                                          Dilek'le Mutfakta

BENZER TARİFLER

2 yorum:

  1. Kırmızı biberi hiç sevmiyordum ama kendimi sevmeye zorladım ve başardım galiba. Dediğin gibi her yere en azından renk katıyor. Bir de böyle sarma şekliyle kavanozda zeytinyağı içinde bekletiyorlar. Galiba Yunan mezesi. Ama çok ağır oluyor bu şekliyle bana göre.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlhan bey zeytinyağını süzüp de yenlebilir, ya da az konulabilir, fakat tadı mükemmel..bn ise kırmızı bibere bayılıyorum..

      Sil