Şeftali Soslu Kek Tarifi

15:43 Dilek'le Mutfakta 2 Comments

31-10-2014


Şeftali Soslu Kek Tarifi
Canımız kek ister de yapmaz mıyız..Şeftali soslu bu nefis keki yapmak hiç zor değil, bildiğimiz ölçülerde yapılan fakat tadını üzerindeki şeftali sosuyla lezzetlendiren güzel bir tarif..Geçen yıldan kalma bir kase kadar şeftali reçelini biraz sulandırıp nişastayla pişirince çok güzel nefis bir sos çıktı ortaya. Eğer kıyıda köşede kalmış reçlelleriniz var sa böyle değerlendirebilirsiniz. İnanın keke harika bir tat veriyor. 

2 yorum:

Çubuk Pizza Tarifi

17:20 Dilek'le Mutfakta 0 Comments

30-10-2014


Çubuk Pizza Tarifi
Tadına bayılacağınız güzel bir tarif..Milföy hamurundan çubuk pizza..Pizza sevenler buraya, evde nefis ve değişik pizza tarifi için yazıma bir göz atın.

0 yorum:

Nar Reçeli Tarifi

13:29 Dilek'le Mutfakta 16 Comments

29-10-2014



Nar Reçeli Tarifi

Nar reçelini bilmeyen ya da denemeyen var sa mutlaka denemeli..Reçel meraklıları için çok değişik aroması olan muhteşem bir reçel..Hem tatlı hem ekşi bir tat, gerçekten bence enfes..Nar mevsimindeyiz, şiirlere romanlara, şarkılara konu olan bu eşsiz meyveyi geç kalmadan meyve olarak tüketmenin haricinde bir de böyle deneyin. Reçel olarak yemenin dışında pastalarınızı, keklerinizi süsleyebileceğiniz hazır bir sos olarak da buzdolabında saklayabilirsiniz. Ayrıca et ve balık yemeklerinde sos olarak kullanabilirsiniz. Süzme yoğurt ile tükettiğinizde muhteşem bir tat yakalayabilirsiniz. Yapanlara şimdiden afiyet olsun, sevgi ve sağlıkla kalın. 

16 yorum:

Cumhuriyetin 91. Yıldönümü Kutlu Olsun

01:06 Dilek'le Mutfakta 0 Comments


29-10-2014


 
Cumhuriyetin 91. yıldönümü Kutlu Olsun


Cumhuriyetimizin kuruluşunun coşkuyla kutlamak her Türk vatandaşının yüreğinde bir kıpırdanma yaratıyor mu acaba...Ülkemizi bölmek isteyenler ne kadar uğraşırsa uğraşsınlar..Olmayacak..!

Türk Milletinin bu kutsal gününü kutluyor, Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşlarını, bu uğurda şehit olan tüm askerleri saygıyla, rahmetle anıyorum. 

Ne Mutlu Türküm Diyene..


Not: Bugün meydana gelen maden faciasında mahsur kalan işçilerimizin de bir an evvel kurtulmalarını diliyorum. 

                                            Dilek Toksoy

0 yorum:

Kemikli Kuzu Etiyle Nohut Yemeği

17:59 Dilek'le Mutfakta 0 Comments

20-10-2014

Kemikli Kuzu Etiyle Nohut Yemeği
Havalar soğuyunca hemen aklıma baklagil yemekleri geliyor. Nohutun etli veya etsiz yemeğinin Türk mutfağında baştacı  olan bir yeri var. Kemikli kuzu etiyle pişirdiğim bu nefis yemeği soğuk kış günlerinde içinizi ısıtmak ve sofranızı lezzetlendirmek için sık sık pişirmenizi tavsiye ederim. Malum enerjik olmamız gerekiyor, bağışıklık sistemimizi kuvvetlendirici yiyeceklere yönelmemiz açısından baklagilleri soframızdan eksik etmeyelim. 

0 yorum:

Süt Reçeli Tarifi

18:04 Dilek'le Mutfakta 2 Comments

27-10-2014
Bu son yaptığım..
Süt Reçeli Tarifi
Sonunda bende şu meşhur süt reçelini yaptım. Bana göre süt reçeli değil de marmelat kıvamında nefis bir lezzet.

2 yorum:

Pekmez Soslu Kolay Poğaça Tarifi

16:26 Dilek'le Mutfakta 0 Comments

26-10-2014


Pekmez Soslu Kolay Poğaça Tarifi
Bir yemek sitesinden gördüm, denedim..Pratik ve çabuk poğaça tariflerinden biri..Adına 3 2 1 poğaça da deniliyor. Mayalanmadan çabuk pişirebileceğiniz tarif arıyorsanız bu tarif tam da size göre.. Bayatlamayan bir özelliği var fakat sıcak iken yemek daha güzel geldi bana. Denemenizi öneriyorum ısrarla..

0 yorum:

Isırgan Otu Kavurması

19:03 Dilek'le Mutfakta 1 Comments

25-10-2014

Isırgan Otu Kavurması

Isırgan otu Allah'ın bize sunduğu eşsiz sebzelerden yalnız bir tanesi.. 

1 yorum:

Etli Kapama Pilav Tarifi

19:41 Dilek'le Mutfakta 2 Comments

19-10-2014


Etli Kapama Tarifi
Kurban bayramından kalan kemikli etlerden kapama pilav yapmadan olmaz. Fırında pilavın tadı nefis oluyor. Kemik suyunun verdiği lezzet ise tartışılmaz, faydaları ise hiç tartışılmaz..Şimdi gelin bu yapımı çok kolay nefis pilavı siz de mutfaklarınızda deneyin, sofralarınızda tadın.

2 yorum:

Nar Kompostosu Tarifi

15:39 Dilek'le Mutfakta 4 Comments

23-10-2014


Nar Kompostosu Tarifi
En sevdiğim içecek.. kendi yaptığım içecek..)

4 yorum:

Dart Ödülü ( Premio Dardos )

14:19 Dilek'le Mutfakta 4 Comments

23-10-2014

Google + platformunda tanıştığım yemek de yemek bloğunun sahibi arkadaşım sevgili Hakkı KaradenizDessert Abad bloğunun sahibi Jose Manuel Manso Abad tarafından Premio Dardos yani Dart Ödülüne layık görülmüş. Sağolsun Hakkı kardeşim  benim bloğuma da ödül vermiş. Bu ödülü yaymanın amacı uluslararası blogların tanıtımı, yayılması gibi bir etkinlik anladığım kadarıyla. Doğrusu Google Translate platformuna takıldığımdan beri bir çok arkadaş edindim. Bunların çoğu yemek bloğu üzerine ve bu blogların içinde en beğendiğim blogları ben de sıralamak için bu ödülün kurallarını yerine getirmeliyim. Sevgili Hakkı Karadeniz kendine has yazıları ve muhteşem fotoğrafçılık becerisiyle çok güzel yemek tarifleri veriyor bloğunda. O da benim tariflerime yorumlarını yazma konusunda cimrilik yapmıyor sağolsun, karşılıklı fikir alışverişinde bulunuyoruz kısacası. Bunun yanında en beğendiğim ve takip ettiğim blogları sıralamak istiyorum. 
Çünkü bu ödülü almanın kuralları var.

 Bunlar ise:

1- Ödül fotoğrafını yayınlamak

2- Size ödül veren bloğun bağlantısını eklemek

3- 15 bloğa bu ödülü dağıtmak

Ödülü verdiğim bloglar ise:

1- yemek de yemek

2- Nazonun Yemek Tarifleri

3- Lezzetliatolye

4- Sedodanlezzetlitarifler

5- Mutfak Ve Tatlar

6- Bahçe Perim

7- Selda'nın Mutfak Defteri

8- Nergis Mevsimi

9- Susam Çörekotu

10- Tümayın Mutfağı

11- Alyamina Kuzine

12- Ihlamurcum

13- İzmirdenlezzetler

14- Zeyno'nun Mutfağı

15- Gülonun Mutfağından

Daha pek çok blogger arkadaşım var ve şu an seçebildiklerim bunlardı. Bloggerlar birbirlerine destek olmalılar her zaman, her bloğun bence ayrı bir havası olmalı..Sevgiler, esenlikler diliyorum.

                                                             Dilek'le Mutfakta

                                                                        Dilek toksoy

4 yorum:

Közlenmiş Patlıcanla Karnıyarık Tarifi

20:20 Dilek'le Mutfakta 4 Comments

20-10-2014


Közlenmiş Patlıcanla Karnıyarık Tarifi
Közlenmiş patlıcanla karnıyarık deneyin, muhteşem oluyor.

4 yorum:

Damat Paçası Tarifi ( Rumeli Yemeği )

14:38 Dilek'le Mutfakta 4 Comments

19-10-2014


Damat Paçası Tarifi ( Rumeli Yemeği )
En zevkle yaptığım yemeklerden.. Damat Paçası demişler adına, yeni gelinlerin baba evine ziyarete gittiğinde ev halkının baklavadan artan yufkalarla yaptıkları damada özel, sirkeli sarımsaklı muhteşem sosuyla ağızlarda muhteşem bir tat bırakan güzel bir Rumeli yemeği imiş.

4 yorum:

Ciğer Sarma Tarifi

20:24 Dilek'le Mutfakta 7 Comments

19-10-2014


Ciğer Sarma Tarifi
Yöresel tariflerin hepsi birbirinden güzel ve özel bana göre. Kesinlikle denenmesi gereken tariflerden biri olduğunu söyleyebilirim. Ben ilk defa Akhisar'da yedim bu nefis yemeği. Oralarda bayramlarda, özel günlerde mutlaka yapılan bir göçmen yemeği olarak biliniyor. Tarifini alıp yaptım ve buzluğa attım. Çok pratik oldu gerçekten..fırına koyup ısıtmak kaldı sadece ve sonra da afiyetle yemek..Biraz ağır bir yemek, o yüzden bir adet sarma yeterli geldi doğrusu..Mutlaka deneyin, beğeneceksiniz.

7 yorum:

Ekşili Kurutulmuş Patlıcan Biber ve Lahana Dolması Tarifi ( Karışık Ekşili Dolma )

17:53 Dilek'le Mutfakta 2 Comments

19-10-2014

 ( Karışık Ekşili Dolma )
Biraz Doğu usulü yapılan ekşili karışık dolmalar lezzetine doyamayacağınız kadar güzel oldu. Pratik yemek tariflerini sizlerle paylaşmayı seviyorum. Kızımla beraber oturup yaptığımız lezzetli dolmalardan bir çok kişi de nemalandı. Lezzetini içine koyduğum limon tuzu ve bol baharatlarından alıyor, ayrıca taze ev yapımı biber salçasının verdiği lezzet de yok sayılamaz. Nedense kuru patlıcan ve biber, tazesine nazaran dolmada daha bir lezzetli oluyor. Bu arada lahana yapraklarını çok az haşlayıp suyunu süzdürün ve buzdolabı poşetine düzgünce serip buzluğa atın. Sarma yapacağınız zaman, buzluktan alıp buzu çözülünce aynı ilk haşlanmış gibi oluyor, denemenizi tavsiye ederim. En güzel yemek tariflerini bu sitede bulabilirsiniz..

2 yorum:

Peynirli Közlenmiş Kırmızı Biber Sarması

21:41 Dilek'le Mutfakta 2 Comments

15-10-2014


Peynirli Közlenmiş Kırmızı Biber Sarması
Kahvaltı günlerinizde leziz mi leziz bir çeşni..Daha önce közlemeden bol zeytinyağında yaptığım bu tarifi kırmızı biberleri közleyerek denedim ve sonuç muhteşemdi. Her iki tarif de bence çok güzel. 

Lorlu Kırmızı Biber Dolması tarifime burayı tıklayarak göz atabilirsiniz.

2 yorum:

Kurban Kavurması

21:36 Dilek'le Mutfakta 0 Comments

15-10-2014


Kurban Kavurması
Kurban etinden yapılan kavurmanın tadı bir başka olur. Kavurma yapmanın da püf noktaları var. İçine mutlaka bir miktar hayvanın kendi yapından koymak gerekiyor, biraz da zeytinyağı..Tuzunu ise pişmeye yakın koymalıyız. Önce etleri yıkamalı ardından düdüklü tencereye çok az suyla beraber koyup etler yumuşayana dek pişirmeli. Sonra düdüklünün kapağını açıp tuz eklemeli ve suyunu çekmesini beklemelidir. Dilerseniz benim gibi içine bir kaç adet yumurta çırpıp pişirebilirsiniz. Kahvaltı da harika olur. Herkes umarım kurban eti yiyebilmiştir. Zaten bu ibatedin amacı da bu değil mi..

Sevgiyle ve afiyetle kalın..

Kurban Kavurması

Kurban Kavurması

Kurban Kavurması

Kurban Kavurması
                              Sevgiyle Pişen Yemeklerden

                                         Dilek'le Mutfakta

0 yorum:

Yelpaze ve Gül Tatlısı

21:04 Dilek'le Mutfakta 0 Comments

13-10-2014


Yelpaze ve Gül Tatlısı
Baklava hamurundan yaptığım ve kendimce şekiller verdiğim tatlılar bayramda ikramlık oldu. 

0 yorum:

Fasulye Turşusu

20:28 Dilek'le Mutfakta 0 Comments

11-10-2014


Fasulye Turşusu
Biz Karadenizlilerin vazgeçilmezidir fasulye turşusu. Yanında patates haşlanır, mısır ekmeği ve kara lahana çorbasıyla ziyafet çektiğimiz günler. Aslında değişmez bu menü bizde ve hep vardır, iyi ki de var, bayılıyorum ben bu lezzetlere..Hele fasulye turşusunu zakoda otuyla kavurursanız zeytinyağında muhteşem olur. Haftaya yapınca yazacağım bu tarifi de. Zakoda otu yani frenk soğanı ise aktarlarda var artık. Gerçek soğan lezzeti veriyor girdiği her yemeğe..Bu da vazgeçemediklerimden..

0 yorum:

Karışık Turşu

19:16 Dilek'le Mutfakta 2 Comments

12-10-2014


Karışık Turşu
Pet şişelerde yaptığım karışık turşular harika oldu. Yine 2.5 litrelik şişelerde su, sirke, sarımsak ve tuz eşliğinde katkısız ve sağlıklı..

2 yorum:

Yağlı Biber Turşusu

19:04 Dilek'le Mutfakta 0 Comments

12-10-2014


Yağlı Biber Turşusu
Kız kardeşimle beraber az da olsa kış hazırlığı yaptık. Evde yapılan turşunun tadı bambaşka oluyor tabi. Eskiden daha çok kış hazırlıkları yapardım, fakat artık o kadar yapamıyorum. Yağlı biber turşusu yapmak çok basit, üşenmeyin ve sofralarınıza güzel çeşniler katın. İster acı biberden ister tatlı biberden yapın çok beğeneceksiniz. 

0 yorum:

Kestane Şekeri

13:58 Dilek'le Mutfakta 7 Comments

11-10-2014


Kestane Şekeri
Kestane mevsimi gelmiş haberim yoktu vallahi..Anneciğim Zonguldak'tan kestane getirene kadar. Aman da bir güzel olur büyüdüğüm şehrin kestanesi. Bizzat kendi ellerimle toplamışlığım vardır kestaneleri. Zonguldak dağlık bir arazide kurulu zengin maden yatakları olan , kömür kokan bir kentimiz ve  o dağların tepelerinde, yamaçlarında her yer ağaçlarla doludur. Özellikle kestane ağaçları bolcadır. Zonguldak kestanesinin lezzetini Ege'de bulamadım, ya da bana denk gelmedi. 
Hazır bu leziz kestaneleri bulmuşken bir güzel kebap yaptık, yere sofra bezini serdik, üzerine bir tepsi kestane kebapları koyduk, çoluk çocuk hapur hupur afiyetle yedik. Sonra ben evime döndüm, kalan kestanelerden kestane şekeri yapayım dedim ama biraz fazla pişirmişim, o yüzden sert oldu. Atamazdım onları, hayır..sert olsun şeker olsun dedim ve yaptım. Kestaneler ufak ama çok lezzetli, şu an yaptığım kestane şekerlerinden yiyorum. Ohh mis gibi vallahi, kestanenin şurubu bal kıvamında, sanki kestane balı yiyormuş gibi..Kesinlikle yapmanızı öneririm.

7 yorum:

Fellah Köftesi

15:34 Dilek'le Mutfakta 1 Comments

10-10-2014


Fellah Köftesi


Sevgili arkadaşım Gülay Baykara'nın elinden Fellah Köftesi yapımı. Ben bu köfteye Sultan Köftesi diyorum ve benim tariflerimde de var ( burayı tıklayınız )ama onun köftesi bir başka..Eline sağlık Gülaycım.

1 yorum:

Kurban Bayramı Sonrası

14:04 Dilek'le Mutfakta 0 Comments

10-10-2014



Kurban bayramı biteli bir kaç gün oldu. Ben bayramda evimde olmadığım için yemekleri kız kardeşimin evinde yaptım. Ailece çok güzel bir bayram geçirdik. Annem, babam, akrabalarımla bol kahkahalı, bol yemekli bir bayramdı. Bayramın son günü başlayan üzücü olaylar bayramın içine etti. Uzun zamandır İstanbul'a gitmemiştim fakat zaman kısıtlı olduğu için fazla gezemedim..artı bir günü gezmeye ayırdığımda o gün de yağmur yağdı, dolayısıyla da trafik felç oldu anında. Bu arada uçak korkumdan otobüsle seyahat ediyorum ve inanılmaz dönüş çilesi yaşadım. Saatlerce yollarda kaldık, perişan oldum anlayacağınız. Bir değerlendirme daha yapacağım İstanbul'la ilgili. Daha evvel uzun yıllar Adapazarı'nda yaşadığım için İstanbul ayağımın altında bir şehirdi. Gerek iş için gerek gezmek için neredeyse hafta bir İstanbul'daydım. İstanbul'u az çok değil baya iyi bilirim. Diyeceğim o ki ben acaba neredeyim dedim..İnanılmaz bir Suriyeli akını var, sokaklarda sürüyle Suriyeli insanlar dolaşıyor. Tamam anladık orada bir katliam var, insanlar korku içindeler fakat bu mudur yani vatanseverlik. Kime sorarsanız sorun hiçbir vatandaşımız memnun değil bu durumdan. Şu yaşanan olaylara diyecek söz bulamıyorum, bunların olacağı belliydi zaten. Kendimiz yarattık bu durumu ve şimdi seyrediyoruz. Türk-Kürt düşmanlığı yaratmak isteyen dış güçlerin oyununa geldik senelerdir. Bu güzel vatanımız her zaman birilerinin düşlerini süsledi, hep kaos yaratılmak istendi çünkü Türkün gücünü çekemezler, çünkü Türkiye'nin gücünü yenemezler, ancak karıştırırlar işte aynen böyle. Yazık demekle iş bitmiyor, üzerimize çöken bu kara bulutları dağıtmak için geç kalmadan direneceğiz, gerekirse bu yolda ölürüz. Hükumet bütün bu olaylardan nasıl sıyrılacak acaba..hani polis nerede şimdi, Gezi olaylarında yaşanan polis şiddetinin ondan birini göremiyoruz. Korkular ve emirler var tabi. Reisi cumhur gezmelerde, saltanatta maşallah. Ülkeyi birbirine böldürdüler, insanları salak ettiler din tüccarlığı yaparak. Kalkmışlar bir de hala kemerleri sıkın diyorlar. Kimi tanıdıysam Akpli hepsi para peşinde, yalakalık peşinde. Bunların dinle imanla alakası yok. Mert olun, dürüst olun, kaypaklık yapmayın, saltanata kapılmayın, insan haklarına önem verin reziller. Allah'tan tek dileğim bu kahpe düzenin bir an evvel son bulması..

0 yorum: