Kuru Fasulye Pilakisi

14:54 Dilek'le Mutfakta 0 Comments

22-12-2012
Kuru Fasulye Pilakisi

Sofralarımızın yine vazgeçilmezlerinden biridir Kuru Fasulye Pilakisi. Ben Türk mutfağında en çok yenilen ve sevilenleri tercih ediyorum. Yapılışı gayet basit  olan bu salatayı nasıl yaptım bir görelim.

0 yorum:

Ayva Reçeli Nasıl Yapılır

14:29 Dilek'le Mutfakta 0 Comments






Ayvanın ne kadar güzel bir meyve olduğunu söylememe gerek yok. Romalılar parfümden, bala kadar her şey için ayvanın meyve çiçeklerini kulanmışlar. Ayva, protein, şeker, organik asit A, B2, ve C vitamini ve demir, bakır, potasyum gibi minarellerden çok zengin, tohumlarında ise yağ ve protein bolca var. Kış mevsiminin baş meyvesi, mevsim güzelidir. Kompostosu olsun reçeli olsun hepsi hem faydalı hem lezzetli bence. Kabuklarının da öksürüğe ve uykusuzluğa  iyi geldiğini, iyi bir sakinleştirici olduğunu biliyorum. Yani her türlü faydalanabileceğimiz bir meyve. Ben bugün ayvanın reçelini yaptım. İnanın harika oldu. Bu tarifi bloğumda paylaşmadan olmaz.

0 yorum:

Zeytinyağlı Bakla Nasıl Yapılır?

13:54 Dilek'le Mutfakta 0 Comments

22-12-2012




Zeytinyağlı yemekleri her zaman çok severim ve evimde yaparım. Baklanın böbrek dostu olduğunu söyleyeyim. Mutlaka arada bir de olsa pişirin ve yiyin.Ben kızlara zorla yediriyorum.Küçükken blendırda ezip yoğurtla karıştırıyor ve öyle yediriyordum.

0 yorum:

Sulu Köfte Tarifi

13:34 Dilek'le Mutfakta 0 Comments

22-12-2012                                                                                                                                               




Dün Emine Sultan'a gittim.Çok sevdiğim bir arkadaşımın annesidir. Kendisi Manisa Akhisarlı. İnanılmaz güzel yemekler yapar Emine Sultan. Onunla beraber Akhisar usulü sulu köfte yaptık. Bu yemeği küçüklüğümden beri çok severim. Annem de çok güzel yapardı.Tabiki ben de..

0 yorum:

Tahinli Kurabiye

00:44 Dilek'le Mutfakta 2 Comments

15-12-2012
Tahinli Kurabiye

İlk yediğimde bu nasıl bir lezzet demiştim..şöyle ağızda dağılan tahin kokusuyla. Kız kardeşimin yaptığı bu leziz kurabiyenin tarifini hemen alıp yapmıştım. Bu akşam çok canım istedi ve üşenmedim yaptım.Kilo alırsam alayım..yarın spor yaparım eritirim dert değil. Bir de bu soğuk kış günlerinde enerjiye ihtiyacımız var ve bu tarifte enerji had safhada emin olun.

Gelelim tarifine:

2 yorum:

Portakallı Ayvalı Kereviz

09:43 Dilek'le Mutfakta 0 Comments

14-12-2012
Portakallı Ayvalı Kereviz


Değişik bir tat ve hafif bir yemek.Kerevizi genelde zeytinyağlı yaparım.Portakal suyu da ilave ederim ama bu tarif soğansız ve yağsız.Bence deneyin beğeneceksiniz. Kerevizi sevmeyenlere sesleniyorum.."sevin kardeşim sevin"...)

0 yorum:

Havuç Borani

20:45 Dilek'le Mutfakta 0 Comments

Havuç Borani
Özel günlerinizde.özel misafirleriniz geleceği zaman yapabileceğiniz yapımı çok basit hafif bir lezzet.Şahsen ben sık sık yapıyorum.Meze olarak da sunabileceğiniz bu güzel tarifi sizlerle paylaşıyorum.

0 yorum:

Kabak Mücveri

20:26 Dilek'le Mutfakta 0 Comments



Kabak Mücveri



Yine Türk mutfağının sık yapılan yemeklerinden olan kabak mücverinin tarifiyle buradayım.Kızartma olması dolayısıyla biraz ağır gelebilir. İsterseniz tüm malzemeyi tepsiyi yağlayıp fırına da sürebilirsiniz.

0 yorum:

Havuçlu Şehriye Çorbası

20:04 Dilek'le Mutfakta 0 Comments

Çocuklarım küçükken çok sık yaptığım bol vitaminli kolay bir çorba tarifi vereceğim.Bu çorbayı çocuklarınıza bol bol yedirmenizi tavsiye ediyorum.

0 yorum:

Etli Lahana Dolması Tarifi

01:58 Dilek'le Mutfakta 0 Comments

12-12-2012



Lahana Dolması



Soframın vazgeçemediklerimden olan dolmanın her türlüsü makbulümüzdür  Kışın özellikle beyaz lahana yapraklarından sardığım dolmaları yemek çok keyifli. Bu akşam kızlarım işten geldiklerinde tencereye saldırdılar adeta.Lahana bildiğimiz üzere çok faydalı bir sebze. Ben bir Karadenizli olarak genelde kara yapraklı lahanaya alışığım. Bir gün onunda tarifini yazacağım ve sizlerle paylaşacağım.

0 yorum:

Fırında Köfte Patates

23:20 Dilek'le Mutfakta 0 Comments



En kolay ve pratik Türk yemeklerinden soframızın vazgeçilmez yemeğidir köfte ve patates.
Ben kızartmadan çiğden yapıyorum daha sağlıklı olması için. Gayet de güzel oluyor.
Bu akşam kızlar yine yaşadı,çünkü yemekler leziz. Yanında arpa şehriye pilavı ve bol salata..daha ne olsun. 

0 yorum:

Etli Kereviz Yemeği

13:05 Dilek'le Mutfakta 0 Comments

Etli Kereviz Yemeği
Evimde pişen yemeklerden biri de kereviz yemeğidir. Zeytinyağlısı ya da etlisi fark etmez , her ikisi de güzel bence.Kerevizi herkes sevmeyebilir,  fakat sağlıklı beslenmede çok önemli bir sebze olduğunu belirtmek isterim. Ben yanında bulgur pilavıyla soframa getirdim ve yakıştı.
Şimdi gelelim nasıl yapıldığına:

0 yorum: