Kıymalı Arap Saçı ( Rezene ) Yemeği

19:13 Dilek'le Mutfakta 5 Comments

25-02-2015

Kıymalı Arap Saçı ( Rezene ) Yemeği 
Kıymalı Arap Saçı ( Rezene ) Yemeği 

Bu akşamki tarifim çok sağlıklı, çok değişik bir sebze yemeği. Yapımıyla değil de arapsaçının kokusuyla ve tadıyla sofralarınıza farklı bir tat sunma açısından yapılması şiddetle önerilen bir yemek diyebilirim. Gaz problemi olanlar, Arap saçını yani diğer adıyla Rezeneyi hem yemek olarak, onun da etlisi tavsiye edilir, hem de kuru olarak yemek tatlandırıcı olarak kullanabilirler. Sebzelerin mucizevi etkilerine inananlardansanız ve Arap saçını denemediyseniz, pazara bir uğrayın ve şu aralar bolca bulunan bu değerli sebzeden ya da ot diyelim alıp pişirin. Bu arada bu bitkinin kökünden de aldım ve onu ayrı pişirdim..Herkese sağlıklı günler diliyorum..

5 yorum:

Kıymalı El Açması Börek

21:06 Dilek'le Mutfakta 3 Comments

24-02-2015

Kıymalı El Açması Börek
Kıymalı el açması böreği yapalı neredeyse iki ay oldu, bir türlü yayınlayamadım. O kadar nefisti ki..Kızım ve damadım geleceği gün yapmıştım. Artan hamurlardan da sepet yapmıştım, o da çok şeker oldu. Bir kaç bezeden de patatesli iç yapıp rulo sardığım yağlı yufkaları gül böreği şeklinde sardım.

3 yorum:

Sarımsaklı Bulgurlu İç Yağlı Kara Lahana Çorbası

20:24 Dilek'le Mutfakta 26 Comments

23-02-2015



Sarımsaklı Bulgurlu İç Yağlı Kara Lahana Çorbası
Kara lahanayla büyüyen ben, annem kadar lezzetli yapamasam da bu sefer aynı onun yaptığı lezzeti yakaladım. Kara lahanaya tadını veren bana göre iç yağıdır. Dolabımda annemin verdiği tuzlanmış iç yağını kullandım ve işte bu lezzet dedim. Aslında tarif annemin tarifi değil, sevgili arkadaşım Vişnap Macide'nin tarifi. Bol ezilmiş sarımsakla pişirdim. Sadece ben içine iç yağı koydum. Annemin tarifinde haşlanmış barbunya ve mısır taneleri de var aslında ama bu değişik daha çorbavari oldu yani. Kara lahana çorbasını sevenler var sa buyrun yapsınlar.

26 yorum:

Avakado Salatası

19:34 Dilek'le Mutfakta 2 Comments

22-02-2015
Avakado Salatası

Bir Akdeniz meyvesi olan Avakodonun bilmediğim ne kadar çok faydası varmış. Evlerimizde sıklıkla tüketilmeyen bir meyve olduğu şüphesiz.. Keşke daha önceden tanıma fırsatım olsaydı,vardı da biz mi almadık..? Evet almadık..Çünkü avakado kültürü ailemde olmadığı için alıp da yemezdik. Zaten cocukken var mıydı yok muydu bilmiyorum ama 10 yıldır bu meyvenin varlığından haberdar olmama rağmen alıp da tüketmeyi akıl edemedim galiba..Buradaki Menemen pazarından bir tane aldım, soframda değişik bir tat olsun diye. Sonra araştırdım nasıl bir tarif yapayım diye ve en mantıklısı salatasını yapmak oldu. Fakat kesinlikle cevizli ezmesini de yapacağım. 

2 yorum:

Çortutu Çelem Pancarı Turşusu

09:01 Dilek'le Mutfakta 4 Comments

21-02-2015


Çortutu - Çelem Pancarı Turşusu
Değişik ve ilk defa yaptığım bir turşu tarifi..Bilenler biliyordur da benim gibi bilmeyenler için yaptım ve tadına da baktım..hımmm çok değişik ve güzel..Pazar tezgahlarında şu aralar bolca bulunan bu turpgillerden çortutu, diğer adıyla Çelem pancarı, bir diğer adı da içi kırmızı dışı beyaz pancar..yani en azından ben öyle bilirdim..:)

4 yorum:

Osmanlı Mutfağından Saraylı Kereviz

11:46 Dilek'le Mutfakta 6 Comments

20-02-2015

Osmanlı Mutfağından Saraylı Kereviz
Görünüşü ve lezzetiyle tam bir saraylı olan bu yemeğin tarifi Kendi Mutfağında Şef'ten..

Kereviz sevenler değişik bir tarif arıyorlarsa bu tarife bir göz atsın. Kayısı ayrı bir hava ve tat vermiş, denedim ve çok beğendiğim için sizlerle ben de paylaşmak istedim. Tarif için Kendi Mutfağında Şefime çok teşekkürler..

6 yorum:

Fırında Mozzarella Peynirli Mantar Kebap

14:28 Dilek'le Mutfakta 3 Comments

19-02-2015

Fırında Mozzarella Peynirli Mantar Kebap

Kocaman mantarları bulunca hemen satın aldım ve çok sevdiğim fırında mozzarella peynirli mantar kebabı pişirdim. O gün değerli misafirlerim vardı, pek beğendiler bu tontiş mantar kebapları. Tereyağı ve peynirin nefis kokusuyla pişen mantarlar çok lezzetli oldular her zamanki gibi. Ama ben böyle iri olanlarına bayılıyorum, yerken inanılmaz keyif alıyorum. Yapımı çok kısa süren bu pratik tarifi deneyin derim..Herkese şimdiden afiyet olsun.

3 yorum:

Kuzu Şiş

22:15 Dilek'le Mutfakta 2 Comments

18-02-2015

Kuzu Şiş
Şiş kebap yemek için illaki bir kebapçıya gitmeniz gerekmiyor. Siz de benim gibi evde gayet güzel ve lezzetli şiş kebap yapabilirsiniz. Buradaki  püf noktası, etlere süreceğiniz sosun yani marinenin lezzetidir. Hafta sonu için özel bir gün ya da midenize bayram ettirmek  gibi bir amaçla yola çıkalım ve pahallı da olsa ayda bir bunu yapamaya çalışalım mı dersiniz..Bir restoranda yemenin de keyfi başka tabi ama ev de de keyifli oluyor..Yanında bulgur pilavı, bol yeşillik salatalar ve içecek olarak ayran vs..

2 yorum:

Lahana Suyu Kürü

20:21 Dilek'le Mutfakta 6 Comments

18-02-2015


Lahana Suyu Kürü
Lahana suyu kürünü arada bir yapıp içerim. Kesinlikle tavsiye ediyorum. Beş gün düzenli olarak sabah akşam içildiğinde mutlaka faydasını görüyorsunuz. En güzel yanı vücudunuzdaki toksinleri hızlıca atıyor olması, bunun yanında kan dolaşımını hızlandırıp selülit derdinde kurtarıyor. Aynı zamanda kansere karşı koruyucu olmasıyla doktorlar tarafından öneriliyor. 

6 yorum:

Pırasalı Tart

21:31 Dilek'le Mutfakta 2 Comments

16-02-2015


Pırasalı Tart
Pırasa severler pırasanın tartlı halini de sevecekler. Ben yaptım, yedim ve tarttım, sonuç mükemmel..Sıcağı sıcağına biriken onca tarifim varken önceliği Pırasalı Tart tarifine verdim. 

2 yorum:

Kuru İncir Reçeli ( Cevizli )

00:39 Dilek'le Mutfakta 0 Comments

15-02-2015

Kuru İncir Reçeli ( Cevizli )
Kuru incir reçeli, reçel çeşitlerimiz arasında özel yerini aldı. Taze incir reçelindeki lezzetin aynısını kuru incir reçelinde de yakalamanız mümkün. Yapımı gayet basit, eğer doğal ve ilaçsız incir bulursanız hemen bu tarifi deneyin ve kahvaltı sofralarınıza incir reçeliyle renk katın. İçine koyacağınız susam ve ceviz, dilerseniz fındık,fıstık ile de tadına tat katın. 

0 yorum:

İncir Uyutması

11:53 Dilek'le Mutfakta 2 Comments

14-02-2014


İncir Uyutması
İncir Uyutması
İncir Tanrının bize sunduğu şahane meyvelerden, faydaları ise bir hayli çok..Hem kurusu hem tazesi sağlığımız için inanılmaz derece faydalı. en mükemmel, en şahane meyve.. bir kalsiyum bombası ve sütle beraber pişince iki katı kalsiyum bombası durumuna geçiyor bu tarifle..Özellikle kemik sağlığımız için bol bol yemek gerekiyor. Hücre yenileyici özelliğini de vurgulamak istiyorum. Bir önemli özelliği ise cevizle beraber yendiğinde vücudu zehirlerden korur ve bronşite iyi geldiği söylenir. 

2 yorum:

Portakal Reçeli ( dilimlenmiş ve kabuklu )

00:17 Dilek'le Mutfakta 5 Comments

im13-02-2015

Dilimlenmiş Bütün Portakal Reçeli
Narenciye reçel türlerini sevenler portakalın bu sevimli halini de sevecekler. Yapımı bir hayli zahmetli fakat sonuç mükemmel..Portakal suda beklediği için su çekiyor ve bu yüzden şeker miktarını iyi ayarlamak lazım. Reçel çok sıvı olmamalı çok da katı olmamalı..Bu dengeyi ayarlamak deneye yanıla başarıya ulaşır mutlaka..Eğer merak ediyorsanız nasıl yaptığıma bir göz atın derim. Okuyup yorum atan herkese şimdiden çok teşekkür ederim..Sevgiler..

5 yorum:

Kıtır Bal Kabağı Reçeli

00:31 Dilek'le Mutfakta 25 Comments

11-02-2015

Kıtır Bal Kabağı Reçeli
Kıtır kabak reçeli tarifini yazmaya bir türlü fırsat bulamadım..Nihayet bloğumun başına geçip yazabiliyorum. Reçelci teyze oldum bildiğiniz üzere..

25 yorum:

Kuzu Pirzola

18:31 Dilek'le Mutfakta 8 Comments

02-02-2015

Kuzu Pirzola
Keyifle yenen bir akşam yemeğinden geriye kalan bu görüntüleri paylaşmak istedim. 

Kuzu pirzola marine olduktan sonra yağsız tavada orta ateşte ağır ağır pişedururken yanında baharatlı fırında pişmiş patates dilimleri ve patlıcan, domates, soğan ve biber....eee bir de yanına ufak bir duble rakı yakışır tabi..

8 yorum: