Kus Kus Salatası

16:38 Dilek'le Mutfakta 0 Comments

31-08-2015


Kus Kus Salatası

En sevdiğim salatalardan dır kus kus salatası, zaten pilavına da bayılırım şöyle bol tereyağlı.. Makarna türünün yeşillik, turşu baharatla birleşimi benim damak tadıma çok uygun geliyor, seviyorum. Tek başına bir çeşit olarak karnınızı doyurup sofradan kalkabilirsiniz yani..yağını az koyup, mayonez de kullanmazsanız kalori miktarı azalacağından diyette olanlar bu şekilde yapabilir. Gerçekten çok güzel bir salata, denemeyen var sa mutlaka denesin. Benim yaşıtlarım elbette bilirler ama yeni nesil kızlarımızdan bilmeyenler vardır mutlaka..Kızlar takibimde kalın tamam mı..Herkese sevgiler ve afiyetler diliyorum canlarım.

0 yorum:

Böğürtlen Reçeli

16:36 Dilek'le Mutfakta 2 Comments

30-08-2015

Böğürtlen Reçeli



Böğürtlen Reçelini kim sevmez ki..Kahvaltı sofralarında bir dilim ekmeğin üzerine sürüp de yemenin hazzını alanlar bilirler. Evimizin demirbaş reçellerindendir böğürtlen reçeli.. Yapımına gelince diğer reçel tariflerinden pek bir farkı yok. Böğürtlen bulmak da zor iş, bu yıl sağolsun Akhisar'lı tanıdıklarım bana yolladılar, hem de en güzelinden.. İri iri lokum gibi böğürtlenlerin birazını oturup yedik. İnanılmaz güzeldi..:) Hemen yapmayacağım için buzluğuma attım ve bir kaç hafta sonra pişirdim. Buzlu buzlu da ağzıma attım bir kaç tane..hımmm nefiss

2 yorum:

Tost Ekmeğinden Sigara Böreği

11:31 Dilek'le Mutfakta 4 Comments

29-08-2015

 Tost Ekmeğinden Sigara Böreği
Kahvaltıya dair yapılabilecek güzel bir tarif daha..Hem kolay heme de çok lezzetli..Yarın hafta sonu için yapmanızı öneririm. Evdekiler Bayılacak..Tarif yabancı bir siteden..

4 yorum:

Ev Yapımı Çilekli Dondurma

22:55 Dilek'le Mutfakta 2 Comments

28-08-2015

Ev Yapımı Çilekli Dondurma
Yaz akşamlarında serinletici yiyecekler yeme ihtiyacı bir hayli fazla olmaya başladı. Bu tarifi yapalı 1 ay olmuştur, bir türlü yazamadım oturup da..Konsantre olmak da zor bu sıcaklar beni mahvetti bu yıl..:) Bu yaz bol bol meyve yedim, en çok da çilek..en organiğinden buldum aldım. Reçel yapımında da kullandığım için çileklerin kokulu ve doğal olması lazım.

2 yorum:

Yumurtalı Amerikan Tostu

11:47 Dilek'le Mutfakta 12 Comments

27-08-2015

Yumurtalı Amerikan Tostu


Bu sabah kendime bir güzellik yaptım. Aslında hiç kahvaltı edesim yoktu. Ama bu Paşa yok mu bu Paşa...Paşa kim diye sorarsanız söyleyeyim. Kızımın köpeği olur kendileri.. Simsiyah bir şey, çok sevimli ve kızım İstanbul'a gittiği için bende misafir kalıyor. Elbette ona da yaptım ve yorumunu da söyledi, ne mi yaparak..? Geldi ellerimi yaladı, gözlerime baktı, "ellerine sağlık" der gibi bir bakışla memnuniyetini gösterdi. Biz annemle bu tatlı yaratıklara sucuklu yumurta kızartan zatlarız alimallah..:) 

12 yorum:

Pudingli Meyveli Güllaç Pastası

17:36 Dilek'le Mutfakta 3 Comments

15-08-2015


Pudingli Meyveli Güllaç Pastası


Merhabalar..

Ramazan ayından kalma güllaç yapraklarımı güllaç pastası yapıp soğuk soğuk yiyiverdik.Üzerini bol meyveyle kapladım her zamanki gibi, çünkü bol meyveli seviyorum. Hem kalorisi de fazla değil ve bana uygun. Dilerseniz sizinde evde varsa güllaçlarınızı bu şekilde yapabilirsiniz. Üzerine ben hazır puding yaptım. Benimkisi böğürtlenli pudingti, siz isterseniz çikolatalı ya da başka çeşit puding kullanabilirsiniz. Ya da kendiniz muhallebi yapabilirsiniz. Benim iş tembel işi oldu. 

3 yorum:

Patates Tostu

12:59 Dilek'le Mutfakta 9 Comments

14-08-2015
Patates Tostu


Patates Tostu

Hafta sonu geliyor.. Diyetteyim ama daha önceden yaptığım bu güzel lezzeti şiddetle tavsiye ediyorum. Sabah kalktınız ve duşunuzu aldınız, sonra havluya sarılıyken geçin mutfak tezgahının başın hazırlayın patates tostunun malzemelerini...Korkmayın en fazla 5 dakikanızı alacak..o pişerken tost makinenizde, siz üzerinizi giyinin ve hafta sonu kahvaltı sofranızı hazırlayın sevdiklerinize ve de kendinize..Umarım huzurlusunuzdur, umarım keyfiniz yerindedir..Değilse de güzel bir kahvaltı sofrası size mutluluk verecektir inanın..Haydiii

9 yorum:

Böğürtlenli Smoothie

16:34 Dilek'le Mutfakta 7 Comments

13-08-2015


Böğürtlenli Smoothie


Smoothie tariflerine devam... Türkçe adı meyveli süt olan bu soğuk içecek çok eğlenceli bir duygu bırakıyor bizde. Kızımla her akşam değişik meyvelerle yaptığımız Smoothielerimiz hem sağlıklı, hem de eğlenceli, üstelik çok da kolay..

7 yorum:

Şeftali Smoothie

23:35 Dilek'le Mutfakta 0 Comments

03-08-2015
Şeftali Smoothie

Yaz akşamlarında yaptığımız Smoothie tariflerine devam..Bana kalırsa bu içeceğin Türkçe adı meyveli buzlu süt..Doğrusu yaz meyveleriyle harika oluyor..

0 yorum:

Patlıcanlı Tavuklu Bulgur Pilavı

13:14 Dilek'le Mutfakta 17 Comments

01-08-2015

Patlıcanlı Tavuklu Bulgur Pilavı


Ağustos ayına da girdik. Günler fişek hızıyla geçiyor. Çark hep aynı tekerrürle dönüyor. Huzur ve barışı isteyen hem insanlar, hem de bunu engelleyen yine insanlar..Şu güzelim dünyada güzel yaşamak varken kendimize zehir edebilen yaratıklar olarak utanç verici, kalleşçe yapılan her şeyi kınıyor ve lanet ediyorum. Kısaca Huzur ve Barış...çok mu zor..??

Gelelim tarifimize..Yemek yemek ve yapmak ise hiç bitmeyecek..hayat devam ediyor ve insanlar tarif aramaya da devam ettikçe ben de yazmaya devam edeceğim.
Bulgur pilavını bol sebzeli ve tavuklu seviyorum. Bu tarif çok hoşunuza gidecek..

17 yorum: