Peynirli Közlenmiş Kırmızı Biber Sarması
15-10-2014Peynirli Közlenmiş Kırmızı Biber Sarması |
Lorlu Kırmızı Biber Dolması tarifime burayı tıklayarak göz atabilirsiniz.
Malzemeler:
8-9 adet irice kırmızı biber
2 kase kadar ezilmiş peynir
bolca maydanoz
yarım çay bardağı zeytinyağı
tuz, limon suyu
Yapılışı:
Biberleri yıkayıp közledikten sonra soğutun ve dış kabuklarını dikkatlice soyun. Saplarını ve içindeki tohumları çıkarıp atın. Biberleri rulo saracak şekilde uzunlamasına kesin ve biraz tuzlayın.
Peyniri çatalla ezin ve kıyılmış maydanoz ekleyip karıştırın. Biberlerin bir ucuna peynirden koyun ve rulo şeklinde sıkıca sarıp servis tabağına koyun. Sarma işlemi bitince üzerlerine zeytinyağı ve limon gezdirin, daha sonra da afiyetle yiyin. Mutlu kahvaltılar herkese..Afiyetle Kalalım.
Peynirli Közlenmiş Kırmızı Biber Sarması |
Peynirli Közlenmiş Kırmızı Biber Sarması |
Peynirli Közlenmiş Kırmızı Biber Sarması |
Peynirli Közlenmiş Kırmızı Biber Sarması |
Peynirli Közlenmiş Kırmızı Biber Sarması |
Peynirli Közlenmiş Kırmızı Biber Sarması |
Peynirli Közlenmiş Kırmızı Biber Sarması |
Peynirli Közlenmiş Kırmızı Biber Sarması |
Dilek'le Mutfakta
Kırmızı biberi hiç sevmiyordum ama kendimi sevmeye zorladım ve başardım galiba. Dediğin gibi her yere en azından renk katıyor. Bir de böyle sarma şekliyle kavanozda zeytinyağı içinde bekletiyorlar. Galiba Yunan mezesi. Ama çok ağır oluyor bu şekliyle bana göre.
YanıtlaSilİlhan bey zeytinyağını süzüp de yenlebilir, ya da az konulabilir, fakat tadı mükemmel..bn ise kırmızı bibere bayılıyorum..
Sil